Το WhatsApp έκανε εύκολη τη μεταφορά του ιστορικού συνομιλιών αν και με έναν σημαντικό περιορισμό

8 μήνες πριν
WhatsApp

Το WhatsApp κατέστησε ευκολότερη τη μεταφορά των αρχείων καταγραφής συνομιλιών (chat log files) από το παλιό κινητό στο νέο καθώς δεν απαιτείται κάτι περισσότερο από τη σάρωση ενός κωδικού QR.

Τη σχετική ανακοίνωση έκανε ο ίδιος ο Διευθύνων Σύμβουλος της META, Mark Zuckerberg στο κανάλι που διατηρεί στο Instagram λέγοντας ότι η συγκεκριμένη μέθοδος επιτρέπει στους χρήστες να μετακινήσουν τα δεδομένα τους από το παλαιότερο κινητό στο νέο ιδιωτικά και χωρίς να είναι απαραίτητο να αποχωριστούν τις συσκευές τους. Στο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα, βλέπουμε έναν χρήστη να σαρώνει με το νέο κινητό τον κωδικό QR που εμφανίζεται στην οθόνη του παλιού κινητού. Στη συνέχεια απλώς περιμένει μερικά δευτερόλεπτα και όλες οι συνομιλίες έχουν μεταφερθεί στη νέα συσκευή.

Σε σχέση με τη προηγούμενη μέθοδο που έπρεπε πρώτα να κρατηθεί ένα αντίγραφο ασφαλείας του ιστορικού των συνομιλιών στο Google Drive ή στο iCloud, η νέα μέθοδος είναι πολύ πιο εύκολη και ασφαλής. Ουσιαστικά, δεν υπάρχει πλέον «μεσάζοντας» και δεν υπάρχει κάποιος λόγος ανησυχίας για τα όρια του αποθηκευτικού χώρου στο Google Drive ή στο iCloud στην περίπτωση που ο λογαριασμός WhatsApp έχει αποθηκευμένα αρκετά gigabytes περιεχομένου.

Πάντως, και περιμένουμε την επιβεβαίωση της εταιρείας για το παρακάτω, η ιστοσελίδα The Verge ισχυρίζεται ότι η παραπάνω μέθοδος λειτουργεί μόνο στην περίπτωση που η σάρωση του κωδικού QR και η μεταφορά δεδομένων πραγματοποιείται μόνο μεταξύ συσκευών που διαθέτουν το ίδιο λειτουργικό σύστημα (π.χ. από Android σε Android ή από iOS σε iOS). Αν ο χρήστης θελήσει να μεταφέρει το ιστορικό των συνομιλιών από μία συσκευή της Samsung για παράδειγμα σε ένα νέο iPhone ή το αντίθετο, θα πρέπει να επισκεφθεί το Κέντρο Βοήθειας (Help Center) του WhatsApp για να λάβει σχετικές οδηγίες για το πως να προχωρήσει με τη μετάβαση από τη μία συσκευή στην άλλη. 

Το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό φαίνεται να έχει φτάσει στην πλειονότητα των χρηστών πλέον. Η διάθεση του ξεκίνησε σταδιακά. Επί του παρόντος δεν είναι γνωστό αν η META έχει σχεδιάσει να προσθέσει αυτή τη δυνατότητα και στην desktop έκδοση του WhatsApp.