Πρωτότυπο ανδροειδές θα έχει φτιάξει (;) μέχρι τον Σεπτέμβριο η TESLA

1 έτος πριν
ανδροειδές tesla

Ποιος είπε ότι η TESLA περιορίζεται μόνο στα οχήματα; Τα πλάνα της εταιρείας του Elon Musk είναι -τουλάχιστον- μεγαλεπήβολα αφού στο παρασκήνιο δουλεύει σε πρότζεκτ που μοιάζουν βγαλμένα κατ’ ευθείαν από σενάριο ταινίας επιστημονικής φαντασίας. Όπως το ανδροειδές το οποίο η TESLA υποστηρίζει πως θα έχει έτοιμο, έστω ως πρωτότυπο, τον προσεχή Σεπτέμβριο!

Ο λόγος για το TESLA Optimus, ένα ρομπότ με ανθρώπινη μορφή. Θα έχει ύψος 1,76 μέτρα και βάρος 56 κιλά χάρη στα ελαφριά υλικά από τα οποία θα είναι κατασκευασμένο. Στην πρόσοψη του κεφαλιού του θα φέρει οθόνη που θα προβάλλει χρήσιμες πληροφορίες (ενδεχομένως και ένα… πρόσωπο;) ενώ θα διαθέτει κάμερες χάρη στις οποίες θα μπορεί να πλοηγείται. Στο εσωτερικό του θα κρύβει έναν υπολογιστή FSD ενώ τις κλειδώσεις του θα αποτελούν 40 ηλεκτρομηχανικοί ενεργοποιητές.

Η παρουσίαση του TESLA Optimus προβλέπεται να γίνει κατά τη διάρκεια της ημερίδας τεχνητής νοημοσύνης της εταιρείας, TESLA AI Day #2 που θα πραγματοποιηθεί στις 30 Σεπτεμβρίου. Το αντίστοιχο περυσινό event ήταν αφιερωμένο στην τεχνολογίας αυτόνομης οδήγησης της TESLA οπότε είναι λογικό ο Musk να θέλει κάτι ακόμα πιο εντυπωσιακό για φέτος.

«Ελπίζω πως θα έχουμε να δείξουμε στον κόσμο ένα ενδιαφέρον πρωτότυπο», ανέφερε κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο πλαίσιο του Οικονομικού Φόρουμ του Κατάρ ο ισχυρός άνδρας της TESLA. «Έχουμε μία πραγματικά ταλαντούχα ομάδα στην TESLA με την οποία δουλεύω πολύ στενά ώστε να έχουμε ένα πρωτότυπο ρομπότ με ανθρώπινη μορφή έτοιμο μέχρι τα τέλη του Σεπτεμβρίου. Και νομίζω ότι ο στόχος μας είναι εφικτός», πρόσθεσε.

Όσο για το event, ο Musk δεν παρέλειψε να τονίσει τη σημασία της AI για την TESLA και τα πλάνα της: «Θα υπάρχουν και άλλα εντυπωσιακά πράγματα για τα οποία θα μιλήσουμε στην TESLA AI Day. Πραγματοποιούμε όλες αυτές τις εκδηλώσεις σαν την AI Day για να υπογραμμίσουμε ότι η TESLA είναι κάτι παραπάνω από μία εταιρεία αυτοκινήτων. Κατά τη γνώμη μου είμαστε η πρωτοπόρος εταιρεία στην καθημερινή εφαρμογή της τεχνητής νοημοσύνης στον κόσμο», έκλεισε.