REALME GT3 240W, η ταχύτερα φορτιζόμενη ναυαρχίδα στην MWC

1 έτος πριν
REALME GT3 240W

Στα πλαίσια της έκθεσης MWC 2023, το άλλοτε sub-brand της OPPO (γνωστού και με την ονομασία Oppo Real παλαιότερα) που ανεξαρτητοποιήθηκε (spin-off) το 2018 αποκτώντας την ονομασία REALME ανακοίνωσε την τελευταία της ναυαρχίδα REALME GT3 240W

Το REALME GT3 240W είναι η πλέον προσιτή ναυαρχίδα που βασίζεται στην πλατφόρμα Snapdragon 8+ Gen 1 της Qualcomm, ωστόσο αυτό δεν είναι το χαρακτηριστικό που την καθιστά ξεχωριστή, αλλά οι τρεις (!) πρωτοποριακές τεχνολογίες φόρτισης που χρησιμοποιεί. Για να επιτευχθεί αποδοτικότητα μετάδοσης 98,5% κατά τη διαδικασία της φόρτισης (και να υπάρχουν αρκετά περιθώρια για λόγους ασφαλείας), η συσκευή χρησιμοποιεί ούτε ένα, ούτε δύο αλλά τρία chips φόρτισης 100W. Η δεύτερη τεχνολογία δεν είναι άλλη από τον dual GaN φορτιστή που έχει παρόμοιο μέγεθος με τον φορτιστή 150W που είχε παρουσιάσει η ίδια εταιρεία πέρυσι και η τρίτη τεχνολογία αφορά το… καλώδιο, καθώς πρόκειται για το πρώτο καλώδιο USB 12A στον κόσμο, καθώς μέχρι σήμερα, κανείς δεν είχε σκεφτεί να μεταφέρει τόσο… ρεύμα μέσω μίας θύρας USB. Η REALME υποστηρίζει ότι το σύστημα 240W θα παραμείνει για αρκετά χρόνια ως η ταχύτερη τεχνολογία φόρτισης στον κόσμο καθώς έχει φτάσει το μέγιστο που μπορεί να αποδοθεί μέσω του προτύπου USB-C.Το REALME GT3 240W ενσωματώνει μπαταρία 4.600 mAh, η οποία με τη συγκεκριμένη τεχνολογία φορτίζει πλήρως (από 0% στο 100%) σε 9 λεπτά και 30 δευτερόλεπτα! Μερικές ακόμα εντυπωσιακές επιδόσεις είναι ότι για να φορτίσει από το 0% στο 20% απαιτούνται μόλις 80 δευτερόλεπτα ενώ από 0% στο 50% απαιτούνται μόλις 4 λεπτά. Την ασφάλεια του συστήματος έχει πιστοποιήσει η TÜV Rheinland. 

Για να καταστήσει το σύστημα ασφαλές, η REALME χρησιμοποιεί έναν τεραστίου μεγέθους, τηρουμένων των αναλογιών, θάλαμο αερίων (vapor chamber) που καταλαμβάνει επιφάνεια 6,580mm² και φροντίζει για την ψύξη του επεξεργαστή Snapdragon 8+ Gen 1 ενώ καλύπτει το 61,5% της μπαταρίας. Μαζί με τους συνολικά 13 αισθητήρες θερμοκρασίας σε διάφορα σημεία, η εταιρεία διασφαλίζει ότι η φόρτιση θα είναι ασφαλής. Όμως για την ασφάλεια της συσκευής έχει «επιστρατευτεί» και το λογισμικό που έξυπνα επιλέγει διαφορετική λειτουργία φόρτισης κατά περίπτωση -π.χ. όταν φορτίζει κατά τη διάρκεια του ύπνου του χρήστη, κατά τη διάρκεια ταξιδιού ή μέσω φορτιστή στο αυτοκίνητο. Η εταιρεία πάντως ισχυρίζεται ότι ακόμα και αν ο χρήστης του REALME GT3 240W επιλέξει να χρησιμοποιεί μόνιμα ταχύτητα φόρτισης 240W, η μπαταρία της συσκευής θα διατηρήσει το 80% της αρχικής της χωρητικότητας ακόμα και μετά από 1.600 κύκλους φόρτισης, κάτι που αναμφισβήτητα αποτελεί επίτευγμα. 

Ένα ακόμα εντυπωσιακό χαρακτηριστικό της συσκευής αφορά το Pulse Interface System. Πρόκειται για ένα φωτιζόμενο RGB πλαίσιο σχήματος «C» πίσω από μία γυάλινη επιφάνεια που βρίσκεται στα δεξιά του εξογκώματος για τις κάμερες. O φωτισμός είναι κόκκινου χρώματος όταν περάσουν 80 δευτερόλεπτα από το ξεκίνημα φόρτισης της μπαταρίας (που σημαίνει ότι έχει φορτίσει σε ποσοστό 20%) και στη συνέχεια για τα επόμενα 7 περίπου λεπτά θα είναι μωβ χρώματος, κάτι που δείχνει ότι θα είναι σχεδόν ή πλήρως φορτισμένη. Το ίδιο φωτιζόμενο στοιχείο χρησιμοποιείται κατά τη λήψη ειδοποιήσεων ή όταν ο χρήστης τραβά φωτογραφίες -ως αντίστροφη μέτρηση. Φυσικά, ο φωτισμός είναι προσαρμόσιμος με τον χρήστη να μπορεί να επιλέξει από 25 χρώματα, 2 ρυθμικά εφέ και 5 διαφορετικές λειτουργίες ταχύτητας του παλμού. 

Όσον αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά, το REALME GT3 240W διαθέτει οθόνη 6,74” τεχνολογίας AMOLED (10-bit πάνελ) που υποστηρίζει ανάλυση 2.772 x 1.240 pixels και ρυθμό ανανέωσης έως 144 Hz. Στο πίσω μέρος της συσκευής υπάρχουν τρεις κάμερες, η κύρια κάμερα 50 MP (αισθητήρας 1/1.56”, OIS), μία υπερευρυγώνια 8 MP (FoV 112°) και μία για λήψεις macro με αισθητήρα 2 MP. Στην πρόσοψη, υπάρχει επίσης μία κάμερα για selfies ανάλυσης 16 MP. Το REALME GT3 240W θα κυκλοφορήσει σε πέντε εκδόσεις, με 8GB RAM και 128GB αποθηκευτικού χώρου, με 12GB RAM και 256GB αποθηκευτικού χώρου καθώς και με 16GB RAM και 256GB, 512GB ή 1TB αποθηκευτικού χώρου. Θα διατεθεί σε δύο χρώματα, Booster Black και Pulse White.