Στην κυκλοφορία το εντυπωσιακό Cybertruck της TESLA

4 μήνες πριν
tesla cybertruck

Τέσσερα ολόκληρα χρόνια μετά το πολυαναμενόμενο ντεμπούτο του, το φουτουριστικό ηλεκτρικό φορτηγό TESLA Cybertruck έφτασε τελικά στα χέρια της πρώτης ομάδας αγοραστών. Συγκεκριμένα, περίπου δώδεκα Cybertruck παραδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους κατά τη διάρκεια μιας λαμπρής εκδήλωσης που διοργανώθηκε στα κεντρικά γραφεία της TESLA στο Όστιν του Τέξας. 

Εκεί, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Elon Musk, προέβλεψε πως το Cybertruck θα σηματοδοτήσει την αρχή μιας νέας, πιο συναρπαστικής εποχής για την αυτοκίνηση. Παράλληλα, η TESLA παρουσίασε επικαιροποιημένες λεπτομέρειες για τις τιμές, την αυτονομία και τα τεχνικά χαρακτηριστικά του μοντέλου, τα περισσότερα από τα οποία έχουν μεταβληθεί σημαντικά σε σύγκριση με τις αρχικές ανακοινώσεις.

Για παράδειγμα, η βασική πισωκίνητη έκδοση θα κοστίζει 60.990 δολάρια αντί για 39.900 δολάρια όπως είχε ανακοινωθεί το 2019, ενώ η αυτονομία της θα αγγίζει τα 400 χιλιόμετρα αντί για τα περίπου 800 χιλιόμετρα που υποσχόταν αρχικά η εταιρεία. Επιπλέον, η TESLA ανακοίνωσε αναθεωρημένα χρονοδιαγράμματα κυκλοφορίας για τις υπόλοιπες εκδόσεις του φορτηγού, οι οποίες έχουν πλέον ως ορίζοντα το 2024-2025 αντί για το 2021-2022.

Κατά τη διάρκεια της σύντομης εκδήλωσης παράδοσης του Cybertruck, ο Musk χαιρέτισε την τελική ολοκλήρωση ενός project που δεν ήταν σίγουρο αν θα έβλεπε ποτέ το φως της ημέρας λόγω των πολυετών καθυστερήσεων. Η παραγωγή του Cybertruck, η οποία πήρε τετραπλάσιο χρόνο απ' ό,τι αναμενόταν, αποδείχτηκε εξαιρετικά δύσκολο εγχείρημα κυρίως λόγω του μοναδικού και ανθεκτικού σχεδιασμού του από ανοξείδωτο ατσάλι.

Παρά τις μακροχρόνιες δυσκολίες, το Cybertruck εξακολουθεί να αποτελεί όχημα υψηλού κύρους και σταθμό στην ιστορία της TESLA. Με την παράδοση της πρώτης παρτίδας ολοκληρώνεται ένα μεγάλο κεφάλαιο για την εταιρεία και ξεκινάει ένα εξίσου σημαντικό: αυτό της μαζικής παραγωγής του μοντέλου. Ο Musk έχει θέσει ως στόχο την παραγωγή 250.000 Cybertrucks ετησίως μέχρι το 2025, προκειμένου να καλυφθεί το υψηλότατο ενδιαφέρον της αγοράς για το μοναδικό ηλεκτρικό pick up, απόρροια και της ολοένα αυξανόμενης στροφής του καταναλωτή στην ηλεκτροκίνηση.