Το WhatsApp ανακοίνωσε μια νέα έκδοση της εφαρμογής του για Windows με βελτιωμένες επιδόσεις και καλύτερες λειτουργίες κλήσεων. Η νέα έκδοση υποστηρίζει μεταξύ άλλων συγχρονισμό πολλαπλών συσκευών, έτσι ώστε να μπορείς να χρησιμοποιείς το WhatsApp ακόμη και αν το τηλέφωνό σου είναι απενεργοποιημένο.
Σε δημοσίευσή του στο κανάλι του Instagram σχετικά με την ανακοίνωση, ο Mark Zuckerberg ανέφερε ότι η νέα εφαρμογή για τα Windows επιτρέπει κρυπτογραφημένες ομαδικές κλήσεις από άκρο σε άκρο, ένα από τα πάγια αιτήματα των χρηστών.
Το νέο WhatsApp για Windows υποστηρίζει κλήσεις βίντεο με έως 8 άτομα και φωνητικές κλήσεις με έως 32 άτομα. Η εφαρμογή για smartphones επιτρέπει επίσης ομαδικές κλήσεις με παρόμοια όρια ενώ η εταιρεία δήλωσε ότι στο μέλλον θα αυξήσει τον αριθμό των ατόμων που επιτρέπονται σε μια ομαδική κλήση. Κάτι τέτοιο αναμένεται να διευκολύνει αρκετά τους χρήστες που επιθυμούν να πραγματοποιήσουν μια ομαδική κλήση στην επιφάνεια εργασίας του υπολογιστή τους.
Το WhatsApp έχει επικεντρωθεί στη βελτίωση της εμπειρίας του σε μεγάλες οθόνες, από τότε που ανακοίνωσε τη σύνδεση πολλαπλών συσκευών - μια δυνατότητα χρήσης ενός λογαριασμού σε πολλές συσκευές. Το περασμένο καλοκαίρι, η εταιρεία παρουσίασε μια νέα έκδοση της εφαρμογής του σε Mac και σε beta μορφή με βελτίωση των επιδόσεων για συστήματα που βασίζονται σε επεξεργαστές της APPLE.
Η υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων που ανήκει στη META δοκιμάζει επίσης μια νέα έκδοση βελτιστοποιημένη για Android tablets. Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, το WhatsApp ανακοίνωσε επίσης δύο νέες λειτουργίες που σχετίζονται με τις ομάδες. Η πρώτη θα επιτρέπει στους διαχειριστές να σαρώνουν όλες τις αιτήσεις για συμμετοχή στην ομάδα στο τμήμα "Pending Participants ". Η δεύτερη σου επιτρέπει να βλέπεις τις κοινόχρηστες ομάδες στα αποτελέσματα αναζήτησης όταν αναζητάς ένα όνομα. Νωρίτερα, έπρεπε να μεταβείς στο προφίλ μιας επαφής για να δεις τις κοινές ομάδες.
Όταν το Facebook ανακοίνωσε τα σχέδιά του για την εξαγορά του WhatsApp τον Φεβρουάριο του 2014, οι ιδρυτές του WhatsApp όρισαν ως τιμή αγοράς τα 16 δισεκατομμύρια δολάρια όπου τα 4 δισεκατομμύρια δολάρια ήταν σε μετρητά και τα 12 δισεκατομμύρια δολάρια σε μετοχές του Facebook. Το πραγματικό τίμημα που κατέβαλε το Facebook ήταν 21,8 δισεκατομμύρια δολάρια.