XIAOMI 13T Series, XIAOMI Smart Band 8 και Watch 2 Pro παρουσιάζονται στο Βερολίνο

7 μήνες πριν
xiaomi event sept 2023 berlin

Αρκετές ανακοινώσεις μας επιφύλαξε η XIAOMI στο Βερολίνο, με την κινεζική εταιρεία να παρουσιάζει μια σειρά από ενδιαφέροντα προϊόντα.

Στο επίκεντρο των ανακοινώσεων βρίσκεται χωρίς αμφιβολία η νέα σειρά smartphone, Xiaomi 13T, ή αλλιώς οι "οι οικονομικές ναυαρχίδες" της εταιρείας που κάνουν την εμφάνισή τους κάθε φθινόπωρο. Όπως και πέρσι, αποτελείται από δύο μοντέλα, τα XIAOMI 13T Pro και XIAOMI 13T, τα οποία μοιράζονται αρκετά κοινά τεχνικά χαρακτηριστικά.

XIAOMI 13T & XIAOMI 13T Pro

Το πρώτο είναι η οθόνη των 6,67”, τεχνολογίας POLED με ελάχιστα περιθώρια, ανάλυση 1,5K και ρυθμό ανανέωσης στα 144Hz. Χαρίζει εντυπωσιακά χρώματα και υποστήριξη HDR10+ ενώ φέτος η XIAOMI έχει δώσει έμφαση στη μεγάλη φωτεινότητα (έως 2600 nits) για εύκολη χρήση της συσκευής κάτω από έντονη ηλιοφάνεια. 

Ακόμα για πρώτη φορά στη σειρά, και τα δύο μοντέλα υποστηρίζουν το πρότυπο αδιαβροχοποίησης IP68 για αντοχή στο νερό και στη σκόνη, κάτω πάντα από προϋποθέσεις. 

Η εμφάνιση είναι ένα ακόμα κοινό στοιχείο των δύο συσκευών, στην οποία δεσπόζει στο πίσω μέρος το τριπλό σύστημα καμερών, η ανάπτυξη του οποίου έχει γίνει σε συνεργασία με τη θρυλική LEICA.

Στα ενδότερα, το XIAOMI 13T Pro έρχεται με το Dimensity 9200+ chipset, ένα από τα κορυφαία της MediaTek, κατασκευασμένο με τη μέθοδο των 4nm, φέρνοντας κορυφαίες επιδόσεις σε συνδυασμό με τα 12GB μνήμη RAM. Ο αποθηκευτικός χώρος εκτοξεύεται στα 512GB, προσφέροντας άπλετο χώρο για τις φωτογραφίες και τα βίντεό σου. 

Σε υψηλά επίπεδα κυμαίνονται τα αντίστοιχα specs του XIAOMI 13T, με 8GB RAM και 256GB αποθηκευτικό χώρο ενώ εδώ η XIAOMI επιλέγει μια άλλη πρόταση της MediaTek στα chipsets, το Dimensity 8200 Ultra, με οκταπύρηνο επεξεργαστή χρονισμένο στα 3,1GHz. Θα πρέπει να επισημανθεί ότι μέσω του MIUI, η εταιρεία δίνει τη δυνατότητα επέκτασης της μνήμης κάνοντας χρήση του αποθηκευτικού χώρου, προκειμένου να μπορείς να ανοίγεις ακόμα περισσότερες εφαρμογές χωρίς κανένα πρόβλημα.

Με κεντρική κάμερα στα 50MP, τα XIAOMI 13T Pro και XIAOMI 13T υποστηρίζουν ισοδύναμη εστιακή απόσταση 24 mm ενώ ο ασφαιρικός φακός 7P έχει σχεδιαστεί για να συλλαμβάνει περισσότερο φως υποστηρίζοντας λήψη υψηλού δυναμικού εύρους. Ένας τηλεφακός και πάλι στα 50MP περιλαμβάνεται στο σύστημα, αυτή τη φορά με ισοδύναμη εστιακή απόσταση 50 mm. Δεν θα μπορούσε να λείπει και μια υπερευρυγώνια κάμερα στα 12MP με ισοδύναμη εστιακή απόσταση 15 mm, ιδανική για τη λήψη πανοραμικών λήψεων και την απαθανάτιση εκπληκτικών τοπίων. Τροφοδοτούμενες από 100% DCI-P3 και τα δύο συστήματα καμερών των XIAOMI 13T Pro και XIAOMI 13T έχουν ευρύτερο χρωματικό φάσμα που βοηθά στην αποτύπωση κάθε μαγικής στιγμής με την χαρακτηριστική ποιότητα Leica.

Η συνεργασία των δύο εταιρειών επεκτείνεται φυσικά και στο λογισμικό, όπου μέσα από την εφαρμογή της κάμερας, μπορείς να επιλέξεις δύο αυθεντικά φωτογραφικά στυλ Leica: Τα Leica Authentic Look και Leica Vibrant Look. Και τα δύο προσφέρουν εκπληκτικές δυνατότητες απεικόνισης με φυσική αναπαραγωγή χρωμάτων, έντονη αντίθεση και ευκρίνεια σκιάς, πάντα μαζί με την κλασική αισθητική της Leica. Ακόμα, έξι ειδικά φίλτρα αποτελούν αφιέρωμα στο θρυλικό στυλ της Leica, όπως το Leica Sepia και το Leica Blue που προέρχονται από το LeicaM-Typ240 Film Mode. Γενικότερα οι δύο εταιρείες σε αφήνουν να «πειράξεις» με εύκολο τρόπο τις λήψεις σου, προσαρμόζοντας με εύκολο τρόπο τον τόνο, την τονικότητα και την υφή κατά την ρύθμιση, διατηρώντας περισσότερες λεπτομέρειες και χρώματα για μετά την επεξεργασία. Μπορείς μάλιστα να αποθηκεύσεις ένα σετ ρυθμίσεων προκειμένου να αποτελεί το προσωπικό σου στυλ και να το χρησιμοποιείς εύκολα στις λήψεις σου.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνει η XIAOMI και στις ικανότητες εγγραφής βίντεο των δύο συσκευών όπου όλες οι οπίσθιες κάμερες των XIAOMI 13T υποστηρίζουν λήψη βίντεο 4K σε όλες τις εστιακές αποστάσεις ενώ στην περίπτωση του 13T Pro, υπάρχει δυνατότητα για εγγραφή στην 8K ανάλυση.

Η ταχύτητα φόρτισης είναι άλλος ένας τομέας που τα νέα smartphones της XIAOMI εντυπωσιάζουν. Ειδικά στο 13T Pro, με την υποστήριξη της τεχνολογίας HyperCharge, υπάρχει δυνατότητα φόρτισης στα 120W, με μια πλήρη φόρτιση να ολοκληρώνεται σε 19 μόλις λεπτά. Και το 13Τ όμως δεν πάει πίσω με δυνατότητα φόρτισης στα 67W, με το 20% της φόρτισης να ολοκληρώνεται σε 5 μόλις λεπτά ενώ και στις δύο περιπτώσεις, οι αντίστοιχοι φορτιστές περιλαμβάνονται στη συσκευασία.

Η σειρά XIAOMI 13T θα είναι σύντομα διαθέσιμη στον ΓΕΡΜΑΝΟ, φέρνοντας μαζί της πολλές εκπλήξεις.

XIAOMI Smart Band 8

Εκτός από τα smartphones, η XIAOMI αναβαθμίζει και το best seller wearable της, ανακοινώνοντας το XIAOMI Smart Band 8

Με ανανεωμένο σχεδιασμό και μια πληθώρα επιλογών σε λουράκια προκειμένου να βρεις αυτό που σου ταιριάζει, το νέο μέλος της σειράς fitness band της XIAOMI είναι πάντα ανθεκτικό σε διάφορες συνθήκες. Φέτος η XIAOMI το εξοπλίζει με AMOLED οθόνη στις 1,62” και περίγραμμα NCVM μεταλλικής υφής, κάνοντάς το ίσως το πιο όμορφο band της σειράς. Ενδεικτικό είναι ότι σύμφωνα με την XIAOMI, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως κόσμημα.

Το XIAOMI Smart Band 8 υποστηρίζει περισσότερες από 150 λειτουργίες γυμναστικής και γενικότερα αθλητικών δραστηριοτήτων, και στην οθόνη του εμφανίζει σε πραγματικό χρόνο τις επιδόσεις. Ξεχωριστός είναι ο τρόπος μέτρησης για τους δρομείς μέσω της λειτουργίας Pebble, όπου η συσκευή μπορεί να τοποθετηθεί στο παπούτσι, προκειμένου να γίνεται ακριβής καταμέτρηση κατά τη διάρκεια της άσκησης.

Σε ό,τι αφορά την υγεία, η 8η γενιά του Smart Band διαθέτει προηγμένα συστήματα παρακολούθησης της υγείας και ευεξίας χάρη στο μετρητή SpO2, των καρδιακών παλμών, του ύπνου. Διαθέτει ακόμα και σύστημα καταγραφής του εμμηνορροϊκού κύκλου.

Η αυτονομία του κυμαίνεται στα υψηλά επίπεδα των προκατόχων του, χάρη στη μπαταρία των 190mAh, η οποία σύμφωνα με τη XIAOMI χαρίζει ενέργεια για 16 μέρες τυπικής χρήσης. Η εταιρεία λύνει και ένα από τα μεγαλύτερα παράπονα των κατόχων των προηγούμενων bands, υποστηρίζοντας γρήγορη φόρτιση που χρειάζεται 1 ώρα για την ολοκλήρωσή της.

Το XIAOMI Smart Band 8 αναμένεται σύντομα στον ΓΕΡΜΑΝΟ, μαζί με μια σειρά από αξεσουάρ.

XIAOMI Watch 2 Pro

Το έξυπνο ρολόι της XIAOMI αποκτά διάδοχο, με το XIAOMI Watch 2 Pro να είναι ένα ακόμα wearable που παρουσίασε η εταιρεία στο Βερολίνο.

Στηρίζεται στο Wear OS της GOOGLE, την κορυφαία πλατφόρμα της εταιρείας για τα smartwatch και η οποία υποστηρίζει μια σειρά υπηρεσιών όπως τα Google Wallet, Google Maps και Google Assistant. Στο εσωτερικό του Watch 2 Pro υπάρχει η κορυφαία πρόταση της Qualcomm, ο Snapdragon W5 + Gen 1.

Στα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά, κυρίαρχο ρόλο παίζει η AMOLED οθόνη μεγέθους 1,43”, η οποία διαθέτει κινούμενη κορώνα και κουμπιά shortcut ώστε οι χρήστες να μπορούν να περιηγηθούν στις εξατομικευμένες λειτουργίες. Υπάρχει ακόμα δυνατότητα επιλογής μέσα από 20 προεγκατεστημένες όψεις ρολογιού ενώ όπως πάντα, υπάρχει χώρος για περισσότερη εξατομίκευση, με το κατάλληλο λουράκι, μέσα από μια μεγάλη συλλογή.

Σε ότι αφορά την εμφάνιση, η XIAOMI εξοπλίζει το Watch 2 Pro με ανθεκτικό ατσάλινο περίβλημα και με πολυτελές δερμάτινο ή λαστιχένιο λουράκι, κάνοντάς το ένα από τα πιο όμορφα smartwatch στην αγορά.

Εδώ βρίσκονται και τα προγράμματα άσκησης τα οποία ξεπερνάνε τα 150, με την εταιρεία να υπόσχεται μεγαλύτερη ακρίβεια εξαιτίας του dual-band GNSS. Δεν λείπουν οι ενημερώσεις για την ποιότητα του ύπνου με αντίστοιχες συμβουλές ώστε να πάρεις τις κατάλληλες αποφάσεις που θα ενισχύσουν τα επίπεδα ευεξίας σου.