SAMSUNG Galaxy Unpacked: Νέα smartphones, smartwatches και tablets καταφθάνουν!

9 μήνες πριν
SAMSUNG Galaxy Z Fold5

Κάθε χρόνο, τέτοια εποχή, η SAMSUNG αποκαλύπτει συσκευές από… άλλο γαλαξία. Φέτος, η κορεατική εταιρεία έδειξε λίγο απ’ όλα, περιλαμβάνοντας smartphones, smartwatches και tablets στην παρουσίασή της. Τα SAMSUNG Galaxy Z Flip5, Galaxy Z Fold5, Galaxy Watch6 Series και Galaxy Tab S9 Series έρχονται σύντομα και σου… συστήνονται παρακάτω!

SAMSUNG Galaxy Z Flip5

Ξεκινάμε με την επιλογή που, όπως όλα δείχνουν, θα είναι και φέτος η δημοφιλέστερη. Το SAMSUNG Galaxy Z Flip5 υιοθετεί τον σχεδιασμό που λατρεύτηκε στο προηγούμενο μοντέλο, κάνοντας σημαντικές βελτιώσεις σε σημεία-κλειδιά. Η πρώτη αλλαγή που θα παρατηρήσει κανείς, είναι στην εξωτερική οθόνη. Από μια ορθογώνια οθόνη σχεδόν 2”, πλέον ενσωματώνεται μια οθόνη 3.4” που καλύπτει σχεδόν ολόκληρο το μισό κομμάτι της πλάτης.

Με λίγα λόγια, όταν το κινητό είναι διπλωμένο, η εξωτερική οθόνη είναι τόσο μεγάλη που άνετα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πολλές δραστηριότητες, από selfies με τη βασική κάμερα έως κλήσεις, πλοήγηση με Google Maps και πολλά περισσότερα. Οι ρυθμίσεις κάμερας που επιτρέπονται από την εξωτερική οθόνη έχουν προσαρμοστεί καλύτερα στα νέα δεδομένα, ώστε οι γρήγορες ρυθμίσεις να γίνονται άμεσα και να μην χάνεται δευτερόλεπτο. Από πορτρέτα έως βίντεο ή νυχτερινές λήψεις, η εξωτερική οθόνη καλύπτει πολλά σενάρια. Ακόμη και διπλωμένο, το Galaxy Z Flip5 προσφέρει τρομερή ελευθερία κινήσεων.

Φυσικά, διπλώνοντας και ακουμπώντας το κινητό σε μια επιφάνεια, η λειτουργία Flex δίνει δυνατότητες προσαρμοσμένες σε κάθε ανάγκη. Το μενού των Google Meets, για παράδειγμα, προσαρμόζεται στα δύο μισά της οθόνης ή προσφέρεται δυνατότητα καταγραφής βίντεο απευθείας στις διαστάσεις που υποστηρίζονται στα Instagram Reels. Επιπλέον, κατά τη βιντεοσκόπηση, ο χειρισμός του zoom μεταφέρεται στο κάτω μισό της οθόνης ώστε να μην χρειάζεται άγγιγμα στο άλλο μισό, όπου εμφανίζονται όσα «βλέπει» η κάμερα. Η οθόνη 6.7” κάνει εύκολη κι άνετη κάθε ενέργεια, από παιχνίδι και παρακολούθηση βίντεο έως multitasking και λήψεις με την κάμερα.

Τα εξωτερικά καλύμματα είναι επενδυμένα με Corning Gorilla Glass Victus 2, το ισχυρότερο διαθέσιμο υλικό της εταιρείας, προσφέροντας ασυναγώνιστη προστασία και η πιστοποίηση IPX8 συμπληρώνει με προστασία ενάντια στο νερό. Εξοπλισμένο με επεξεργαστή Snapdragon 8 Gen 2 for Galaxy τελευταίας γενιάς, οι επιδόσεις του αναμένονται ανάμεσα στις καλύτερες της κατηγορίας, αφού πρόκειται για τσιπ που θα συνοδεύει πολλές ναυαρχίδες στο άμεσο μέλλον.

Το SAMSUNG Galaxy Z Flip5 θα προσφέρεται σε χρώματα Graphite, Cream, Lavender και Mint.

SAMSUNG Galaxy Z Fold5

Το «μεγάλο αδερφάκι» της σειράς Z έρχεται ανανεωμένο. Σχεδιαστικά, δεν υπήρξαν μεγάλες παρεμβάσεις, αφού η… συνταγή είναι επιτυχής αλλά όσα άλλαξαν δίνουν νέο αέρα στη συσκευή. Αρχικά, παραμένει ο αλουμινένιος σκελετός από “Armor Aluminum”, όπως το αναφέρει η εταιρεία, και η επένδυση στην εξωτερική οθόνη αναβαθμίζεται με Gorilla Glass Victus 2. Όμως όταν το κινητό είναι διπλωμένο, πλέον είναι τελείως επίπεδο – εξαλείφεται αυτή η μικρή κλίση που ξεκινούσε από τον βραχίονα και «έσβηνε» σταδιακά προς την απέναντι πλευρά. Αυτό οφείλεται στον νέο άξονα Flex, που επιτρέπει στην συσκευή να διπλώνεται χωρίς κενό ανάμεσα στις δύο οθόνες, δίχως να χάνει οτιδήποτε σε ποιότητα κατασκευής ή αξιοπιστία.

Η εσωτερική οθόνη των 7.6” παραμένει εντυπωσιακή από κάθε άποψη, ενώ η εξωτερική οθόνη 6.2” προσφέρει ένα πλήρως λειτουργικό κινητό για τις στιγμές που δεν είναι εφικτό (ή απαραίτητο) το ξεδίπλωμα της συσκευής. Με υποστήριξη για Galaxy S Pen, η εσωτερική οθόνη μπορεί να γίνει καμβάς για σκίτσα ή σημειώσεις και μάλιστα ευκολότερα από πριν, αφού η ανασχεδιασμένη θήκη που υποδέχεται το S Pen (πωλείται ξεχωριστά) είναι πολύ λεπτότερη όπως και η ίδια η γραφίδα. Ίδιες δυνατότητες, μεγαλύτερη πρακτικότητα.

Στα πιο τεχνικά, έρχεται με τον Snapdragon 8 Gen 2 for Galaxy και επιλογές αποθηκευτικού χώρου από 256GB έως 1TB. Παρότι λεπτότερο, η χωρητικότητα μπαταρίας φτάνει τα 4.400mAh και η αυτονομία στην παρακολούθηση βίντεο είναι βελτιωμένη. Επίσης βελτιωμένη είναι η φωτεινότητα σε εξωτερικούς χώρους, με την εσωτερική οθόνη να φτάνει τα 1200nits.

Πλήθος βελτιώσεων έρχεται στο λογισμικό και συγκεκριμένα, στις δυνατότητες της εσωτερικής οθόνης. Περισσότερες εφαρμογές στη γραμμή εργασιών, η οποία θα μπορεί να εξατομικευτεί, κάνουν το multitasking ευκολότερο και ταχύτερο. Στο ίδιο πνεύμα, τα αναδυόμενα παράθυρα που λειτουργούν παράλληλα μπορούν να κρύβονται καλύτερα για να μην αποκρύπτουν το περιεχόμενο στο κέντρο της οθόνης. Υποστήριξη νέων gestures και πολλαπλές βελτιώσεις σε συστήματα όπως το πλαίσιο Edge, κάνουν το άνοιγμα και κλείσιμο πολλών εφαρμογών μαζί εξαιρετικά εύκολη διαδικασία.

Το SAMSUNG Galaxy Z Fold5 θα διατίθεται σε χρώματα Icy Blue, Phantom Black και Cream.

SAMSUNG Galaxy Tab S9 Series

Επόμενα είναι τα premium tablets της σειράς SAMSUNG Galaxy Tab S9, η τριάδα που θα κυκλοφορήσει σύντομα. Η σειρά αποτελείται από τα SAMSUNG Galaxy Tab S9, S9+ και S9 Ultra τα οποία είναι πιο γρήγορα, πιο δυνατά και με πιο ισχυρές λειτουργίες.

Τα μοντέλα Galaxy Tab S9 και S9+ μοιράζονται πανομοιότυπο σασί και διαθέτουν πιο προηγμένη και ζωντανή οθόνη μεγέθους 11" και 12.4" αντίστοιχα, για απόλυτη εμπειρία προβολής. Εκεί που το Galaxy Tab S9 διαθέτει μια κάμερα 13MP στην πίσω πλευρά, το Galaxy Tab S9+ προσθέτει μία δεύτερη στα 8MP με υπερευρυγώνιο φακό. Η μπαταρία στις δύο συσκευές φτάνει τα 8.400mAh και 10.090mAh αντίστοιχα, πράγμα φυσιολογικό δεδομένης και της αλλαγής μεγέθους.

Το Galaxy Tab S9 Ultra, από την άλλη, ανεβάζει τα πάντα στο τέρμα. Με οθόνη 14.6" και μπαταρία 11.200mAh, συνδυάζει υψηλή αυτονομία και παραγωγικότητα σε ένα. Με την κατάλληλη θήκη-πληκτρολόγιο ή ένα ασύρματο πληκτρολόγιο, μάλιστα, γίνεται πραγματικό laptop.

Η εμπειρία χρήσης μέσω του S Pen γίνεται καλύτερη, με την αναβαθμισμένη γραφίδα να έχει βελτιωμένη προστασία (IP68), αμφίδρομη φόρτιση και ισχυρότερη δύναμη κλικ. Σημειώνεται πως η γραφίδα περιλαμβάνεται στη συσκευασία κάθε μοντέλου. Επιπλέον, το νέο S Pen Creator Edition (πωλείται ξεχωριστά) προσφέρει βελτιωμένες επιδόσεις και συμβατότητα με διάφορες μύτες, κάτι που σίγουρα θα δελεάσει τους γραφίστες και δημιουργούς.

Και τα τρία μοντέλα διαθέτουν πάνελ Dynamic AMOLED 2X με ρυθμό ανανέωσης 120Hz, εκπληκτικό ήχο από τα τέσσερα ηχεία ρυθμισμένα από την AKG, ισχυρό επεξεργαστή Snapdragon 8 Gen 2 και είναι το πρώτο Galaxy S Tablet και S Pen με πιστοποίηση ανθεκτικότητας στο νερό IP68. Οπότε, οι επιδόσεις είναι εγγυημένες οποιαδήποτε κι αν είναι η επιλογή, ενώ η οπτικοακουστική εμπειρία παραμένει ποιοτική από το εισαγωγικό έως το κορυφαίο μοντέλο της σειράς.

Οι τρεις συσκευές θα διατεθούν σε εκδόσεις WiFi & 5Gσε χρώματα Graphite και Beige, με χωρητικότητα από 128GB έως 1TB, ανάλογα με το μοντέλο.

SAMSUNG Galaxy Watch6 Series

Για το τέλος, ένα «ντουέτο» ρολογιών. Τα SAMSUNG Galaxy Watch6 και Watch6 Classic προσφέρουν μια άψογη εμπειρία για τους πιο δραστήριους τύπους αλλά και εκείνους που αναζητούν ένα κομψό smartwatch με όλες τις καθημερινές, χρήσιμες λειτουργίες.

Τα δύο smartwatches θα προσφέρονται με οθόνη δύο μεγεθών: 1.47” και 1.31”. Η μεγαλύτερη οθόνη δεν συνεπάγεται μεγαλύτερος όγκος συνολικά, αφού η αλλαγή οφείλεται στα μικρότερα μαύρα περιθώρια περιμετρικά της οθόνης. Ανάλογα με την έκδοση οθόνης, η μπαταρία διαμορφώνεται αντίστοιχα: 425mAh ή 300mAh, για την μεγάλη και μικρή, αντίστοιχα.

Η κατασκευή των συσκευών είναι από Armor Aluminum, δηλαδή ενισχυμένο αλουμίνιο και σχεδιαστικά διαφέρουν, όπως κάθε φορά. Το Galaxy Watch6 διατηρεί λιτό, καθαρό σχεδιασμό ενώ το Galaxy Watch6 Classic περιλαμβάνει φυσική, περιστρεφόμενη στεφάνη που θυμίζει περισσότερο κλασικό ρολόι. Το λουράκι κουμπώνει και ξεκουμπώνει με ένα κλικ, κάνοντας ακόμη ευκολότερη τη διαδικασία αλλαγής.

Οι λειτουργίες που προσφέρονται καλύπτουν πρακτικά κάθε είδος άθλησης, ενώ προσφέρονται και δυνατότητες παρακολούθησης διαφόρων δεδομένων υγείας – από καρδιακούς παλμούς έως ποιότητα ύπνου. Ειδοποιεί ακόμη και για ακανόνιστο ρυθμό καρδιακών παλμών, διαθέτοντας ακόμη και λειτουργία ηλεκτροκαρδιογραφήματος, μετρητή αρτηριακής πίεσης και ειδοποιήσεις έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση πτώσης.

Η χρήση WatchOS επιτρέπει την εγκατάσταση εφαρμογών μέσα από το Play Store, με μια τεράστια γκάμα από YouTube και Google Maps έως Wallet, Spotify, Shazam και Strava μεταξύ πολλών άλλων. Συνεργάζεται άψογα με Galaxy smartphones, επιτρέποντας την κλήση, σύνταξη μηνυμάτων SMS ή την χρήση ως απομακρυσμένο χειριστήριο κάμερας για τέλεια καδραρισμένες λήψεις.

Το SAMSUNG Galaxy Watch6 θα κυκλοφορήσει σε Graphite και Silver για την μεγάλη έκδοση ενώ η μικρή θα διατεθεί σε Graphite και Gold. Το Galaxy Watch6 Classic θα διατίθεται σε Black και Silver ανεξαρτήτου μεγέθους οθόνης.

Προπαραγγελίες!

Μόνο για την περίοδο των προπαραγγελιών (μέχρι τις 10 Αυγούστου), SAMSUNG και ΓΕΡΜΑΝΟΣ σου δίνουν τη δυνατότητα να προμηθευτείς τα νέα Galaxy smartphones και tablets με διπλό όφελος.

Συγκεκριμένα μπορείς να προμηθευτείς το Galaxy Z Flip5 5G με χωρητικότητα 512GB στην τιμή του μοντέλου των 256GB. Δωρεάν διπλάσιο αποθηκευτικό χώρο μπορείς όμως να κερδίσεις και με την προπαραγγελία του Galaxy Z Fold5, αποκτώντας το μοντέλο των 512GB/12GB RAM στην τιμή του αρχικού μοντέλου με 256GB. Συν τοις άλλοις μπορείς να έχεις επιπλέον όφελος έως 150€ μέσω του Trade In Voucher για επιστροφή της παλιάς σου συσκευής (όροι & προϋποθέσεις στο germanos.gr).

Αντίστοιχα για τη σειρά των Galaxy Tab S9 Tablets της SAMSUNG, ισχύουν τα εξής για τα 3 μοντέλα:

  • SAMSUNG Galaxy Tab S9 256GB > Στην τιμή των 128GB
  • SAMSUNG Galaxy Tab S9+ 512GB >  Στην τιιμή των 256GB
  • SAMSUNG Galaxy Tab S9 Ultra 512GB> Στην τιμή των 256GB

Και όχι μόνο αυτό! Μπορείς να αποκτήσεις το αγαπημένο σου νέο tablet της SAMSUNG σε έως 48 άτοκες δόσεις ενώ για την περίοδο των προπαραγγελιών, παίρνεις δώρο το Book Cover Keyboard Slim, που μετατρέπει το tablet σε φορητό υπολογιστή. Το δώρο αποδίδεται μέσω της εφαρμογής SAMSUNG Members (ισχύει για προπαραγγελίες των Galaxy Tab S9 256GB, Galaxy Tab S9+ 512GB και Galaxy Tab S9 Ultra 512GB και 1TB).

 

Θέλεις και άλλο; Δες το unboxing video από τους guru του είδους, Unboxholics, και πάρε μέρος σε ένα δυνατό giveaway!