Σε πάγο για 1 εβδομάδα η ανάπτυξη του iOS 18 και του macOS για τη διόρθωση bugs

5 μήνες πριν
iOS 18 devices

Η APPLE διέκοψε πρόσφατα την ανάπτυξη των επερχόμενων σημαντικών ενημερώσεων λογισμικού για τα iOS, iPadOS, macOS και watchOS για να αντιμετωπίσει προβλήματα επιδόσεων που ταλαιπωρούσαν τις πρόσφατες εκδόσεις. 

Η προσωρινή διακοπή -διάρκειας 1 εβδομάδας- έρχεται μετά τα bugs που αμαύρωσαν την κυκλοφορία του iPhone 15 και την επακόλουθη ενημέρωση iOS 17. Τώρα, οι μηχανικοί της APPLE επικεντρώνονται εκ νέου στη διόρθωση σφαλμάτων αντί για νέα χαρακτηριστικά. 

Η ανάπτυξη έχει φτάσει στο πρώτο ορόσημο για το iOS 18, το iPadOS 18, το macOS 15 και το watchOS 11, με τις εσωτερικές κωδικές ονομασίες "Crystal", "Glow" και "Moonstone". Όμως τα υπερβολικά bugs που εντοπίστηκαν στις δοκιμές ώθησαν την ηγεσία να διακόψει την ανάπτυξη χαρακτηριστικών για μια εβδομάδα για τη σταθεροποίηση του λογισμικού.

Αυτό επηρεάζει επίσης το iOS 17.4 που αναμένεται τον Μάρτιο του 2024. Πιθανότατα επηρεάζεται και η ενημέρωση του visionOS, της πλατφόρμας στην οποία θα στηρίζεται το mixed reality headset της εταιρίας. Ωστόσο, το χρονοδιάγραμμα για την κυκλοφορία των καταναλωτικών προϊόντων παραμένει αμετάβλητο.

Πατώντας παύση, η APPLE δίνει προτεραιότητα στις επιδόσεις και την αξιοπιστία μετά από μια σειρά προβλημάτων λογισμικού υψηλού προφίλ. Τα προβλήματα στη θερμοκρασια και στην εξάντληση των μπαταριών που επηρεάζουν τις πρόσφατες συσκευές έχουν σαφώς προκαλέσει μια επανεκτίμηση των προτεραιοτήτων. 

Ενώ οι χρήστες περιμένουν συναρπαστικά νέα χαρακτηριστικά, η διασφάλιση της βασικής λειτουργικότητας έχει προτεραιότητα. Η πρακτική αυτή στροφή στη στρατηγική δείχνει ότι η APPLE αναγνωρίζει τις ανησυχίες και εργάζεται για να βελτιώσει την εσωτερική της διαδικασία. Αν και προσωρινός, ο επαναπροσανατολισμός επιβεβαιώνει τη δέσμευση της APPLE να παρέχει ποιοτικό λογισμικό χωρίς bugs που τροφοδοτεί το οικοσύστημά της.

Στο WWDC 2024, το ετήσιο συνέδριο προγραμματιστών της εταιρείας, η APPLE θα έχει επιπλέον χρόνο για να εξομαλύνει τα προβλήματα και να διασφαλίσει ότι οι ενημερώσεις επόμενης γενιάς ανταποκρίνονται στις προσδοκίες των πελατών. Με την καθυστέρηση των νέων χαρακτηριστικών, η APPLE ελπίζει να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη και να αποτρέψει την επανάληψη της ιστορίας.