Ξεμένει από… θύρες USB η Tesla!

2 έτη πριν
Tesla Logo

Η παγκόσμια έλλειψη τσιπ πλήττει και την αυτοκινητοβιομηχανία, με το τελευταίο θύμα της να είναι η Tesla! Σύμφωνα με το Electrek, η αμερικανική εταιρεία έχει αναγκαστεί να διαθέσει μοντέλα του 3 και Y χωρίς θύρες USB στην κεντρική κονσόλα ή στα πίσω καθίσματα. Ορισμένοι από τους πελάτες της μάλιστα, το ανακάλυψαν με την παραλαβή του οχήματός τους καθώς δεν είχαν ενημερωθεί προηγουμένως. Η Tesla λέγεται πως έχει δεσμευτεί να προσθέσει τις θύρες μέσα στον Δεκέμβριο όμως αυτό παραμένει ανεπιβεβαίωτο για την ώρα.

Αξίζει να σημειώσουμε πάντως πως η εταιρεία του Elon Musk δεν είναι η μόνη που αντιμετωπίζει θέματα εξ αιτίας της έλλειψης τσιπ στον χώρο. Προ ολίγων ημερών δημοσιεύματα ήθελαν τη BMW να αντικαθιστά τις οθόνες αφής με συμβατικές σε συγκεκριμένα μοντέλα της ενώ την ίδια στιγμή, η Ford αναγκάστηκε να καθυστερήσει τη διάθεση του ηλεκτρικού της οχήματος Mach-E αποζημιώνοντας τους πελάτες της με… δωρεάν φόρτιση -όταν πάρουν το αυτοκίνητό τους. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, η Ένωση Κατασκευαστών Αυτοκινήτων χτυπά καμπανάκι, βλέποντας την εγχώρια παραγωγή οχημάτων να έχει μειωθεί έως και κατά 27%.

Το κατά πόσο όλα αυτά θα επηρεάσουν τις πωλήσεις των ακριβών μοντέλων των προαναφερθεισών εταιρειών, θα το δούμε μέσα στους επόμενους μήνες. Οι ειδικοί πάντως εκφράζουν ήδη φόβους πως η κρίση θα συνεχιστεί όχι μόνο το 2022 αλλά και το 2023.