Power meets AI: Ταχύτητα και τεχνητή νοημοσύνη στο νέο REALME GT 6 που παρουσιάστηκε στο Μιλάνο

2 μήνες πριν
REALME GT 6 in power meets AI event in Milan

Όπως είχε προαναγγείλει η εταιρεία, η σειρά GT της REALME επιστρέφει στην Ευρώπη με το λανσάρισμα του REALME GT 6 το οποίο μόλις παρουσιάστηκε στο Μιλάνο στο "Power Meets AI" event, με τον ΓΕΡΜΑΝΟ να παρακολουθεί από κοντά τα αποκαλυπτήρια του. Το REALME GT 6 συνδυάζει κομψό σχεδιασμό, προηγμένες φωτογραφικές δυνατότητες, μια εντυπωσιακή οθόνη, μεγάλη αυτονομία και ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά τεχνητής νοημοσύνης. Διατίθεται σε δύο χρωματικές επιλογές, Fluid Silver και Razor Green, με το πίσω κάλυμμα να διαθέτει μια ξεχωριστή υφή που αναδεικνύει την αντίθεση μεταξύ της φωτεινής (μοιάζει με καθρέφτη) και της ματ μεταλλικής υφής. Η προσέγγιση αντικατοπτρίζει την επιδίωξη της REALME να παρουσιάσει την πιο όμορφη συσκευή που έχει κυκλοφορήσει ποτέ, κάτι που πετυχαίνει χωρίς αμφιβολία.

Η οθόνη του REALME GT 6 είναι ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά της συσκευής. Πρόκειται για μια AMOLED οθόνη 6,78 ιντσών με ανάλυση FHD+, ρυθμό ανανέωσης 1-120Hz και ρυθμό δειγματοληψίας αφής 360Hz/2500Hz. Η μέγιστη φωτεινότητα των 6000 nits εξασφαλίζει εξαιρετική ορατότητα ακόμη και σε έντονο ηλιακό φως όπως διαπιστώσαμε και εμείς κατά τη βόλτα μας στο Μιλάνο όπου και παρουσιάστηκε η συσκευή, ενώ υποστηρίζει τεχνολογίες HDR10+ και Dolby Vision για βελτιωμένη οπτική εμπειρία. Η οθόνη προστατεύεται από γυαλί Corning Gorilla Glass Victus 2 για αντοχή σε γρατζουνιές και πτώσεις.

Η μπαταρία του REALME GT 6 έχει χωρητικότητα 5.500mAh και υποστηρίζει τεχνολογία γρήγορης φόρτισης 120W SUPERVOOC. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να φορτίσει στο 50% σε μόλις 10 λεπτά και να φτάσει στο 100% σε 28 λεπτά. Στη συσκευασία μάλιστα παρέχεται ένας φορτιστής GaN 120W για γρήγορη και αποδοτική φόρτιση, με τη μπαταρία διατηρεί πάνω από το 80% της χωρητικότητάς της μετά από 1600 κύκλους φόρτισης, εξασφαλίζοντας μακροχρόνια απόδοση σύμφωνα με την εταιρεία.

Το REALME GT 6 τρέχει το περιβάλλον χρήστη REALME UI 5.0, το οποίο βασίζεται στο Android 14. Προσφέρει μια σειρά από χρήσιμες λειτουργίες, όπως το File Dock για εύκολη μεταφορά πληροφοριών μεταξύ εφαρμογών, ενισχυμένες δυνατότητες προστασίας της ιδιωτικότητας, όπως το Picture Keeper για έλεγχο των αδειών πρόσβασης των εφαρμογών στις φωτογραφίες και το Strong Box για προστασία των κλειδιών κρυπτογράφησης.

Η συσκευή ενσωματώνει επίσης προηγμένα χαρακτηριστικά τεχνητής νοημοσύνης όπως βλέπουμε σταδιακά από κάθε μεγάλη κυκλοφορία νέου smartphone. Αρχικά η λειτουργία AI Night Vision επιτρέπει την καταγραφή καθαρών βίντεο ακόμη και σε εξαιρετικά σκοτεινά περιβάλλοντα (πχ, clubs, bars), ανταγωνιζόμενη σύμφωνα με την REALME, smartphones με αισθητήρες 1 ίντσας. Το AI Smart Loop αναγνωρίζει το περιεχόμενο που έχει επιλέξει ο χρήστης στην οθόνη και επιτρέπει γρήγορη κοινή χρήση σε εφαρμογές τρίτων, απλοποιώντας τις αλληλεπιδράσεις και βελτιώνοντας την αποδοτικότητα.

Το REALME GT 6 έρχεται με ένα πλήρως επανασχεδιασμένο σύστημα τριπλής κάμερας 50MP που πιέζει τα όρια των δυνατοτήτων του υλικού και επαναπροσδιορίζει τα αισθητικά πρότυπα της κινητής φωτογραφίας.

Η κύρια κάμερα χρησιμοποιεί τον αισθητήρα Sony LYT-808 στα 50MP με οπτική σταθεροποίηση εικόνας (OIS), μεγάλο μέγεθος αισθητήρα 1/1,4" και διάφραγμα f/1,69, παρέχοντας εξαιρετική απόδοση σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Υποστηρίζει επίσης εγγραφή βίντεο 4K Dolby Vision για ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα βίντεο με υποστήριξη HDR.

Ο τηλεφακός των 50MP, με ισοδύναμο εστιακό μήκος 47mm, είναι σε θέση να προσφέρει εξαιρετική ποιότητα εικόνας τόσο σε φωτογραφίες πορτραίτου. Κάτι τέτοιο ενισχύει θεωρητικά την αντίθεση και «κάνει κάθε φωτογραφία να μοιάζει με αριστούργημα υψηλής ποιότητας».

Το REALME GT 6 προσφέρει επίσης μια σειρά από προηγμένες λειτουργίες φωτογραφίας, όπως το Night mode για πολύ καλές λήψεις με ισορροπημένους φυσικούς τόνους και υφή, το Selfie Mode με λήψεις 1x και 2x και μέτρια ωραιοποίηση προσώπου, η Γρήγορη Λήψη με βελτιστοποιημένη καθυστέρηση κλείστρου 200ms και η λειτουργία Street Mode 4.0 που συνδυάζει αλγορίθμους σταθεροποίησης με τεχνολογία Auto-zoom για αποτύπωση "γρήγορων στιγμών" στους δρόμους.

Το κορυφαίο smartphone REALME GT 6 είναι ήδη διαθέσιμο στον ΓΕΡΜΑΝΟ!

REALME Buds Air 6 Pro

Στα πλαίσια της παρουσίασης της στο Μιλάνο, η REALME παρουσίασε και τα κορυφαία της ακουστικά, τα REALME Buds Air 6 Pro. Τα νέα ακουστικά της εταιρείας διαθέτουν διπλούς οδηγούς 11mm+6mm, πιστοποίηση Hi-Res Audio και κωδικοποιητή ήχου LDAC HD. Μεταξύ άλλων ενσωματώνουν έναν εξατομικευμένο αλγόριθμο ήχου, δυναμική ενίσχυση μπάσων και λειτουργία Mindflow.

Προσφέρουν ενεργή εξουδετέρωση θορύβου 50dB με υπερ-ευρυζωνική ακύρωση θορύβου 4000 Hz και έξυπνη προσαρμοστική εξουδετέρωση θορύβου. Για κορυφαία ακύρωση θορύβου, τα Buds Air6 Pro διαθέτουν ακύρωση θορύβου κλήσης 6 μικροφώνων.

Σε επίπεδο αυτονομίας, εξασφαλίζουν έως και 40 ώρες διάρκειας μπαταρίας ενώ υποστηρίζουν γρήγορη φόρτιση. Συγκεκριμένα μια σύντομη φόρτιση 10 λεπτών προσφέρει έως και 8 ώρες αναπαραγωγής μουσικής. Τέλος χαρακτηρίζονται από εξαιρετικά χαμηλό latency 55ms, υποστήριξη για παράλληλη σύνδεση δύο συσκευών 2.0, έξυπνο έλεγχο αφής καθώς και υποστήριξη αδιαβροχοποίησης IP55.