Reuters: Η LG θα προμηθεύσει τη SAMSUNG με OLED panel για τηλεοράσεις

11 μήνες πριν
OLED TV panel

Η νοτιοκορεατική LG Display θα αρχίσει να προμηθεύει OLED πάνελ στη SAMSUNG Electronic ήδη από αυτό το τρίμηνο αναφέρει σε αποκλειστικό του δημοσίευμα το Reuters. Η συμφωνία αυτή θα βοηθήσει τη ζημιογόνο κατασκευάστρια εταιρεία επίπεδων οθονών να γίνει κερδοφόρα. Η LG Display στοχεύει να προμηθεύσει 2 εκατομμύρια μονάδες το επόμενο έτος και να αυξήσει τις αποστολές σε 3 εκατομμύρια και 5 εκατομμύρια μονάδες τα επόμενα χρόνια. Οι αρχικές προμήθειες στη SAMSUNG θα είναι πιθανότατα πάνελ τηλεοράσεων λευκής OLED (WOLED) 77 και 83 ιντσών.

Για τη SAMSUNG, η συμφωνία αναδεικνύει τον τρόπο με τον οποίο επιδιώκει να επεκταθεί στις τηλεοράσεις με OLED τεχνολογία (Οργανική δίοδος εκπομπής φωτός) υψηλών προδιαγραφών, καθώς ο ανταγωνισμός εντείνεται στο χαμηλότερο επίπεδο με τους κινέζους προμηθευτές. Τα OLED πάνελ κοστίζουν σχεδόν πέντε φορές περισσότερο από τα πάνελ οθόνης υγρών κρυστάλλων (LCD). Με τη συμφωνία αυτή, η SAMSUNG θα μπορούσε να ξεπεράσει τη Sony Corp ως ο δεύτερος μεγαλύτερος προμηθευτής τηλεοράσεων OLED παγκοσμίως.

Οι μετοχές της LG Display αντέστρεψαν προηγούμενη πτώση 1% και σημείωσαν άλμα 2,4% μετά το ρεπορτάζ του Reuters. Αντίστοιχα, οι μετοχές της SAMSUNG σημείωσαν άνοδο 1,7%, ξεπερνώντας την άνοδο 0,2% της ευρύτερης αγοράς.

Για την LG Display, οι αποστολές 2 εκατομμυρίων OLED πάνελ θα αποτελέσουν σημαντική ώθηση, αξίας τουλάχιστον 1,5 δισεκατομμυρίου δολαρίων. Αντιστοιχούν μάλιστα σε περίπου 20%-30% της συνολικής παραγωγικής της ικανότητας για OLED πάνελ μεγάλου μεγέθους, οδηγώντας την σε πλήρη αξιοποίηση της δυναμικότητας του εργοστασίου της. Η εταιρεία λειτουργούσε το εργοστάσιό κατασκευής των OLED πάνελ κάτω από την πλήρη δυναμικότητά της λόγω περιορισμένης πελατειακής βάσης και καθώς η ζήτηση για νέες τηλεοράσεις που προήλθε από την πανδημία έχει μειωθεί εν μέσω της εκτίναξης του πληθωρισμού και της επιβράδυνσης της οικονομίας.

Η συμφωνία μεταξύ της LG Display και της SAMSUNG Electronics είναι σημαντική και για τις δύο εταιρείες και για τον κλάδο στο σύνολό του. Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε πώς θα εξελιχθεί αυτή η συνεργασία και τον αντίκτυπό της στην αγορά των τηλεοράσεων OLED υψηλών προδιαγραφών.