SONOS Era 100 και Era 300 στον ΓΕΡΜΑΝΟ: Τι πρέπει να ξέρεις

1 έτος πριν
SONOS Era 100 & Era 300

Τα ηχεία Era 100 και Era 300 είναι δύο από τα πιο πρόσφατα προϊόντα της εταιρείας SONOS, που είναι γνωστή για την παραγωγή υψηλής ποιότητας -και έξυπνων- οικιακών ηχείων. Και τα δύο μοντέλα απευθύνονται σε όσους αναζητούν μια ποιοτική (ή και προσιτή στη περίπτωση κυρίως του Era 100) λύση για ένα οικιακό σύστημα ηχείων που αποπνέει σχεδιαστική πολυτέλεια και ακουστική ανωτερότητα. Ό,τι πρέπει δηλαδή για σένα που είσαι sound guru και αναζητάς premium, καινοτόμες λύσεις στον ήχο σου.

Ανεπτυγμένη και εξελιγμένη σε συνεργασία με βραβευμένους καλλιτέχνες και μηχανικούς ήχου, η νέα οικογένεια ηχείων «Era» προσφέρει καθηλωτική απόδοση, διευρυμένη συνδεσιμότητα και έρχεται με τη τεχνολογία SONOS TruePlay που προσαρμόζει τον ήχο ανάλογα με το περιβάλλον και τις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε χρήστη. Επιπλέον, και τα δύο μοντέλα ηχείων διαθέτουν δυνατότητα ασύρματης σύνδεσης Wi-Fi, Bluetooth και Apple AirPlay 2 για ευελιξία και ευκολία χρήσης.  

Era 100

Το Era 100 αντικαθιστά το SONOS One και διαθέτει σχεδίαση νέα γενιάς, με κορυφαίο hardware και software για ευκρινέστατο στερεοφωνικό ήχο και βαθιά μπάσα. Χάρη στον κομψό σχεδιασμό, ταιριάζει σε οποιονδήποτε χώρο ενώ είναι ιδανικό -μαζί με ένα δεύτερο- για να συνοδεύσει μία soundbar και να δημιουργήσεις ένα εξαιρετικό σύστημα surround για την τηλεόραση σου. 

Αν και εξαιρετικά συμπαγές (οι διαστάσεις του είναι 130,5 x 120 x 182,5 χιλ. και το βάρος του είναι 2,02 κιλά), το Era 100 διαθέτει τρεις ενισχυτές κατηγορίας D, οι οποίοι είναι προσαρμοσμένοι για τη μοναδική ακουστική αρχιτεκτονική του ηχείου, δύο tweeters τοποθετημένα υπό γωνία για πλούσια, στερεοφωνική εμπειρία και ένα midwoofer για απροσδόκητα βαθιά και πλούσια μπάσα για ένα τόσο μικρών διαστάσεων ηχείο. Οι προσαρμοσμένοι κυματοδηγοί ενισχύουν τη διασπορά των ηχητικών κυμάτων για να δημιουργήσουν μια ευρύτερη ηχητική σκηνή. Το SONOS Era 100 διαθέτει συστοιχία μικροφώνων απομακρυσμένου πεδίου (μπορεί να απενεργοποιηθεί με διακόπτη), που χρησιμοποιεί προηγμένη διαμόρφωση δέσμης και πολυκαναλική ακύρωση ηχούς για γρήγορο και ακριβή έλεγχο φωνής και συντονισμό Trueplay.

Era 300

Αυτό που καθιστά το Era 300 διαφορετικό είναι η εμπειρία χωρικού ήχου που προσφέρει (Spatial Audio) με Dolby Atmos. Διαθέτει μοναδική σχεδίαση κλεψύδρας (με κάθε γωνία, αναλογία και διάτρηση να είναι μελετημένη ώστε να ενισχύει την κατεύθυνση και τη διασπορά του ήχου) καθώς και μία πολυτελή κατασκευή με έξι συνολικά ισχυρούς οδηγούς, κάτι πρωτοφανές για ένα τόσο συμπαγές ηχείο αυτής της κατηγορίας. 

Πιο συγκεκριμένα, το Era 300 διαθέτει έξι ενισχυτές κατηγορίας D, οι οποίοι είναι προσαρμοσμένοι και ρυθμισμένοι με ακρίβεια για τη μοναδική ακουστική αρχιτεκτονική του ηχείου, τέσσερα tweeters για πιστή αναπαραγωγή των υψηλών και μεσαίων συχνοτήτων και δύο woofers να μεγιστοποιούν τα χαμηλά και να είναι στραμμένα αριστερά και δεξιά για στερεοφωνικό αποτέλεσμα. Όσον αφορά στα τέσσερα tweeters, το ένα από αυτά έχει πρόσθια κατεύθυνση για ομαλή κεντρική εικόνα, τα άλλα δύο έχουν πλευρική κατεύθυνση και δημιουργούν στερεοφωνικό διαχωρισμό και το τέταρτο, τοποθετημένο σε κατευθυντική κόρνα, έχει ανοδική κατεύθυνση με τον ήχο του να αντανακλά από την οροφή κατά την αναπαραγωγή περιεχομένου Dolby Atmos.

Οι παραπάνω οδηγοί κατευθύνουν τον ήχο αριστερά, δεξιά, εμπρός και προς τα πάνω, προσφέροντας μια καινοτομική ηχητική απόδοση και σε συνδυασμό με τη τεχνολογία Dolby Atmos, σε τοποθετεί στο κέντρο της δράσης όταν παρακολουθείς κινηματογραφικές ταινίες ή τηλεοπτικές σειρές ή στο κέντρο της…συναυλίας όταν ακούς το αγαπημένο σου συγκρότημα. Φυσικά, και από μόνο του αρκεί για να σου χαρίσει μία μοναδική ακουστική εμπειρία, ωστόσο σκέψου το σοβαρά να το συνδυάσεις ως πίσω ηχείο (ή δύο από αυτά) με μία soundbar (π.χ. με την Arc ή τη Beam Gen 2) και θα απολαμβάνεις εκπληκτικό, κινηματογραφικού επιπέδου ήχο surround από την άνεση του καναπέ σου. Όπως και το Era 100, έτσι και το Era 300 ενσωματώνει συστοιχία μικροφώνων απομακρυσμένου πεδίου.

Και τα δύο ηχεία διαθέτουν ένα διαισθητικό νέο περιβάλλον χρήσης, συμπεριλαμβανομένου και ενός νέου συρόμενου ρυθμιστικού αφής για τον ευκολότερο έλεγχο της έντασης που συμπληρώνει τον γρήγορο και ιδιωτικό έλεγχο της μουσικής με το SONOS Voice Control, την εφαρμογή SONOS, το Apple AirPlay 2 και το Bluetooth®. Μπορείς να κάνεις streaming τo αγαπημένο σου ηχητικό περιεχόμενο χρησιμοποιώντας WiFi ή Bluetooth ή να το συνδέσεις και με άλλες συσκευές ήχου, όπως ένα πικάπ χρησιμοποιώντας ένα καλώδιο auxiliary και τον προσαρμογέα Line-In.

Κάνε και συ σήμερα δικό σου ένα από τα νέα κορυφαία ηχεία της SONOS είτε με μια επίσκεψη σε κατάστημα ΓΕΡΜΑΝΟΣ είτε μέσα από το germanos.gr.