Τα HUAWEI P60 Pro, Mate X3 και Watch 4 Series παρουσίασε η HUAWEI στο Μόναχο

11 μήνες πριν
HUAWEI event Munich

Η HUAWEI πραγματοποίησε πρόσφατα μία εκδήλωση επί Ευρωπαϊκού εδάφους, και πιο συγκεκριμένα στο Μόναχο, στη Γερμανία, για να ανακοινώσει την έλευση ορισμένων σημαντικών συσκευών στην Ευρωπαϊκή αγορά, μεταξύ των οποίων ήταν δύο κινητά, τα HUAWEI P60 Pro και Mate X3 και η νέα σειρά smartwatch, HUAWEI Watch 4 Series.

HUAWEI P60 Pro

Το HUAWEI P60 Pro, όπως κάθε συσκευή P-series που φημίζεται για τις εκπληκτικές φωτογραφικές δυνατότητες της, διαθέτει εκπληκτική τριπλή κύρια κάμερα (η οποία βρίσκεται στην κορυφή του benchmark DxOMark με 156 βαθμούς) και θα έρθει σε δύο εκδόσεις και σε δύο χρωματισμούς που έκαναν αίσθηση. Στην έκδοση Rococo Pearl, κάθε κινητό που διαθέτει φινίρισμα με όψη μαργαριταριού είναι μοναδικό (κάθε μοτίβο στην πίσω όψη είναι μοναδικό για κάθε συσκευή) ενώ στην έκδοση Black, το φινίρισμα μοιάζει «αμμοβολλημένο» αποτρέποντας τη συλλογή δαχτυλιών. 

Η συσκευή θα κυκλοφορήσει σε έκδοση με 8GB RAM και 256GB αποθηκευτικού χώρου (ο αποθηκευτικός χώρος είναι επεκτάσιμος μέσω ΝΜ slot). Όσον αφορά τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του P60 Pro, βασίζεται στην πλατφόρμα της Qualcomm, Snapdragon 8+ Gen 1 4G και διαθέτει μπαταρία 4.815 mAh με υποστήριξη ταχείας ενσύρματης φόρτισης 88W SuperCharge, ταχείας ασύρματης φόρτισης 50W και αντίστροφης ασύρματης φόρτισης (για τη φόρτιση άλλων συσκευών όπως ακουστικών TWS).

Το P60 Pro διαθέτει οθόνη LTPO OLED με διαγώνιο 6,67” ανάλυσης 2.700 x 1.220 pixels και ρυθμό ανανέωσης που προσαρμόζεται ανάλογα την εφαρμογή ή λειτουργία μεταξύ 1Hz και 120Hz. Στον τομέα των καμερών, η συσκευή διαθέτει εμπρόσθια κάμερα 13MP (f:/2.4) και τρεις κάμερες στο πίσω μέρος. Η κύρια κάμερα 48 MP, διαθέτει OIS (τεχνολογία οπτικής σταθεροποίησης της εικόνας) και βασίζεται σε έναν προηγμένο αισθητήρα RYYB και σε ένα σύστημα φακού με μεταβλητό διάφραγμα από f:/1.4 έως f:/4.0 με υποστήριξη «Automatic Scene-Based Switching».

Έτσι, ανάλογα την ένταση του φωτισμού στο περιβάλλον, η συσκευή επιλέγει αυτόματα το κατάλληλο διάφραγμα για την ιδανική συλλογή φωτός.  Η δεύτερη κάμερα είναι υπερευρυγώνια με φακό που έχει διάφραγμα f:/2.2 και βασίζεται σε αισθητήρα 13 MP. Η τρίτη κάμερα είναι περισκοπική με τηλεφακό και βασίζεται σε αισθητήρα 48 MP με OIS. Ο φακός της έχει εστιακό μήκος 90mm και εξαιρετικά φωτεινό διάφραγμα f:/2.1 που προσφέρει οπτικό ζουμ 3,5x και ψηφιακό ζουμ 100x. Η μηχανή υφών με την ονομασία XD Fusion Pro σύμφωνα με τη HUAWEI αναπαράγει τις υφές των αντικειμένων με τρόπο που τις αντιλαμβάνεται το ανθρώπινο μάτι και κάνει τις φωτογραφίες περισσότερο «ζωντανές».

Το HUAWEI P60 Pro καταφθάνει στον ΓΕΡΜΑΝΟ στις 15 Μαίου με τιμή €1299.

HUAWEI Mate X3

Το HUAWEI Mate X3 είναι το νέο αναδιπλούμενο smartphone της εταιρείας και διαθέτει δύο οθόνες, μία εξωτερική, που επιτρέπει στον χρήστη να χειριστεί τη συσκευή σαν ένα τυπικό smartphone και μία εσωτερική και αναδιπλούμενη, που επιτρέπει στον χρήστη να χειριστεί το Mate X3 σαν tablet, κάτι που είναι ιδανικό για κατανάλωση περιεχομένου, multitasking κ.ά.

Το νέο Mate X3 έρχεται με εξαιρετικά λεπτό σχεδιασμό (πάχος μόλις 5,3 χιλ. όταν είναι ανοικτό) και έναν συμπαγή, λεπτό αλλά εξαιρετικά ισχυρό μηχανισμό άρθρωσης που δεν επιτρέπει το τσάκισμα στην οθόνη να είναι αντιληπτό στο μάτι ή στην αφή ενώ παράλληλα δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη να στηρίξει την οθόνη -εφόσον είναι σε λειτουργία φορητού υπολογιστή για παράδειγμα- υπό οποιαδήποτε γωνία ανάλογα τις ανάγκες ή τις απαιτήσεις.

Η νέα συσκευή της HUAWEI είναι η πρώτη που λαμβάνει διπλή βαθμολογία 5 αστέρων από την Ελβετική εταιρεία SGS για τις οθόνες του. Το ανθεκτικό γυαλί Kunlun που προστατεύει την εξωτερική οθόνη και η αντοχή της εσωτερικής οθόνης στις καταπονήσεις βοήθησαν την εταιρεία να λάβει τις δύο αυτές σημαντικές διακρίσεις για την αντοχή των οθονών του Mate X3.

Η συσκευή θα κυκλοφορήσει σε Black και Dark Green και διαθέτει εξωτερική οθόνη OLED με διαγώνιο 6,4 ιντσών, ανάλυση 2.504 x 1.080 pixels και ρυθμό ανανέωσης 120Hz και μία εσωτερική αναδιπλούμενη οθόνη τεχνολογίας Foldable OLED που διαθέτει διαγώνιο 7,85”, ανάλυση 2.496 x 2.224 pixels και ρυθμό ανανέωσης επίσης 120Hz για ομαλότερη εμπειρία χρήσης. Οι δύο οθόνες φιλοξενούν από μία κάμερα για selfies. Κάθε κάμερα βασίζεται σε έναν αισθητήρα 8MP με φακό που έχει διάφραγμα f:/2.4. Το τριπλό σύστημα καμερών στο πίσω μέρος σχεδιάστηκε για κάθε σενάριο χρήσης και αποτελείται από την κύρια-ευρυγώνια κάμερα 50MP που διαθέτει φακό 23 mm με διάφραγμα f:/1.8, την υπερευρυγώνια 13MP με φακό 13 mm με διάφραγμα f:/2.2 και την κάμερα-τηλεφακό (περισκοπικού σχεδιασμού) 12 MP με σύστημα φακού 125 mm με διάφραγμα f:/3.4 που υποστηρίζει οπτικό ζουμ 5x.

Στο εσωτερικό του Mate X3 βρίσκεται μία μπαταρία χωρητικότητας 4.800 mAh που υποστηρίζει ταχεία ενσύρματη φόρτιση 66W SuperCharge και ταχεία ασύρματη φόρτιση 50W. Όπως και το P60 Pro, το Mate X3 ενσωματώνει τον επεξεργαστή Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1 4G, σε συνδυασμό με 12 GB RAM και αποθηκευτικό χώρο 256GB, 512GB ή 1TB.

Όπως και το P60 Pro έτσι και το Mate X3 θα είναι διαθέσιμο στο δίκτυο καταστημάτων ΓΕΡΜΑΝΟΣ καθώς και στο germanos.gr, στις 15 Μαίου με τιμή €2199.

HUAWEI Watch 4 Series

Με όμορφο σχεδιασμό και εξαιρετικά ποιοτική κατασκευή με πολυτελές φινίρισμα, η νέα σειρά HUAWEI Watch 4 Series έρχεται με περισσότερες δυνατότητες από ποτέ.

Η νέα σειρά αποτελείται από δύο μοντέλα, τα Watch 4 και Watch 4 Pro, τα οποία διαθέτουν AMOLED οθόνες και μεταλλική κάσα 48mm και 46mm αντίστοιχα.

Φυσικά είναι αδιάβροχα (καλύπτουν τις προδιαγραφές IP68) και υποστηρίζουν τεχνολογία ταχείας ασύρματης φόρτισης 5W (η μπαταρία μπορεί να φορτιστεί σε ποσοστό 50% σε περίπου μία ώρα). Από άποψη αυτονομίας, το Watch 4 Pro με ενεργοποιημένη την τυπική λειτουργία (Standard Mode) φτάνει τις 4,5 ημέρες λειτουργίας ενώ το Watch 4 στην ίδια λειτουργία έχει αυτονομία 3 ημερών. Στη λειτουργία μακράς διαρκείας (Ultra Long), η οποία απενεργοποιεί πολλές λειτουργίες, η αυτονομία εκτοξεύεται στις 21 ημέρες για την έκδοση «Pro» και στις 14 μέρες για την «απλή» έκδοση.

Οι δύο νέες συσκευές έχουν κληρονομήσει όλες τις σπουδαίες δυνατότητες των προκατόχων τους όσον αφορά την παρακολούθηση της σωματικής υγείας και ευεξίας -π.χ. διαθέτουν αισθητήρες μέτρησης καρδιακών παλμών και του κορεσμού του οξυγόνου στο αίμα (Sp02) ενώ υποστηρίζουν τη λειτουργία του ηλεκτροκαρδιογραφήματος (ΗΚΓ) για την ανίχνευση της κολπικής μαρμαρυγής (AFib), παρακολουθούν τον ύπνο κ.ά.- ωστόσο έρχονται με ακόμα μεγαλύτερες δυνατότητες, όπως με συνδεσιμότητα 4G

Πράγματι, οι δύο συσκευές έρχονται με eSIM και επομένως δεν απαιτούν τη χρήση ενός smartphone για την πραγματοποίηση διάφορων λειτουργιών από τους χρήστες τους, όπως να απαντούν ή να πραγματοποιούν κλήσεις, να ακούν μουσική από υπηρεσίες streaming, να κατεβάζουν εφαρμογές κ.ά. Φυσικά, εξοπλίζονται και με WiFi ή Bluetooth. Να αναφέρουμε σε αυτό το σημείο, ότι υποστηρίζονται τουλάχιστον 100 προγράμματα προπόνησης και αθλήματα με τις συσκευές να μπορούν να ανιχνεύσουν ακόμα και κάποια… πτώση κατά τη διάρκεια της άσκησης ή ενός τρεξίματος, και να μπορούν να καλέσουν κάποια αγαπημένη επαφή ή ακόμα και τις πρώτες βοήθειες.