Smart gadgets και Wearables που ξεχώρισαν στην IFA 2022

1 έτος πριν

Πέρα από smartphones και laptops που ανακοινώθηκαν στη φετινή IFA 2022, μια άλλη κατηγορία που ξεχωρίζει είναι αυτή που περιλαμβάνει wearables αλλά και άλλου είδους έξυπνα gadgets.

Στα wearables ξεχωρίζουμε τα δύο νέα wearables που παρουσίασε η Garmin. Το Venu Sq 2 των 249,99 δολαρίων είναι μια αναβάθμιση της προσιτής σειράς έξυπνων ρολογιών GPS, ενώ το Vivofit Jr. 3 της έκδοσης Black Panther των 89,99 δολαρίων αποκτά μια νέα ειδική έκδοση.

Το Venu Sq 2 διαθέτει οθόνη OLED στις 1,4 ίντσες. Έχει επίσης συμπεριλάβει τη λειτουργία Health Snapshot, η οποία επιτρέπει στους χρήστες να καταγράφουν μια δίλεπτη συνεδρία που καταγράφει ταυτόχρονα μετρήσεις όπως ο καρδιακός ρυθμός, η μεταβλητότητα του καρδιακού ρυθμού, τα επίπεδα οξυγόνου στο αίμα, η αναπνοή και το στρες. Και οι δύο αυτές ενημερώσεις είναι πολύ καλές προσθήκες, αλλά η πιο σημαντική αλλαγή είναι ότι έχει σχεδόν διπλασιάσει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας από έξι σε 11 ημέρες. Όπως και το αρχικό Venu Sq, θα κυκλοφορήσει και σε έκδοση Music που μπορεί να αποθηκεύσει έως και 500 τραγούδια στο ίδιο το ρολόι,

Το Black Panther Vivofit Jr. 3 μοιάζει πολύ με το πρωτότυπο, αλλά προσθέτει μοβ χαράξεις στη ζώνη. Έτσι, αν το παιδί σας επιθυμούσε η παλαιότερη μονόχρωμη μαύρη έκδοση να είχε περισσότερα χρώματα, τότε καλά νέα: είναι... ελαφρώς πιο πολύχρωμη τώρα. Η Garmin έχει μια συλλογή από trackers εμπνευσμένα από τη Marvel, τον Πόλεμο των Άστρων και τις πριγκίπισσες της Disney. Το ίδιο το tracker επιτρέπει στα παιδιά να ξεκλειδώνουν περιπέτειες εφαρμογών, παιχνίδια και εικονίδια που σχετίζονται με τους αγαπημένους τους Avengers, καθώς και να κερδίζουν πόντους "Infinity Stone".

Από τις ανακοινώσεις που ξεχωρίσαμε στη φετινή IFA είναι αυτή της έξυπνης παπουτσοθήκης την οποία παρουσίασε η…LG! Αν αναρωτιέσαι τι κάνει τη συγκεκριμένη έξυπνη, το LG Styler ShoeCase είναι εξοπλισμένο με την τεχνολογία φροντίδας TrueSteam της εταιρείας που βελτιώνει την υγιεινή. Καθώς η κουλτούρα της απόκτησης ακριβών, επώνυμων, πολυτελών και limited-edition αθλητικών παπουτσιών μεγαλώνει στη γενιά MZ - Millennials και Gen Z, βάσει εσωτερικής έρευνας της LG διαπιστώθηκε ότι οι “sneakerheads” θα ωφεληθούν από μια λύση που όχι μόνο κάνει τα αγαπημένα τους παπούτσια να ξεχωρίζουν περισσότερο, αλλά τους παρέχει και την βέλτιστη φροντίδα.

Έτσι το ShoeCase προστατεύει τα παπούτσια από την υγρασία και την υπεριώδη ακτινοβολία που αποχρωματίζει το ύφασμα, ενώ αποτελεί έναν εξαιρετικό τρόπο για τους λάτρεις των παπουτσιών να επιδείξουν τα αγαπημένα τους ζευγάρια, προσφέροντας καινοτόμες λειτουργίες στο εσωτερικό, όπως περιστροφή 360 μοιρών, και μοναδική σχεδίαση που καθιστά δυνατή την τοποθέτηση έως και τεσσάρων θηκών η μία πάνω στην άλλη.

Τέλος στην κατηγορία των smart gadgets ξεχώρισε μια πρόταση της Philips. Η φθινοπωρινή σειρά των έξυπνων λαμπτήρων Hue της εταιρείας έχει ως επικεφαλής τους Lightguide: υπερμεγέθεις λαμπτήρες τύπου σφαίρας που διατίθενται σε τρία εντυπωσιακά σχήματα. Οι λαμπτήρες υποστηρίζουν πλήρη έλεγχο χρωμάτων, αλλά όπως όλα τα έγχρωμα φωτιστικά Hue, μπορούν επίσης να ρυθμιστούν σε πιο συμβατικές αποχρώσεις. Λειτουργούν με το Hue bridge ή χωρίς μέσω Bluetooth.

Οι εκδόσεις Globe και Triangle θα κοστίζουν στη λιανική πώληση 75 δολάρια η καθεμία, ενώ η ωοειδής Ellipse θα κοστίζει 90 δολάρια. Σίγουρα οι τιμές είναι εξαιρετικά υψηλές για μεμονωμένους λαμπτήρες ακόμα και όταν αυτοί είναι έξυπνοι, αλλά οι Lightguide προορίζονται για διακόσμηση και η Hue αναφέρει ότι θα διαρκέσουν περίπου μια δεκαετία με κανονική χρήση. Διατίθενται επίσης καλώδια κρεμαστών φωτιστικών με την επωνυμία Hue για 50 δολάρια, αλλά οι λαμπτήρες Lightguide θα λειτουργούν σε οποιαδήποτε τυπική είσοδο λάμπας. Τους αναμένουμε στην αγορά κάποια στιγμή πριν το τέλος του έτους.

Η Withings έχει μερικές έξυπνες ιδέες όσον αφορά τις έξυπνες ζυγαριές και στην IFA 2022 ανακοίνωσε το Body Comp. Αυτό που κάνει το Body Comp να ξεχωρίζει είναι ότι μπορεί να αξιολογήσει την υγεία των αρτηριών και των νεύρων σου εκτός από την "κανονική" σύνθεση του σώματος. Οι έξυπνες ζυγαριές, όπως αυτές της Body Comp, χρησιμοποιούν το BIA για να στείλουν ένα ασθενές ρεύμα στο σώμα σας και να προσδιορίσουν πόσα μυϊκά, υδάτινα, οστικά και λιπώδη στοιχεία έχεις. Είναι δεδομένο ότι θα πρέπει πάντα να παίρνεις την ακρίβεια και τους ισχυρισμούς υγείας αυτών των ζυγαριών με επιφύλαξη.

Το νέο εδώ πάντως είναι ότι οι χρήστες μπορούν να αξιολογήσουν την αγγειακή ηλικία, το σπλαχνικό λίπος και την υγεία των νεύρων τους από μία μόνο συσκευή. Το σπλαχνικό λίπος αναφέρεται στο λίπος που καλύπτει τα όργανά σου. Επηρεάζει τις ορμόνες του σώματός σου και το πολύ μπορεί να επηρεάσει το μεταβολισμό και την υγεία της καρδιάς σου. Η μέτρηση της αγγειακής ηλικίας βασίζεται στην ταχύτητα των σφυγμικών κυμάτων ή στο πόσο γρήγορα κινούνται τα κύματα πίεσης μέσα σε ένα αιμοφόρο αγγείο. Δείχνει πόσο δύσκαμπτες είναι οι αρτηρίες ενός ατόμου και αν αυτό είναι κατάλληλο για την ηλικία του. Τα άτομα των οποίων η αγγειακή ηλικία είναι μεγαλύτερη από την πραγματική βιολογική τους ηλικία μπορεί να έχουν υψηλότερο κίνδυνο να αναπτύξουν καρδιαγγειακά προβλήματα στην πορεία.

Το σπλαχνικό λίπος και η αγγειακή ηλικία δεν είναι κάτι καινούργιο για τις ζυγαριές Withings, αλλά η υγεία των νεύρων είναι.