Τι παρουσίασε η MICROSOFT στην καθιερωμένη Φθινοπωρινή της παρουσίαση

7 μήνες πριν
microsoft event

Σε μια πρόσφατη εκδήλωση παρουσίασης νέων προϊόντων, η MICROSOFT παρουσίασε τις επερχόμενες δυνατότητες AI σε σημαντικές της εφαρμογές αλλά και το hardware της, μαζί με τις νεότερες προσθήκες στη σειρά υπολογιστών Surface

Ο διευθύνων σύμβουλος Satya Nadella άνοιξε την εκδήλωση υπογραμμίζοντας την εστίαση της MICROSOFT στην προηγμένη τεχνητή νοημοσύνη όπως το Copilot. Εξήγησε πώς οι φυσικές διεπαφές χρήστη σε συνδυασμό με τις νέες μηχανές συλλογισμού επιτρέπουν τη στενότερη συνεργασία ανθρώπου-υπολογιστή. 

Το εμπορικό σήμα Copilot επεκτείνεται ως μια ενοποιημένη εμπειρία AI που καλύπτει τα Windows, το Office, το Bing και άλλες υπηρεσίες της εταιρείας. Μια σημαντική ενημέρωση των Windows 11 που κυκλοφόρησε στις 26 Σεπτεμβρίου, θα ενσωματώσει το Copilot βαθύτερα στο λειτουργικό σύστημα.

Τα διάφορα demo που υπήρξαν κατά την παρουσίαση, τόνισαν τις περιβαλλοντικές δυνατότητες του Copilot, όπως τη σάρωση μηνυμάτων email για την εξαγωγή χρήσιμων πληροφοριών και η οπτική επίλυση μαθηματικών προβλημάτων. Επίσης, συνέθεσε μηνύματα κειμένου και επέλεξε τις βέλτιστες ώρες προβολής του Broadway με βάση το πλαίσιο και τις προτιμήσεις ενός υποθετικού χρήστη. Το Copilot στοχεύει να μοιάζει περισσότερο με προσωπικό βοηθό παρά με απλοϊκό chatbot.

Η αναζήτηση του Bing αποκτά τεχνητή νοημοσύνη και στη δημιουργία εικόνων μέσω του εργαλείου Dall-E 3. Οι χρήστες μπορούν να δημιουργούν και να τροποποιούν εικόνες μέσω prompts κειμένου με βελτιωμένη ποιότητα σε σχέση με τις προηγούμενες εκδόσεις. Οι εικόνες που δημιουργούνται με τεχνητή νοημοσύνη θα έχουν ενσωματωμένα υδατογραφήματα.

Για τους εταιρικούς χρήστες, το MICROSOFT 365 Chat λειτουργεί ως βοηθός AI, έχοντας πρόσβαση σε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, έγγραφα και συσκέψεις για να συνοψίζει τις προτεραιότητες και τις ροές εργασίας. Μπορεί ακόμη και να μιμηθεί το ατομικό στυλ γραφής για πιο εξατομικευμένες, φυσικής ηχούς επικοινωνίες.

Στο μέτωπο του hardware, η MICROSOFT παρουσίασε τις τελευταίες συσκευές Surface. Το Surface Laptop Go 3 προσφέρει premium σχεδιασμό που ξεκινά από 799 δολάρια, αν και η απόδοση του παραμένει ερωτηματικό.

Το Surface Laptop Studio 2 διαθέτει βελτιωμένη ισχύ από την παρουσία επεξεργαστή της Intel 13ης γενιάς και τα γραφικά RTX της Nvidia. Η αναδιπλούμενη οθόνη του μετατοπίζεται από φορητό υπολογιστή σε μια εμπειρία που μοιάζει με tablet, ένα απτικό touchpad, μια οθόνη 14,4 ιντσών και ένα λεπτό stylus ολοκληρώνουν το πακέτο.

Απουσίαζαν κυρίως οι ενημερώσεις του κλασικού tablet Surface Pro και του desktop Surface Studio που έχουν επίκεντρο το πρώτο τη φορητότητα και το δεύτερο τη δημιουργικότητα. Σε κάθε περίπτωση, και αυτή η εκδήλωση έκανε σαφές το όραμα της MICROSOFT για πανταχού παρούσα ΤΝ τόσο στο λογισμικό όσο και στις συσκευές.  

Καθώς η επέκταση της παρουσίας της ΤΝ δημιουργεί σε πολλούς ανησυχίες, η MICROSOFT την προσθέτει με συγκεκριμένες κινήσεις στα πιο δημοφιλή προϊόντα της όπως στα Windows και το Office. Ο συνδυασμός των εργαλείων παραγωγικότητας με την τεχνητή νοημοσύνη στοχεύει στην απλούστευση των εργασιών και όχι στην αντικατάσταση των ανθρώπινων ρόλων. Η εταιρεία ελπίζει ότι η απρόσκοπτη ενσωμάτωση των φυσικών διεπαφών και η προληπτική βοήθεια μπορούν να καθορίσουν την επόμενη εποχή της συνεργασίας ανθρώπου-υπολογιστή.