Τα καλύτερα και ακριβότερα gaming δώρα

2 έτη πριν
game

Οι gamers συνιστούν ένα ιδιαίτερο κοινό. Το αγαπημένο τους χόμπι, βλέπεις, παίζει κυρίαρχο ρόλο στη ζωή τους, κάτι που μπορείς κάλλιστα να εκμεταλλευτείς εν όψει Χριστουγέννων. Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να δώσεις χαρά σε έναν gamer από το κατάλληλο δώρο, αρκεί τουλάχιστον να ξέρεις πού πρέπει να κοιτάξεις. Για ‘σένα που δε λογαριάζεις το χρήμα για τα μάτια του αγαπημένου σου gamer, όποιος κι αν είναι αυτός (το παιδί, ο αδελφός, η αδελφή, το άλλο σου μισό -δεν έχει σημασία, όλους τους αγαπάμε το ίδιο), ψάξαμε και βρήκαμε ό,τι πιο εκλεκτό κυκλοφορεί στην αγορά του gaming στοιχίζοντας από €250 και πάνω.

Εννοείται πως θα το βρεις στα καταστήματα της αλυσίδας ΓΕΡΜΑΝΟΣ και το germanos.gr (στην ανταγωνιστικότερη τιμή και με άτοκες δόσεις) γι’ αυτό μη χάνεις χρόνο: τα Χριστούγεννα άλλωστε πλησιάζουν απειλητικά!

PlayStation VR Mega Pack V3

Το PlayStation VR Mega Pack V3 είναι ό,τι χρειάζεται ο ενθουσιώδης gamer για να κάνει τα πρώτα του βήματα στον μαγικό κόσμο της εικονικής πραγματικότητας. Πρόκειται για το απόλυτο πακέτο, αφού περιλαμβάνει πέραν του ίδιου του VR headset, τη νέα PlayStation Camera καθώς επίσης και πέντε παιχνίδια με τη μορφή κωδικών -τα Astro Bot Rescue Mission, Everybody’s Golf VR, Moss, Blood & Truth και PlayStation VR Worlds. Σύνδεσε την κάμερα στην κονσόλα σου (υποστηρίζονται τόσο PS4, όσο και PS5), φόρα το headset με την OLED των 5,7 ιντσών (Full HD ανάλυσης, έως και τα 120 fps) και άφησε το VR σε συνδυασμό με τη 3D τεχνολογία ήχου να σου προσφέρουν τη ρεαλιστικότερη εμπειρία gameplay που είχες ποτέ.

Nintendo Switch Monster Hunter Rise Edition

Αν σκέφτεσαι την αγορά ενός Nintendo Switch, η συλλεκτική έκδοση Monster Hunter Rise είναι η καλύτερη επιλογή που θα μπορούσες να κάνεις. Κατ’ αρχάς κυκλοφορεί σε περιορισμένο αριθμό τεμαχίων. Κονσόλα, dock και χειριστήριο διαθέτουν σχεδιασμό βασισμένο στον τίτλο της Capcom ενώ το όλο πακέτο κλείνει ιδανικά ο κωδικός με τον οποίο θα κατεβάσεις όχι μόνο το Monster Hunter Rise αλλά και το Deluxe Kit DLC του για μία ολοκληρωμένη εμπειρία gameplay. Όσο για την κονσόλα, προσφέρει στον παίκτη τη δυνατότητα να ξεκινήσει το παιχνίδι του στην τηλεόραση, συνεχίζοντας στον δρόμο. Χρησιμοποιείται ως επιτραπέζιο σύστημα ψυχαγωγίας αλλά και handheld, δίνοντας πρόσβαση σε μία εντυπωσιακή βιβλιοθήκη αποκλειστικοτήτων και τίτλων τρίτων εταιρειών για όλες τις ηλικίες.

Πληκτρολόγιο SteelSeries Apex Pro

Κάνε παιχνίδι με το SteelSeries Apex Pro, το πληκτρολόγιο που θα περάσει τις εμπειρίες gameplay σου στο επόμενο level. Μιλάμε για ένα gaming πληκτρολόγιο επαγγελματικών προδιαγραφών που θα σου δώσει τη δυνατότητα να προσαρμόσεις το επίπεδο ευαισθησίας πίεσης κάθε πλήκτρου, ανάλογα με τον τίτλο που παίζεις μεταξύ 0,4 και 3,6 χιλ. Προσφέρει οκτώ φορές ταχύτερη απόκριση και αντέχει έως και 100 εκατ. χτυπήματα, όντας σε θέση να εγγυηθεί κορυφαίες επιδόσεις όσο απαιτητικές κι αν είναι οι συνθήκες. Είναι εξοπλισμένο με οθόνη OLED για την προβολή χρήσιμων πληροφοριών, υποστηρίζει ειδοποιήσεις από Discord, Tidal και διάφορους τίτλους καθώς επίσης και αλλαγή προφίλ στη στιγμή. Με πλαίσιο αλουμινίου, διαθέτει φωτισμό RGB σε κάθε κουμπί και premium μαγνητικό στήριγμα καρπού.

Horizon Forbidden West – Collector’s Edition (PS5/PS4)

Εδώ θέλουμε την προσοχή σου αφού δεν πρόκειται για αγορά αλλά για προπαραγγελία. Πίστεψέ με μας όμως ότι αξίζουν και ο κόπος και η αναμονή. Το παιχνίδι που σου προτείνουμε άλλωστε συνιστά μία από τις πλέον πολυαναμενόμενες αποκλειστικότητες στο PlayStation. Το Horizon Forbidden West έρχεται να συνεχίσει το στόρι του υπέροχου Horizon Zero Dawn, χαρίζοντάς μας μία ακόμα επικών διαστάσεων περιπέτεια με πρωταγωνίστρια την Aloy. Η δε συλλεκτική του έκδοση είναι το κάτι άλλο αφού έρχεται με αγάλματα του τέρατος tremortusk και της ίδιας της Aloy, μίνι artbook με επιλεγμένο υλικό από το παιχνίδι, steelbook για τη βιβλιοθήκη σου και βέβαια πληθώρα ψηφιακού περιεχομένου που θα εξαργυρώσεις in-game. Απλά δε χάνεται.

Xbox Series S

Το Xbox Series S αποτελεί την εντυπωσιακότερη next-gen κονσόλα και υπάρχει σοβαρός λόγος γι’ αυτός. Σε σημαντικά χαμηλότερη τιμή συγκριτικά με τα Xbox Series X και PS5, δίνει τη δυνατότητα στους λάτρεις του gaming να απολαύσουν τα πλεονεκτήματα της νέας γενιάς χωρίς να χρειαστεί να βάλουν το χέρι βαθιά στην τσέπη. Με άρτια τεχνικά χαρακτηριστικά, προσφέρει υπέροχα γραφικά στα 1440p με υποστήριξη HDR και ρυθμό ανανέωσης έως και 120 καρέ/δευτερόλεπτο, ενώ χάρη στον οκταπύρηνο επεξεργαστή, τα 10 GB RAM και τον custom SSD τρέχει κάθε τίτλο στη στιγμή ελαχιστοποιώντας τα loading times. Κομψό και αθόρυβο, έρχεται χωρίς μονάδα οπτικού δίσκου με το Game Pass να αναλαμβάνει να αναπληρώσει το όποιο κενό, σερβίροντάς σου σε μηνιαία βάση εκατοντάδες παιχνίδια.

Gaming headset JBL Quantum One

Φτιάξε ατμόσφαιρα στη στιγμή: άφησε το JBL Quantum One να σε μεταφέρει στους κόσμους των αγαπημένων σου παιχνιδιών και ζήσε ανεπανάληπτες εμπειρίες gameplay. Ένα gaming headset ικανό να καλύψει τα «θέλω» ακόμα και των επαγγελματιών παικτών, το Quantum One διαθέτει ανατομικό στήριγμα κεφαλής και μαλακά μαξιλαράκια που δεν ταλαιπωρούν τα αφτιά. Οι ισχυροί οδηγοί των 50 χιλ. ενσωματώνουν σύστημα JBL QuantumSOUND Signature, φέρουν πιστοποίηση Hi-Res Audio και υποστηρίζουν DTS Headphone:X 2.0 και λειτουργία εξουδετέρωσης θορύβου για να αφοσιωθείς στο παιχνίδι σου χωρίς έξωθεν παρενοχλήσεις. Το headset είναι σε θέση να γνωρίζει προς τα πού στρέφεις το κεφάλι σου χάρη στην τεχνολογία QuantumSPHERE 360 ενώ είναι συμβατό με PC, Mac, PlayStation, Xbox, Switch, smartphones και tablets (πλαισιώνεται από ειδικό app).

Καρέκλα LGP Thunderbolt

Μία gaming καρέκλα που θα αναλάβει να κάνει τα sessions σου πιο ξεκούραστα ενώ παράλληλα θα αναβαθμίσει και το look του χώρου σου, η LGP Thunderbolt είναι ό,τι καλύτερο μπορείς να προσθέσεις στο gaming room σου. Είναι κατασκευασμένη από ποιοτικά και ανθεκτικά υλικά, υιοθετώντας κομψό και ανατομικό σχεδιασμό. Οι 2D βραχίονές της θα σου επιτρέψουν να ξεκουράσεις τα χέρια σου, ενώ τα μαξιλαράκια κεφαλής και πλάτης θα απορροφήσουν την πίεση, επιτρέποντάς σου να βρεις τη θέση που σε βολεύει ενώ παίζεις, διαβάζεις ή δουλεύεις. Εννοείται βέβαια πως το highlight της είναι ο RGB LED φωτισμός που υπάρχει στις άκρες της καρέκλας και τον οποίο μπορείς να ρυθμίζεις με τηλεχειριστήριο. Με χρήση powerbank μάλιστα -δεν περιλαμβάνεται- θα έχεις τη δυνατότητα να επιλέξεις και τα εφέ της αρεσκείας σου για ακόμα πιο φουτουριστικά αποτελέσματα.

Nintendo Switch Lite + Animal Crossing: New Horizons

Πιο πάνω αναφερθήκαμε στο Nintendo Switch. Θα πρέπει να ξέρεις όμως πως το σύστημα της Ninty έρχεται και σε μία δεύτερη, lite έκδοση. Το Nintendo Switch Lite διαθέτει πιο συμπαγές design, όντας τέλειο για τα ακόμα πιο μικρά παιδικά χεράκια αλλά και όσους μετακινούνται συχνά και ως εκ τούτου αναζητούν κάτι πιο φορητό. Τα Joy Con δεν είναι αποσπώμενα, η οθόνη είναι στις 5,5 ίντσες (αντί για τις 6,2) ενώ δεν υπάρχει και δυνατότητα σύνδεσης σε τηλεόραση. Το Switch Lite ωστόσο είναι ελαφρύτερο, μικρότερο σε διαστάσεις και φθηνότερο. Έρχεται σε δύο υπέροχα χρώματα, τυρκουάζ και κοραλί, ενώ συνοδεύεται από το θαυμάσιο Animal Crossing: New Horizons που θα σου κρατήσει εγγυημένη συντροφιά για εκατοντάδες ώρες.

Xbox Series X

Αν αναζητάς την ισχυρότερη κονσόλα όλων των εποχών, τότε μην πας μακριά: το Xbox Series X είναι ό,τι πιο δυνατό έχουμε δει ποτέ στα χρονικά του gaming! Με οκταπύρηνο επεξεργαστή της AMD στα 3,8 GHz, 16 GB ταχύτατης GDDR6 RAM, γραφικά αρχιτεκτονικής RDNA 2 (επίσης της AMD) με απόδοση -κρατήσου- 12,15 TFLOP και SSD δίσκο χωρητικότητας 1 TB, θα είναι σε θέση να σου χαρίσει μοναδικές συγκινήσεις σε 4K ανάλυση. Παίξε ό,τι καλύτερο έχουν να σου προσφέρουν τα στούντιο της Microsoft και τρίτες εταιρείες σε εκπληκτικό frame rate, με κρυστάλλινα γραφικά και μοναδική ατμόσφαιρα, απόρροια των τεχνολογιών Dolby Vision και Dolby Atmos. Α, και μην ξεχνιόμαστε: με το Game Pass θα έχεις πιο πολλά παιχνίδια απ’ όσα προλαβαίνεις να παίξεις!

PS5

Αυτό που γίνεται με το PS5 δεν έχει προηγούμενο. Η κονσόλα της Sony έχει εξελιχθεί στο αντικείμενο του πόθου κάθε λάτρη του gaming και φίλου της τεχνολογίας. Η ζήτηση γι’ αυτή είναι τόσο μεγάλη που ακόμα και σήμερα, έναν και πλέον χρόνο μετά την κυκλοφορία της, το να καταφέρεις να την κάνεις δικιά σου ισοδυναμεί με ένα μικρό… θαύμα! Ένα πανέμορφο σύστημα με «τρομακτικά» τεχνικά χαρακτηριστικά από τα οποία ξεχωρίζει ο ταχύτατος SSD δίσκος των 825 GB που θα σου χαρίσει τις πιο άμεσες εμπειρίες gameplay που είχες ποτέ -με μηδενικούς χρόνους φόρτισης! Σε αυτά πρόσθεσε τα υπέροχα, 4K γραφικά και βέβαια όλα τα blockbusters της Sony (βλ. Gran Turismo, Ghost of Tsushima, Horizon, God of War κ.α.) και έχεις το απόλυτο gaming σύστημα!