Το συνέδριο WWDC της Apple θα ξεκινήσει στις 6 Ιουνίου

2 έτη πριν
WWDC

Δευτέρα 6 Ιουνίου του σωτηρίου έτους 2022. Κοίτα να σημειώσεις καλά-καλά τη συγκεκριμένη ημερομηνία στο ημερολόγιό σου, ιδίως αν είσαι φίλος της Apple. Η εταιρεία από το Κουπερτίνο, βλέπεις, ανακοίνωσε πως τη μέρα αυτή θα ξεκινήσει το φετινό Worldwide Developers Conference της ή εν συντομία WWDC. Το μεγάλο συνέδριο της Apple θα διαρκέσει ένα πενθήμερο, ως τις 10 Ιουνίου, όμως η πρώτη του μέρα είναι εκείνη που έχει το «ζουμί», αφού τότε είναι που γίνονται όλες οι σημαντικές ανακοινώσεις της εταιρείας διά στόματος Tim Cook (και παλιότερα Steve Jobs).

Το φετινό WWDC θα μεταδοθεί ζωντανά μέσα από το site της Apple, την εφαρμογή και το site του Apple Developer, την πλατφόρμα Apple TV και βέβαια το YouTube (κάποιοι λίγοι τυχεροί θα το παρακολουθήσουν διά ζώσης από τα κεντρικά της Apple στο Κουπερτίνο, στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ). Όσο για το περιεχόμενό του; Ως είθισται η Apple θα εστιάσει στο software, αυτό δηλαδή που ενδιαφέρει πρωτίστως τους προγραμματιστές και τους δημιουργούς λογισμικού και εφαρμογών για τις πλατφόρμες της.

Η λογική λέει πως θα πάρουμε μια πρώτη γεύση από τη νέα έκδοση του λειτουργικού της (βλ. iOS 16, iPadOS 16, macOS 13, watchOS 9 και tvOS 16) η οποία λογικά, εκτός απροόπτου, θα διατεθεί κάποια στιγμή σε beta έκδοση μέσα στο καλοκαίρι -πρόκειται για την πρόβα τζενεράλε πριν το λανσάρισμά του με την εκάστοτε νέα «φουρνιά» συσκευών το φθινόπωρο.

Θυμίζουμε ότι στο περυσινό WWDC ανακοινώθηκαν τα iOS 15, iPadOS 15, watchOS 8, tvOS 15, macOS Monterey και κάποια ακόμα software updates. Το 2020 που ήταν και η πρώτη χρονιά που το WWDC διεξήχθη εξ ολοκλήρου ψηφιακά ελέω COVID-19, εκτός από τη νέα έκδοση λειτουργικού της Apple, είχαμε και την ανακοίνωση για τη μετάβαση της εταιρείας στους επεξεργαστές της ARM σε ό,τι αφορά τους Mac.