Τι φέρνει το iOS 17.3 στα συμβατά iPhone

2 μήνες πριν
iPhone screen

Η νέα έκδοση του iOS είναι ήδη διαθέσιμη για όλα τα συμβατά iPhone, φέρνοντας ένα νέο χαρακτηριστικό που στόχο έχει να σε προστατέψει από ανεπιθύμητες καταστάσεις, αν τυχόν η συσκευή σου κλαπεί.

Συγκεκριμένα με την ”Προστασίας Κλεμμένης Συσκευής”, η APPLE στοχεύει στην προστασία των δεδομένων του χρήστη σε περίπτωση κλοπής της συσκευής, και με κάποιον τρόπο ο κλέφτης έχει πρόσβαση στα ενδότερα. Εμποδίζει δηλαδή τους κλέφτες να αποκτήσουν γρήγορα πρόσβαση σε προσωπικές πληροφορίες που είναι αποθηκευμένες στο iCloud ή σε σημαντικούς λογαριασμούς, όπως τραπεζικούς και email.

Αντί να βασίζεται αποκλειστικά στον κωδικό οθόνης, η συγκεκριμένη λειτουργία απαιτεί τη σάρωση του δακτυλικού αποτυπώματος ή τη χρήση του Face ID για συγκεκριμένες ενέργειες. Σ’ αυτούς περιλαμβάνεται η προβολή αποθηκευμένων κωδικών, η αλλαγή ενός κωδικού ή η αίτηση μιας νέας κάρτας APPLE σε όποια μέρη του κόσμου είναι αυτή διαθέσιμη (όχι στη Ελλάδα πάντως).

Με την παραπάνω κίνηση, η APPLE θέλει να προστατέψει τα προσωπικά δεδομένα ακόμα και αν κάποιος γνωρίζει τον κωδικό οθόνης της συσκευής, καθώς οι κλέφτες συχνά εξαπατούν τα θύματά τους ώστε να τον αποκαλύψουν πριν την κλοπή ή παρακολουθώντας τους.

Αναλυτικά όλες οι αλλαγές αλλά και οι προσθήκες που φέρνει το iOS 17.3 όπως τις αναφέρει η APPLE, είναι οι εξής:

Προστασία κλεμμένης συσκευής

* Η Προστασία κλεμμένης συσκευής αυξάνει την προστασία του iPhone και του APPLE ID μέσω της απαίτησης χρήσης Face ID ή Touch ID χωρίς την επιλογή χρήσης κωδικού για εκτέλεση ορισμένων ενεργειών.

* Η καθυστέρηση ασφαλείας απαιτεί χρήση Face ID ή Touch ID, αναμονή μίας ώρας, και στη συνέχεια έναν πρόσθετο επιτυχή βιομετρικό έλεγχο ταυτότητας πριν από τη δυνατότητα εκτέλεσης ευαίσθητων λειτουργιών, όπως αλλαγή κωδικού συσκευής ή συνθηματικού APPLE ID.

Οθόνη κλειδώματος

* Η νέα ταπετσαρία «Ενότητα» τιμά την Αφροαμερικανική ιστορία και κουλτούρα για τον εορτασμό του μήνα Αφροαμερικανικής Ιστορίας.

Μουσική

* Η δυνατότητα συνεργασίας στις λίστες αναπαραγωγής σου επιτρέπει να προσκαλέσεις φίλους για να συμμετάσχουν στη λίστα αναπαραγωγής σου, ώστε να μπορούν να προσθέσουν, να αναδιατάξουν και να αφαιρέσουν τραγούδια.

* Μπορείς να προσθέτεις αντιδράσεις emoji σε οποιοδήποτε τραγούδι σε μια συνεργατική λίστα αναπαραγωγής.

Η παρούσα ενημέρωση περιλαμβάνει επίσης τις ακόλουθες βελτιώσεις:

* Η υποστήριξη AirPlay για ξενοδοχεία επιτρέπει την αναπαραγωγή ροής περιεχομένου απευθείας στην τηλεόραση του δωματίου σου σε ορισμένα ξενοδοχεία.

* Το τμήμα «APPLECare και εγγύηση» στις Ρυθμίσεις εμφανίζει την κάλυψη για όλες τις συσκευές όπου έχεις συνδεθεί με το APPLE ID σου.

* Βελτιστοποιήσεις στην Ανίχνευση Τροχαίου (διαθέσιμο σε όλα τα μοντέλα iPhone 14 και iPhone 15).

Εσένα ποιο νέο feature σου αρέσει;