SAMSUNG Galaxy Unpacked 2022: Όλες οι μεγάλες ανακοινώσεις

1 έτος πριν
SAMSUNG Galaxy Unpacked 2022

Το φετινό SAMSUNG Galaxy Unpacked event της κορεατικής εταιρείας επικεντρώθηκε, για άλλη μια φορά, στα επερχόμενα αναδιπλούμενα smartphones της αλλά όχι μόνο. Έχοντας πρακτικά καθορίσει τι εστί foldable smartphone για την αγορά και έχοντας σημειώσει πωλήσεις εκατομμυρίων, δεν είναι λίγοι εκείνοι που περίμεναν με ανυπομονησία τις αποκαλύψεις της εταιρείας – και δεν απογοήτευσε.

Είδαμε δύο νέα foldables, το νέο smartwatch της SAMSUNG αλλά και ένα ολοκαίνουριο ζευγάρι ασύρματων ακουστικών. Εννοείται πως, όλα τα παραπάνω, συνδυάζονται αρμονικά όμως μπορούν κάλλιστα να συνοδεύσουν και άλλα smartphones. Τι είδαμε, λοιπόν, στην παρουσίαση;

SAMSUNG Galaxy Z Fold4 5G

Αναμφίβολα, ο «βασιλιάς» της παρουσίασης ήταν το SAMSUNG Galaxy Z Fold4 5G, το επόμενο μοντέλο στα «μεγάλα» αναδιπλούμενα της εταιρείας, το οποίο χτίζει πάνω στα γερά θεμέλια του προκατόχου του. Διαθέτει μια εξωτερική οθόνη 6.2” Dynamic AMOLED 2X με ρυθμό ανανέωσης 120Hz και όταν ξεδιπλωθεί, μια τεράστια οθόνη 7.6” Dynamic AMOLED 2X με δυναμικό ρυθμό ανανέωσης 1Hz-120Hz για εξοικονόμηση ενέργειας και απαράμιλλη ομαλότητα στις κινήσεις.

Παράλληλα, χρησιμοποιεί το τελευταίο μοντέλο τσιπ της Qualcomm, το Snapdragon 8+ Gen 1, μαζί με 12GB RAM ώστε να παρέχει την καλύτερη δυνατή εμπειρία που υπάρχει στην αγορά αυτή τη στιγμή αλλά και να κάνει… πλάνα για το μέλλον, αφού ο συνδυασμός θα του επιτρέψει να διατηρεί υψηλές επιδόσεις για χρόνια.

Στον τομέα της κάμερας είδαμε μεγάλη βελτίωση, κάνοντας τη μετάβαση σε αισθητήρα 50MP στον βασικό φακό και το λογισμικό να λειτουργεί με τέτοιο τρόπο ώστε να προσφέρει μεγάλη ελευθερία στον χρήστη σε φωτογραφίες και βίντεο. Το οπτικό zoom ενισχύθηκε, η νυχτερινή λήψη βρίσκεται στα επίπεδα των υπολοίπων flagships της εταιρείας, οπότε πλέον μιλάμε για κάμερες κορυφαίου επιπέδου.

Φυσικά, υποστηρίζει το S Pen σε πάρα πολλά σενάρια, από χειρόγραφες σημειώσεις έως απομόνωση πληροφοριών και μεταφορά τους σε άλλη εφαρμογή. Το λογισμικό έχει δεχτεί πολλές βελτιώσεις τόσο για να υποστηρίζει καλύτερα τη γραφίδα, όσο και για να φιλοξενεί διάφορες εφαρμογές προσαρμοσμένες στη μεγάλη οθόνη της συσκευής αλλά και στο ενδιάμεσο στάδιο, όπου η οθόνη πρακτικά χωρίζεται σε δύο και κάνει το multitasking εύκολη υπόθεση.

Το SAMSUNG Galaxy Z Fold4 5G θα διατεθεί σε τρία χρώματα (Phantom Black, Grey Green και Beige) με την τιμή του να ξεκινάει από τα 1,899€ ή 39,56€ ανά μήνα, σε 48 άτοκες δόσεις.

SAMSUNG Galaxy Z Flip4 5G

Σειρά έχει το SAMSUNG Galaxy Z Flip4 5G, ο διάδοχος του δημοφιλέστερου foldable smartphone. Η SAMSUNG προτίμησε να μην αλλάξει πολύ τη συνταγή, κάνοντας βελτιώσεις σε σημεία-κλειδιά. Για αρχή, η μπαταρία έχει μεγαλύτερη πλέον χωρητικότητα 3,700mAh για να αντέχει ακόμη περισσότερο χωρίς, ωστόσο, να διογκώνεται το μέγεθος της συσκευής.

Από επεξεργαστική ισχύ, θα βρούμε πάλι το κορυφαίο της κατηγορίας του τσιπ, Snapdragon 8+ Gen 1, πλαισιωμένο από 8GB μνήμης RAM για απρόσκοπτη χρήση πολλαπλών εφαρμογών χωρίς προβλήματα. Σημαντικό εδώ να αναφέρουμε το λογισμικό, και δη τη FlexCam, η οποία επιτρέπει στο κινητό να είναι διπλωμένο και στερεωμένο σε μια επιφάνεια, όμως να τραβάει φωτογραφίες και βίντεο χωρίς να αγγίζει το κινητό. Μάλιστα, η λειτουργία συνεργάζεται με εφαρμογές όπως το Facebook και Instagram για χρήση απευθείας στις πλατφόρμες.

Η χρήσιμη εξωτερική οθόνη επιστρέφει, ώστε όταν το smartphone είναι διπλωμένο, να προβάλλονται χρήσιμες πληροφορίες και να παρέχεται δυνατότητα ελέγχου για διάφορες εφαρμογές. Ο χρήστης θα μπορεί να κάνει κλήσεις αγγίζοντας την εξωτερική οθόνη, να χειρίζεται τη μουσική που ακούει, να βλέπει ειδοποιήσεις, να απαντάει σε SMS μέσω μιας λίστας έτοιμων απαντήσεων.

Μπορεί επίσης να βλέπει τον εαυτό του όσο τραβάει φωτογραφίες και βίντεο χωρίς να ξεδιπλώνει το κινητό. Έτσι, το Flip4 5G γίνεται ιδανικός σύμμαχος για τις τέλειες selfies, για vlogs και για πολλές ακόμη, δημιουργικές χρήσεις της ισχυρής κάμερας που ενσωματώνεται.

Το SAMSUNG Galaxy Z Flip4 5G θα διατεθεί σε τέσσερα χρώματα (Graphite, Blue, Pink Gold και Bora Purple) με την τιμή του να ξεκινάει από τα 1,149€ ή από τα 23,94€ ανά μήνα, σε 48 άτοκες δόσεις.

SAMSUNG Galaxy Watch5 Series

Το SAMSUNG Galaxy Watch5 αποτελείται από δύο «μέλη» οικογένεια: το SAMSUNG Galaxy Watch5 και το SAMSUNG Galaxy Watch5 Pro. Ξεκινάμε με το πρώτο, το οποίο θα διατεθεί σε δύο μεγέθη (40mm και 44mm), έχοντας αλουμινένιο σώμα και ανθεκτικό ζαφείρι για προστασία της οθόνης. Διαθέτει πλήθος λειτουργιών, καταγράφοντας καρδιακούς παλμούς, αρτηριακή πίεση, σύνθεση σώματος, συνεχές οξυγόνο στο αίμα αλλά και διαθέτοντας ειδική λειτουργία Women’s Health για παρακολούθηση γυναικολογικών ζητημάτων υγείας.

Το μέγεθος των 40mm διαθέτει οθόνη 1.2” και το μέγεθος των 44mm φτάνει τις 1.4”, έχοντας λεία όψη και δύο πλήκτρα στη δεξιά πλευρά του σώματος για τον χειρισμό της συσκευής. Είναι ανθεκτικό σε βάθος νερού έως και 5ATM, οπότε οι χρήστες που αθλούνται θα μπορούν να το απολαύσουν πρακτικά σε κάθε είδος άσκησης. Προσφέρει πάνω από 100 προγράμματα άσκησης, περιλαμβάνοντας οτιδήποτε από περπάτημα και τρέξιμο έως ποδήλατο, κολύμβηση και πεζοπορία.

Οι βελτιωμένοι αισθητήρες προσφέρουν καλύτερη ακρίβεια μετρήσεων, σε σημείο που με μια μέτρηση μπορούν να παρέχονται εξατομικευμένες προτάσεις άσκησης βάσει του σώματός σου. Επιπλέον, οι διαλειμματικές προπονήσεις γίνονται εύκολη υπόθεση, αφού μετράει πόσο ιδρώνεις κατά την άσκηση και πόσο γρήγορα επανέρχεται ο καρδιακός παλμός σου, ώστε να έχεις πλήρη εικόνα κατά τη διάρκεια της προπόνησης.

Όλα τα δεδομένα συγχρονίζονται στην εφαρμογή SAMSUNG Health Monitor, όπου θα μπορείς να βλέπεις δεδομένα κατηγοριοποιημένα ανά είδος σε βάθος χρόνου, για να προσαρμόζεις την προπόνησή σου αλλά και να βλέπεις τη βελτίωσή σου με την πάροδο του χρόνου.

Βέβαια, είναι ένα πραγματικά έξυπνο ρολόι που υποστηρίζει την απάντηση κλήσεων και γραπτών μηνυμάτων απευθείας από την οθόνη του, αλλά και πρόσβαση σε δημοφιλείς εφαρμογές όπως Google Maps, Google Pay, Google Assistant, Play Store και μέσω αυτού, αμέτρητα ακόμη apps.

Η έκδοση SAMSUNG Galaxy Watch5 Pro διαθέτει ελαφρώς μεγαλύτερο καντράν 45mm, κατασκευασμένο από ζαφείρι για ασύγκριτη αντοχή σε γρατζουνιές και χτυπήματα, όπως και σώμα από τιτάνιο. Διαθέτει επίσης μια κλασικού τύπου περιστρεφόμενη στεφάνη, όπως και μπαταρία μεγάλης διάρκειας συγκριτικά με τις άλλες δύο εκδόσεις. Όλα τα μοντέλα διαθέτουν μεγαλύτερης χωρητικότητας μπαταρία συγκριτικά με τους προκατόχους τους, βέβαια.

Το SAMSUNG Galaxy Watch5 θα διατεθεί σε τρία χρώματα (40mm: Graphite, Pink Gold και Silver, 44mm: Graphite, Sapphire, Silver) και το SAMSUNG Galaxy Watch5 Pro σε δύο χρώματα (Black Titanium, Grey Titanium). Η τιμή της σειράς ξεκινάει από τα 299,90€ και σε 24 άτοκες δόσεις. Οι προπαραγγελίες θα συνοδεύονται από ένα δώρο: τα νέα ακουστικά SAMSUNG Galaxy Buds Live σε όποιο χρώμα διαλέξεις.

SAMSUNG Galaxy Buds2 Pro

Για το τέλος, μια απρόσμενη αποκάλυψη. Τα επόμενα ακουστικά της SAMSUNG είναι τα Galaxy Buds2 Pro, που διατηρούν παρόμοιο σχεδιασμό με το προηγούμενο μοντέλο όμως έχουν κάποιες σημαντικές διαφορές. Αρχικά, η εξωτερική πλευρά δεν είναι πλέον γυαλιστερή αλλά έχει την ίδια όψη με το υπόλοιπο σώμα, ένα απαλό και λείο ματ χρώμα. Στην κορυφή κάθε ακουστικού βρίσκεται μια ασπίδα για τον άνεμο, ώστε ο ήχος να μην επηρεάζεται από το περιβάλλον.

Έχουν μικρότερο μέγεθος (κατά περίπου 15%) και στέκονται άψογα στο αυτί ακόμη και κατά την άσκηση, εφαρμόζοντας στο εσωτερικό του αυτιού και έχοντας το κυρίως κομμάτι του σώματος να στέκεται σταθερά στην εξωτερική πλευρά του αυτιού.

Η μπαταρία τους είναι πλέον στα 500mAh και κατ’ επέκταση, η αυτονομία τους είναι βελτιωμένη. Ενεργοποιώντας τη λειτουργία active noise canceling, η αυτονομία φτάνει τις 18 ώρες συνολικά (με ενδιάμεσες φορτίσεις από τη θήκη) και χωρίς το ANC, φτάνει τις 29 ώρες.

Μεγάλο ρόλο αναμένεται να παίξει η τεχνολογία Bluetooth LE, η οποία σε συνέργεια με συμβατά κινητά, θα παρέχει ανώτερη ποιότητα ήχου από ποτέ καταναλώνοντας πολύ λιγότερη ενέργεια, κάτι του οποίου μπορεί να επωφεληθεί και το κινητό ή laptop όπου είναι συνδεδεμένα τα ακουστικά οπότε και η δική του κατανάλωση θα μειωθεί.

Μιλώντας για ποιότητα ήχου, θα υποστηρίζουν πολυκαναλικό ήχο (5.1, 7.1 και Dolby Atmos) αλλά και 24bit Hi-Fi, δηλαδή πλουσιότερο ήχο με λιγότερη απώλεια χωρίς κανένα μειονέκτημα. Η ομιλία θα είναι πιο καθαρή, καθώς τα τρία μικρόφωνα που ενσωματώνονται αφαιρούν 40% περισσότερο ήχο σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο, ενώ η ασπίδα ανέμου αφήνει απ’ έξω τον ενοχλητικό θόρυβο.

Τα SAMSUNG Galaxy Buds2 Pro θα διατεθούν σε τρία χρώματα (Graphite, White και Bora Purple) έναντι 229,90€.

Όσοι προπαραγγείλουν τα SAMSUNG Galaxy Z Fold4 5G και Flip4 5G, μπορούν να έχουν όφελος έως και 200€ στην αξία της παλιάς τους συσκευής επιστρέφοντας την καθώς και δωρεάν ασφάλιση θραύσης οθόνης για ένα χρόνο (Fold4, Flip4). Όλα τα παραπάνω, κάνοντας τα απαραίτητα βήματα μέσω της εφαρμογής SAMSUNG Members.