ROKID AR Lite: Ο αντίπαλος του Apple Vision Pro στο προσκήνιο

3 μήνες πριν
ROKID AR Lite

Η εταιρεία ROKID, ειδικευμένη στην επαυξημένη πραγματικότητα, παρουσίασε τη δεύτερη γενιά των AR γυαλιών της, τα ROKID AR Lite. Το σύστημα αποτελείται από τα γυαλιά ROKID Max 2 και τον σταθμό επεξεργασίας ROKID Station 2 και σύμφωνα με την εταιρεία, είναι το πρώτο σύστημα που χρησιμοποιεί την πλατφόρμα Snapdragon 6 Gen 1 της Qualcomm.

Τα έξυπνα γυαλιά ROKID Max 2 έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να μοιάζουν περισσότερο με κανονικά γυαλιά ηλίου ή οράσεως, διαφοροποιώντας τα από ανταγωνιστικά προϊόντα όπως το APPLE Vision Pro. Ζυγίζουν μόλις 75 γραμμάρια και διαθέτουν οθόνη Sony MicroOLED 0,68 ιντσών με ανάλυση 1200p ανά μάτι. Το οπτικό πεδίο 50 μοιρών επιτρέπει στον χρήστη να βλέπει μια εικονική οθόνη ισοδύναμη με 300 ίντσες. Υποστηρίζουν ρυθμό ανανέωσης έως 120Hz και είναι συμβατά με Spatial Video, συμπεριλαμβανομένης της τεχνολογίας της APPLE.

Το ROKID Station 2 είναι μια μικρή, φορητή μονάδα που περιέχει τα κύρια κομμάτια που αναλαμβάνουν την επεξεργασία των δεδομένων που εμφανίζονται στα γυαλιά. Διαθέτει Wi-Fi 6 και Bluetooth 5.2, 8GB RAM, 128GB αποθηκευτικό χώρο και μπαταρία με χωρητικότητα 5.000mAh. Η τοποθέτηση της μπαταρίας στον ξεχωριστό σταθμό επέτρεψε σύμφωνα με την εταιρεία τη μείωση του βάρους των γυαλιών.

Το σύστημα είναι συμβατό με διάφορες συσκευές, συμπεριλαμβανομένων κονσολών παιχνιδιών, επιτρέποντας την προβολή παιχνιδιών σε εικονική οθόνη 2D. Επίσης, μπορεί να προβάλει 3D εικόνες και βίντεο από συμβατά τηλέφωνα. Οι κάτοχοι της προηγούμενης έκδοσης των γυαλιών ROKID Max μπορούν να αναβαθμίσουν το σύστημά τους προσθέτοντας απλά τον ROKID Station 2.

Το ROKID AR Lite θα κάνουν αρχικά την εμφάνισή τους στο Kickstarter, με τις προπαραγγελίες να έχουν ενεργοποιηθεί με τιμή εκκίνησης $499 για τους πρώτους αγοραστές, ενώ η κανονική τιμή θα ανέβει στη συνέχεια στα $749. Η κυκλοφορία αναμένεται να ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο όταν και θα μάθουμε περισσότερα.