Το XIAOMI Redmi A2 ξαναγράφει τους κανόνες στα entry-level smartphones

1 έτος πριν
XIAOMI Redmi A2

Το Redmi A2, αποτελεί το νέο ισχυρό entry level μοντέλο της XIAOMI, και το οποίο είναι διαθέσιμο από σήμερα σε όλο το δίκτυο καταστημάτων ΓΕΡΜΑΝΟΣ αλλά και στο germanos.gr.

Αποτελώντας μοντέλο της οικογένειας Redmi που ξεχωρίζει για τις οικονομικές προτάσεις που απευθύνονται σε όσους θέλουν ένα ικανό smartphone χωρίς να επενδύσουν πολλά, το Redmi A2 σίγουρα εντυπωσιάζει με τα χαρακτηριστικά του αλλά και με την εμφάνισή του. Με ενιαία επιφάνεια στο πίσω μέρος η οποία έχει μια ελαφριά καμπύλη, κάνει το κράτημα πολύ εύκολο ειδικά όταν συνδυάζεται με φινίρισμα που δίνει την υφή δέρματος, κάτι σίγουρα που δεν έχουμε συνηθίσει στη συγκεκριμένη κατηγορία. Η επιλογή αυτή της XIAOMI δίνει ακόμα το πλεονέκτημα του να μην αφήνει δακτυλιές, χωρίς να χρειάζεται το συνεχές καθάρισμα. Ακόμα είναι εξαιρετικά λεπτό και ελαφρύ, με την εταιρεία να καταφέρνει να ενσωματώσει ακόμα και θύρα ακουστικών.

Η DotDrop οθόνη των 6,52” στηρίζεται στην LCD τεχνολογία και διαθέτει ρυθμό ανανέωσης στα 60Hz, με αναλογία διαστάσεων 20:9. Η κινηματογραφική αυτή αναλογία, κάνει απόλαυση την αναπαραγωγή ταινιών και βίντεο, ειδικά όταν συνδυάζεται με ένα τόσο μεγάλο μέγεθος. 

Στο πίσω μέρος, η βασική κάμερα των 8MP έχει διάφραγμα f/2.0 ενώ σε επίπεδο λογισμικού παρέχεται η δυνατότητα HDR η οποία δίνει περισσότερη λεπτομέρεια σε σκοτεινά μέρη, ενώ τα πιο φωτεινά δεν διακρίνονται για την υπερβολική έκθεσή τους.

Στο εσωτερικό, η XIAOMI επιλέγει το Helio G36 chipset της MediaTek, ένα ικανό SoC με 8πύρηνο επεξεργαστή, PowerVR GE8320 για GPU και 2GB μνήμη LPDDR4X. Όταν συνδυαστεί με την τεχνολγία eMMC 5.1, το Redmi A2 χαρίζει όχι μόνο πιο γρήγορη εγκατάσταση εφαρμογών αλλά και φόρτωση. Ο αποθηκευτικός χώρος των 32GB μπορεί να επεκταθεί πολύ εύκολα μόλις εισάγουμε μια κάρτα μνήμης, ακόμα και αν αυτή έχει χωρητικότητα 1TB.

Για τις πολύ καλές επιδόσεις του Redmi A2, υπεύθυνο είναι και το λογισμικό και ειδικότερα το Android 13 Go στο οποίο βασίζεται η συσκευή. Η ειδική έκδοση του Android μπορεί και χρησιμοποιεί λιγότερη μνήμη ενώ δεν χρειάζεται πολύ αποθηκευτικό χώρο σε αντίθεση με το μεγάλο αδερφάκι του. Η 13η έκδοση μάλιστα δίνει τη δυνατότητα στον ιδιοκτήτη της συσκευής να φέρει την πλατφόρμα στα δικά του προσωπικά γούστα αλλάζοντας μια σειρά από προσωποποιημένων ρυθμίσεων όπως το wallpaper, τα χρώματα των μενού και όχι μόνο. 

Τέλος η αυτονομία αναμένεται να κυμαίνεται περίπου στις 2 ημέρες αφού η XIAOMI ενσωματώνει μπαταρία 5.000mAh, με υποστήριξη φόρτισης στα 10W και το σχετικό φορτιστή να περιλαμβάνεται στη συσκευασία. 

Πέρνα μια βόλτα από τα καταστήματα ΓΕΡΜΑΝΟΣ για να είσαι ένας από τους πρώτους που θα δουν το νέο entry-level smartphone της Redmi σε τιμή έκπληξη.