Στην αγορά τα νέα MacBook Air 13" και 15" με M3 SoC (2024)

4 εβδομάδες πριν
apple macbook airm3

Η APPLE παρουσίασε τη νέα γενιά των MacBook Air, τα οποία διαθέτουν το καινοτόμο chip M3 και είναι διαθέσιμα σε δύο μεγέθη οθόνης, 13 και 15 ιντσών. Και τα δύο νέα μοντέλα του πιο δημοφιλούς laptop της APPLE και ενός από τα δημοφιλέστερα παγκοσμίως, αναμένεται να κυκλοφορήσουν πολύ σύντομα και στη χώρα μας.

Το M3 SoC προσφέρει αναβαθμισμένες επιδόσεις τόσο στον επεξεργαστή όσο και στην κάρτα γραφικών, καθώς και μια βελτιωμένη Neural Engine. Σύμφωνα με την ίδια την εταιρεία, το νέο μοντέλο είναι έως και 60% ταχύτερο από το μοντέλο με το M1 chip και έως και 13 φορές ταχύτερο από τον πιο γρήγορο φορητό υπολογιστή MacBook Air με βάση τον επεξεργαστή INTEL. Επιπλέον με ένα πιο γρήγορο και αποδοτικότερο Neural Engine στο M3, το MacBook Air "συνεχίζει να είναι ο καλύτερος φορητός υπολογιστής για AI".

Ακόμα υποστηρίζει Wi-Fi 6E για διπλάσια ταχύτητα σε σχέση με την προηγούμενη γενιά. Μια σημαντική προσθήκη είναι η δυνατότητα ταυτόχρονης σύνδεσης δύο εξωτερικών οθονών, κάτι που έλειπε από τα προηγούμενα μοντέλα με τα chip M1 και M2. Ωστόσο, υπάρχει ένας περιορισμός αφού για να λειτουργήσει η σύνδεση με τις δύο εξωτερικές οθόνες, η ενσωματωμένη οθόνη του MacBook Air πρέπει να παραμένει κλειστή, κάτι που δεν συνέβαινε με τα παλιότερα μοντέλα της σειράς που στηρίζονταν σε επεξεργαστή INTEL.

Αισθητικά, τα νέα M3 MacBook Air διατηρούν τον ανασχεδιασμένο σκελετό των μοντέλων M2, με τις λεπτές στεφάνες γύρω από την οθόνη, την ενσωματωμένη κάμερα πίσω από μια μεγάλη εγκοπή, καθώς και ένα πιο επίπεδο σχήμα, χάνοντας το σχεδιασμό "σταγόνας" που ήταν χαρακτηριστικός στα παλιότερα μοντέλα. Αυτή η ανανέωση αφορά τόσο το μοντέλο των 13 ιντσών όσο και εκείνο των 15 ιντσών.

Οι επιλογές χρωμάτων περιλαμβάνουν τις αποχρώσεις midnight, starlight, space gray και silver. Η απόχρωση midnight διαθέτει ανοδιωμένο φινίρισμα που ελαχιστοποιεί τα ορατά αποτυπώματα, μια λεπτομέρεια που είδαμε για πρώτη φορά στα περσινά M3 MacBook Pro.

Θα βρεις και τα δύο μοντέλα APPLE MacBook Air (2024) με M3 chip στο κοντινότερο κατάστημα ΓΕΡΜΑΝΟΣ αλλά και στο germanos.gr!