Τα δικά της smartphones με τη δική της ονομασία ετοιμάζει η HMD Global 

7 μήνες πριν
HMD Global smartphones

Η NOKIA έχει πλούσια ιστορία στον κόσμο των κινητών τηλεφώνων. Πιστώνεται με αρκετά θρυλικά μοντέλα όπως τα NOKIA 3310, NOKIA 6600 και NOKIA N95. Δυστυχώς η NOKIA δεν υιοθέτησε νωρίς το λειτουργικό Android, και το τμήμα κινητών τηλεφώνων της πουλήθηκε στη Microsoft το 2014. Ακολούθησε μια δεύτερη αναγέννηση της εταιρείας, η οποία εστίασε στις κυκλοφορίες smartphone που έτρεχαν τα Windows Phone, το λειτουργικό σύστημα της Microsoft, χωρίς όμως να μπορέσει να αποκτήσει ένα σημαντικό μερίδιο. Με τον τερματισμό της ανάπτυξης των Windows Phone, η Microsoft πούλησε τα δικαιώματα του NOKIA brand στην HMD Global το 2016 για 10 χρόνια, και από τότε η HMD Global πουλάει τηλέφωνα με το brand της NOKIA. Όμως φαίνεται πως σύντομα θα δούμε smartphones με το δικό της brand HMD Global.

Ο CEO της HMD Global, Jean-Francois Baril, ανακοίνωσε στο LinkedIn ότι η εταιρεία δημιουργεί ένα αυθεντικό HMD brand. Αυτό θα συνυπάρχει με τις συσκευές NOKIA και τις νέες συνεργασίες. 

Το υπόλοιπο της ανακοίνωσης τονίζει την αποστολή της εταιρεία και υπενθυμίζει ότι η HMD Global κατέχει αποκλειστικά την άδεια του NOKIA brand για κινητά τηλέφωνα για 6 χρόνια. H εταιρεία είναι υπερήφανη για τις προσπάθειές της σε βιωσιμότητα, επισκευασιμότητα και “ψηφιακή αποτοξίνωση”.

Η ανακοίνωση δίνει κάποιες ενδείξεις τι μπορούμε να περιμένουμε στο μέλλον από τα κινητά HMD: "Δεσμευόμαστε να προσφέρουμε κινητά υψηλής ποιότητας σε προσιτές τιμές, να μειώσουμε τα ηλεκτρονικά απόβλητα και να έχουμε θετικό αντίκτυπο στο περιβάλλον."

Είναι σαφές ότι η εταιρεία θα συνεχίσει την προσπάθεια για βιώσιμα κινητά υπό το brand της HMD, χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν αποκαλυφθεί ακόμα οι συνεργασίες και η στρατηγική του νέου brand. Μάλιστα όπως ανακάλυψε το NOKIAmob.net, αυτό ίσως είναι το λογότυπο στα καινούρια τηλέφωνα:

Η συμφωνία της HMD Global για το NOKIA brand λήγει το 2026. Φαίνεται λοιπόν πως η εταιρεία προετοιμάζεται για το μέλλον πέρα από τη συμφωνία.