Το VR/AR headset της APPLE θα κάνει (;) το ντεμπούτο του στη WWDC τον Ιούνιο

1 έτος πριν
WWDC

Η APPLE ενδέχεται να περιορίζει το παράθυρο κυκλοφορίας του μυθικού της headset μικτής πραγματικότητας. Πηγές του Bloomberg αναφέρουν ότι το headset θα κάνει πρεμιέρα τώρα στο Παγκόσμιο Συνέδριο Προγραμματιστών (WWDC) τον Ιούνιο. Η συσκευή, που πιθανώς ονομάζεται Reality Pro, είχε ανεπίσημα προγραμματιστεί να παρουσιαστεί τον Απρίλιο, αλλά η εταιρεία φέρεται να χρειαζόταν επιπλέον χρόνο ανάπτυξης για να αντιμετωπιστούν ζητήματα στο hardware και το software. Η APPLE αναμενόμενα έχει ήδη αρνηθεί να σχολιάσει, όμως η συσκευή ενδέχεται να κυκλοφορήσει αργότερα μέσα στο έτος.

Το mixed reality headset της APPLE πιστεύεται ότι θα φέρει μια υψηλή τιμή, πιθανώς έως και 3.000 δολάρια, όμως θα περιλαμβάνει δυνατότητες που δεν υπάρχουν σε εναλλακτικές προτάσεις όπως το Meta Quest Pro. Οι φήμες αναφέρουν ότι θα μπορούσε να περιλαμβάνει διπλές οθόνες 4K και ένα ευρύ φάσμα καμερών που επιτρέπουν προηγμένη παρακολούθηση της θέσης του κεφαλιού και των χεριών αλλά και χειρισμό χωρίς τα κλασσικά χειριστήρια. Ο χρήστης θα πρέπει να φοράει τη μπαταρία σε μια εξωτερική συσκευασία όμως η συσκευή θα στηρίζεται σε ένα M2 SoC της APPLE, κάτι που θα το κάνει πολύ πιο δυνατό από όλα τα άλλα AR και VR wearables της αγοράς.

Η υποκείμενη πλατφόρμα, το xrOS, λέγεται ότι θα περιλαμβάνει μια διεπαφή τύπου iOS που βασίζεται σε τσιμπήματα των δακτύλων και φωνητικές εντολές για αλληλεπίδραση. Θα δοθεί έμφαση στην υγεία, καθώς και σε αναβαθμισμένες εκδόσεις γνωστών εμπειριών, όπως τα avatars πλήρους σώματος κατά τη διάρκεια κλήσεων FaceTime. Ακόμη ίσως να υπάρχει και ένας εύκολος τρόπος δημιουργίας εφαρμογών με τη χρήση της Siri κάτι που μένει (κι’αυτό) να επιβεβαιωθεί.

Το αρχικό μοντέλο υποτίθεται ότι απευθύνεται σε δημιουργούς και ενθουσιώδεις χρήστες και ένα ντεμπούτο στο WWDC θα βοηθούσε τους προγραμματιστές να κατανοήσουν την τεχνολογία μόλις αυτή γίνει δημόσια. Ωστόσο, οι φήμες αναφέρουν επίσης ότι η APPLE εργάζεται πάνω σε ένα πιο προσιτό headset που θα βρίσκεται πιο κοντά στην τιμή των 1.500 δολαρίων του Quest Pro. Ο πιο προσιτός σχεδιασμός μπορεί να μην εμφανιστεί πριν από το 2024, αλλά υποδηλώνει μια μακροπρόθεσμη στρατηγική για να γίνει πιο προσιτή η τεχνολογία μικτής πραγματικότητας της εταιρείας.