Το WhatsApp επιτρέπει επιτέλους την αποστολή φωτογραφιών σε υψηλή ανάλυση

10 μήνες πριν
WhatsApp interface

Το WhatsApp μπορεί να είναι μία από τις δημοφιλέστερες εφαρμογές συνομιλίας στον κόσμο, αλλά δεν είναι η καλύτερη για την αποστολή φωτογραφιών και βίντεο. Η εφαρμογή έχει όριο 16MB για κάθε αρχείο που στέλνεις και, ακόμη και τότε, το συμπιέζει για να εξοικονομήσει χώρο. Αυτή η συμπίεση έχει ως αποτέλεσμα χαμηλότερη ποιότητα εικόνας ή βίντεο, γεγονός που είναι απογοητευτικό σε μια εποχή που τα smartphones διαθέτουν απίστευτες κάμερες. Όπως συμβαίνει πολλές φορές, υπάρχουν τρόποι για να παρακάμψεις αυτό το πρόβλημα, συμπεριλαμβανομένου και μιας επίσημης λειτουργίας που βρίσκεται επί του παρόντος σε beta έκδοση.

Σύμφωνα με πληροφορίες διαφόρων ιστοσελίδων, το WhatsApp δοκιμάζει επί του παρόντος τη δυνατότητα αποστολής εικόνων υψηλής ποιότητας σε συνομιλίες. Η εταιρεία παρουσίασε το χαρακτηριστικό στην τελευταία beta έκδοση του WhatsApp, η οποία είναι η έκδοση 23.11.0.76 στο iOS και η 2.23.12.13 στο Android. Αν τρέχεις μία από αυτές τις εκδόσεις beta στο iPhone ή την Android συσκευή σας, μπορεί τώρα να δεις μια νέα επιλογή όταν επιλέγεις μια φωτογραφία για αποστολή.

Το νέο κουμπί, που βρίσκεται δίπλα στο εργαλείο περικοπής (cut), σου επιτρέπει να επιλέξεις αν θα στείλεις τη φωτογραφία σε "τυπική ποιότητα" ή "ποιότητα HD". Η πρώτη επιλογή πιθανότατα εφαρμόζει την ίδια συμπίεση στην εικόνα σου που χρησιμοποιεί το WhatsApp εδώ και χρόνια, η οποία μειώνει αισθητά τη συνολική ποιότητα όταν μοιράζεσαι μεγαλύτερες φωτογραφίες υψηλής ποιότητας. Ωστόσο, η επιλογή "ποιότητα HD" σου επιτρέπει να μοιραστείς τη φωτογραφία σου με μεγαλύτερη λεπτομέρεια, κάτι που συμβαίνει με άλλες παρόμοιες εφαρμογές όπως το iMessage. Ωστόσο, δεν είναι τέλειο: Το WhatsApp εξακολουθεί να εφαρμόζει κάποια συμπίεση στις φωτογραφίες και με αυτή τη ρύθμιση, οπότε δεν θα μπορείς να στείλεις φωτογραφίες HD στην εγγενή τους ποιότητα. Το σίγουρο είναι όμως ότι θα φαίνονται πολύ καλύτερα από ό,τι πριν.

Επιπλέον, αυτή η επιλογή εμφανίζεται μόνο για εικόνες που είναι αρκετά μεγάλες ώστε να δικαιολογούν ποιότητα HD. Αν το WhatsApp δεν θεωρεί ότι η φωτογραφία είναι αρκετά μεγάλη, θα μπορείς να την στείλεις μόνο σε μικρή ανάλυση, όπως συνήθως. Η λειτουργία ισχύει αποκλειστικά για φωτογραφίες, οπότε δεν θα μπορείς να στείλεις βίντεο σε υψηλότερη ποιότητα με αυτόν τον τρόπο.