Το TikTok αναβαθμίζεται για συσκευές με μεγάλες οθόνες

4 μήνες πριν
smartphone TikTok

Το TikTok προχωράει στην κυκλοφορία μιας νέας ενημέρωσης της εφαρμογής του, με ανανεωμένο περιβάλλον χρήσης (UI) για συσκευές με μεγάλες οθόνες. Σ’ αυτές περιλαμβάνονται τα tablets και οι αναδιπλούμενες συσκευές όπως το SAMSUNG Galaxy Z Fold5.

Με βάση την εικόνα που δημοσίευσε η εταιρεία, η εφαρμογή θα αναδιαμορφωθεί πλέον ώστε να ταιριάζει καλύτερα στην παρουσίαση μεγαλύτερων οθονών, βελτιώνοντας την εμπειρία χρήστη σε αυτές τις συσκευές. Όπως αναφέρει το TikTok: 

"Οι χρήστες τώρα μπορούν να παρακολουθούν τα αγαπημένα τους βίντεο σε μεγαλύτερες οθόνες και να βιώσουν ένα καλύτερο feed βίντεο, λιτές γραμμές πλοήγησης και υποστήριξη προσανατολισμού που θα πάει το ταξίδι τους στο TikTok στο επόμενο επίπεδο".

Το TikTok εξετάζει επίσης την προσθήκη περισσότερων στοιχείων ανακάλυψης βάσει θεμάτων, ως ένα ακόμη μέσο βελτίωσης της ανακάλυψης σε μεγαλύτερες εφαρμογές.

Η ενημερωμένη εφαρμογή του TikTok για tablet θα περιλαμβάνει "μια πολύ καλύτερη εμπειρία video feed" με βελτιωμένη ευκρίνεια στη μεγαλύτερη οθόνη, βελτιωμένη πλοήγηση, με νέες γραμμές κύλισης στο πάνω και το κάτω μέρος της οθόνης, και υποστήριξη για προβολή landscape και πορτρέτου.

Πρόκειται για μια χρήσιμη ενημέρωση, διότι αν και η πλειοψηφία των ανθρώπων χρησιμοποιεί την εφαρμογή στο smartphone του, η παροχή επεκταμένων επιλογών χρήσης σε μια σειρά πλατφορμών θα επιτρέψει περισσότερους τρόπους για περισσότερους ανθρώπους να αλληλεπιδρούν με το περιεχόμενο του TikTok. 

Η χρήση tablet μπορεί επίσης να βοηθήσει το TikTok να προσεγγίσει περισσότερους νεότερους χρήστες, που δεν διαθέτουν ακόμα smartphone. Βέβαια κάτι τέτοιο θα μπορούσε επίσης να προκαλέσει κάποια ανησυχία, δεδομένου ότι οι γονείς μπορεί να μην θέλουν τα παιδιά τους να έχουν πρόσβαση στην πλατφόρμα (αν ανησυχείς πάντως, δες τον οδηγό μας). Όμως σε κάθε περίπτωση θα παρέχει περισσότερους τρόπους για αλληλεπίδραση των χρηστών με TikTok βίντεο, σε μεγαλύτερες οθόνες.

Η βάση χρηστών του TikTok συνεχίζεται να αυξάνεται παγκοσμίως με ραγδαίους ρυθμούς ενώ μόνο στη χώρα μας, η γνωστή εφαρμογή αριθμεί σύμφωνα με τελευταία στοιχεία, 3 εκατομμύρια χρήστες, κάτι που δείχνει το τεράστιο ενδιαφέρον.