Στον ΓΕΡΜΑΝΟ οι νέες σειρές SAMSUNG TV για το 2023 με μοντέλα QLED, QLED 8K, OLED και με δώρο έκπληξη

1 έτος πριν
new SAMSUNG TV line up 2023

Αν αναζητάς νέα τηλεόραση, τότε οφείλεις να έρθεις μια επίσκεψη από τον ΓΕΡΜΑΝΟ και να δεις τις νέες SAMSUNG TVs για το 2023 ενώ προχωρώντας σε προπαραγγελία παίρνεις δώρο επιπλέον τη SAMSUNG The Frame TV.

Άλλωστε υπόσχονται την «πιο WOW εμπειρία» εικόνας και ήχου. Η Νοτιοκορεάτικη εταιρεία ανανέωσε φέτος όλες τις σειρές QLED, συμπεριλαμβανομένης και της πολυτελούς (premium) σειράς Neo QLED 4K και 8K που αξιοποιεί την τεχνολογία Mini LED. Πέρυσι, μετά από σχεδόν δέκα χρόνια απουσίας από τη συγκεκριμένη κατηγορία, η SAMSUNG παρουσίασε τη πρώτη τηλεόραση τεχνολογίας OLED με τη σειρά S95B και φέτος παρουσιάζει τις βελτιωμένες σειρές S95C και S90C που περιλαμβάνει περισσότερες επιλογές όσον αφορά τη διαγώνιο. Αν βεβαίως αναζητάς κάποιο οικονομικότερο μοντέλο, υπάρχει η σειρά 4K Crystal UHD στη μεσαία κατηγορία.

Neo QLED 8K

Ξεκινώντας από τη νέα πολυτελή σειρά Neo QLED 8K, αποτελείται από τρεις διαφορετικές σειρές, τις QN900C, QN800C και QN700C και σε διαστάσεις που ξεκινούν από τις 65” για τις δύο πρώτες και από τις 55” για τη τρίτη και φτάνουν σε όλες τις περιπτώσεις τις 85”.

Η σειρά QN900C Neo QLED 8K είναι διαθέσιμη σε μεγέθη 65”, 75” και 85”, χαρίζοντας εντυπωσιακή εικόνα 8K ενισχυμένη με τεχνητή νοημοσύνη για να απολαμβάνεις το αγαπημένο σου περιεχόμενοΚάνει χρήση πάνελ Neo QLED 8K (τεχνολογία οπίσθιου φωτισμού Mini LED) με εκπληκτική φωτεινότητα 4.000 nits και ρυθμό ανανέωσης έως 144Hz με υποστήριξη ALLM και VRR (όσοι παίζουν σε PC μπορούν να απολαύσουν το παιχνίδι σε 4K/144Hz ενώ όσοι προτιμούν τις κονσόλες σε 4K/120Hz). Το συναρπαστικό σύστημα ήχου, αξιοποιεί την τεχνολογία Object Tracking Sound (OTS) Pro της SAMSUNG με 12 ηχεία (6.2.4 καναλιών) συνολικής ισχύος 90W και υποστήριξη Dolby Atmos. Ανάμεσα στα νέα χαρακτηριστικά της σειράς βρίσκουμε την τεχνολογία Quantum Matrix Technology Pro για εκπληκτική αντίθεση και τον ολοκαίνουριο οκταπύρηνο επεξεργαστή Neural Quantum Processor 8K με AI Upscaling. Από σχεδιαστική άποψη, η σειρά QN900C κάνει χρήση «οθόνης χωρίς όρια» (Infinity Screen) και επομένως δεν περιβάλλεται από «πλαίσιο» με αποτέλεσμα ο λόγος εικόνας/σώμα να φτάνει το 99,5%. Για να γίνει εφικτό το παραπάνω, και να είναι η τηλεόραση αρκετά λεπτή σε πάχος ώστε να μπορεί να τοποθετηθεί όμορφα σε τοίχο, η SAMSUNG μετακίνησε το «σύνολο της συνδεσιμότητας» (υποδοχές, θύρες κ.ά.) σε ένα ξεχωριστό κουτί με την ονομασία Attachable Slim One Connect Box, το οποίο είναι ακόμα πιο συμπαγές και λεπτό συγκριτικά με το αντίστοιχο περσινό. 

Η σειρά QN800C Neo QLED 8K διαθέτει πολλά κοινά στοιχεία με τη σειρά QN900C (συμπεριλαμβανομένου του «ιντσάζ», του επεξεργαστή, της τεχνολογίας Quantum Matrix Pro κ.ά.) ωστόσο υπάρχουν και διαφορές που την καθιστούν πιο προσιτή. Για παράδειγμα το πάνελ διαθέτει λιγότερες ζώνες ελέγχου του οπίσθιου φωτισμού και μικρότερη φωτεινότητα (παραμένει εξαιρετικά φωτεινή με υποστήριξη άνω των 2.000 nits) ενώ ο ρυθμός ανανέωσης φτάνει έως στα 120Hz. Αντί για OTS Pro επίσης, υποστηρίζει OTS+ με 4.2.2 κανάλια (οκτώ ηχεία συνολικής ισχύος 70W) και υποστήριξη Dolby Atmos. Μία σημαντική, για άλλους ανεπαίσθητη, διαφορά είναι ο σχεδιασμός Infinity One, ο οποίος περιλαμβάνει ένα εξαιρετικά λεπτό μαύρο πλαίσιο γύρω από την οθόνη. Το Attachable Slim One Connect Box δίνει και εδώ το παρόν.

Η πιο οικονομική είναι η σειρά QN700C Neo QLED 8K. Είναι διαθέσιμη σε μοντέλα των 55”, 65” και 75” με το πάνελ να διαθέτει ακόμα λιγότερες ζώνες ελέγχου του οπίσθιου φωτισμού (Mini LED) και μικρότερο ρυθμό ανανέωσης (έως 60Hz) αλλά να παραμένει εξαιρετικά φωτεινό κάνοντας επίσης χρήση της τεχνολογίας Quantum Matrix. Μία διαφορά είναι ότι η σειρά QN700C έρχεται με τον μικρότερο Neural Quantum Processor Lite που «αντλεί» την ευφυία του από 20 νευρωνικά δίκτυα αντί από 64 της πλήρους έκδοσης. Στον ήχο επίσης κάνει χρήση της τεχνολογίας OTS Lite με ήχο 4.2 καναλιών (60W) και υποστήριξη Dolby Atmos.

Νέο QLED 4K

Οι νέες τηλεοράσεις Neo QLED 4K έχουν όλα τα παραπάνω προηγμένα χαρακτηριστικά των τηλεοράσεων Neo QLED 8K ωστόσο έρχονται με τον επεξεργαστή Neural Quantum Processor 4K (στις κορυφαίες σειρές) και χαμηλότερης ανάλυσης, αλλά παρόμοιας προηγμένης τεχνολογίας πάνελ με οπίσθιο φωτισμό Mini LED. Η κορυφαία σειρά είναι η QN95C Neo QLED 4K που είναι διαθέσιμη στις 55”, 65”, 75” και 85” χρησιμοποιώντας πάνελ με τεχνολογία Quantum Matrix (14-bit contrast mapping), 100% όγκο χρώματος με τη τεχνολογία Quantum Dot και ρυθμό ανανέωσης έως 144 Hz (επομένως είναι ιδανική για gaming). Περιλαμβάνει επίσης την αντιανακλαστική τεχνολογία (Anti Reflection) της SAMSUNG. Η σειρά QN95C διαθέτει διπλάσιο αριθμό ζωνών ελέγχου της έντασης του φωτισμού (Ultimate UHD Dimming Pro) σε σύγκριση με τη σειρά QN90C που ακολουθεί καθώς και βελτιωμένο ήχο OTS+ (4.2.2 καναλιών με οκτώ ηχεία 70W) με υποστήριξη Dolby Atmos. Μία εξαιρετικά σημαντική αλλαγή της νέας σειράς Neo QLED 4K του 2023 σε σχέση με τη περσινή είναι η απουσία του One Connect Box. Αυτό σημαίνει ότι αν το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό παίζει σημαντικό ρόλο για σένα, τότε είτε θα πρέπει να στραφείς σε κάποιο περσινό μοντέλο ή να εξετάσεις τη νέα σειρά Neo QLED 8K ή τη σειρά S95C.

Η πιο προσιτή σειρά S90C QD-OLED, όπως και η S95C ενσωματώνει τον επεξεργαστή Neural Quantum Processor 4K και κάνει χρήση των τεχνολογιών Motion Xcelerator Turbo Pro (έως 144Hz), Quantum HDR OLED, PANTONE Validated, Real Depth Enhancer και EyeComfort. Οι τηλεοράσεις της σειράς S90C διαθέτουν σχεδίαση LaserSlim, ωστόσο δεν περιλαμβάνουν το One Connect Box. Το σύστημα ήχου είναι τεχνολογίας OTS Lite και διαθέτει 2.1 κανάλια με 40W ισχύ.

Από άποψη χαρακτηριστικών και κόστους, στη γκάμα της SAMSUNG ακολουθεί η σειρά QN90C Neo QLED 4K, η οποία έχει παρόμοια χαρακτηριστικά και δυνατότητες με την QN95C, ενώ σε προσκαλεί να νοιώσεις την πλήρη ισχύ της τεχνητής νοημοσύνης σε 4K ανάλυση.

Στις δυνατότητές της περιλαμβάνεται υποστήριξη των τεχνολογιών Neural Quantum Processor 4K, Neo Quantum HDR+, Real Depth Enhancer, PANTONE Validated, EyeComfort, Anti-Reflection και HDR Remastering), με τη σειρά να διαθέτει σχεδιασμό NeoSlim και όχι την λεπτότερη σχεδίαση Infinity One. Διαθέτει επίσης πάνελ με ρυθμό ανανέωσης έως 144 Hz. Το σύστημα ήχου, αν και 4.2.2 καναλιών όπως στη περίπτωση της σειράς QN95C εντούτοις είναι λιγότερο ισχυρό (60W). 

Η οικονομικότερη σειρά QN85C Neo QLED 4K έχει αρκετά κοινά στοιχεία με τη σειρά QN90C με τη διαφορά ότι το πάνελ έχει λιγότερες ζώνες ελέγχου του φωτισμού (Supreme UHD Diming αντί για Ultimate UHD Dimming) και φτάνει έως στα 120Hz. Το σύστημα ήχου επίσης μεταξύ άλλων μικροδιαφορών είναι «απλό» OTS αν και επίσης υποστηρίζει 4.2.2 κανάλια στα 60W.

QD-OLED

Οι τηλεοράσεις QD-OLED της SAMSUNG διπλασιάστηκαν φέτος και από μία σειρά πλέον έχουμε… δύο, με τη ναυαρχίδα να είναι η σειρά S95C QD-OLED που είναι διαθέσιμη στις 55”, 65” και 75”. Η SAMSUNG OLED προσφέρει εντυπωσιακά βαθύ μαύρο, καθαρό λευκό και πλούσιο φάσμα έντονων χρωμάτων χάρη στα αυτοφωτιζόμενα pixel της τεχνολογίας Quantum Dot. H φωτεινότητα πλέον αγγίζει τα 2.000 nits -από τα 1.500 nits των περσινών μοντέλων S95B. Με ρυθμό ανανέωσης επίσης που φτάνει τα 144Hz και υποστήριξη VRR και ALLM είναι μία ακριβή αλλά εξαιρετική πρόταση για απαιτητικούς gamers (όσοι παίζουν σε PC μπορούν να απολαύσουν το παιχνίδι σε 4K/144Hz ενώ όσοι προτιμούν τις κονσόλες σε 4K/120Hz) χώρια ότι διαθέτει και 4 υποδοχές HDMI 2.1.

Η σειρά S95C είναι η μοναδική που έρχεται με το One Connect Box για ακόμα πιο λεπτή σχεδίαση, ευκολία και… χώρο για καλύτερο σύστημα ήχου. Πιο συγκεκριμένα, η σειρά τηλεοράσεων υποστηρίζει ήχο OTS+ μέσω μία διάταξης οκτώ ηχείων (4.2.2 καναλιών) με ισχύ 70W και υποστήριξη Dolby Atmos.

Οι εκπλήξεις δεν σταματούν εδώ αφού η SAMSUNG έχει ένα τεράστιο δώρο σε όσους προχωρήσουν σε προπαραγγελία ενός από τα νέα μοντέλα, κάνοντας δική τους εντελώς δωρεάν μια στυλάτη The Frame τηλεόραση. Συγκεκριμένα μέχρι τις 14 Απριλίου, η SAMSUNG δίνει δώρο το μοντέλο SAMSUNG The Frame TV 43" σε όσους προπαραγγείλουν ένα από τα νέα μοντέλα σε διαστάσεις 65" και άνω, ενώ με προπαραγγελία μοντέλου έως 55", όλοι οι καταναλωτές παίρνουν δωρεάν τη SAMSUNG The Frame TV των 32".