To Xiaomi TV Stick 4K αλλάζει τους κανόνες στην ψυχαγωγία

2 έτη πριν
Xiaomi TV Stick 4KXiaomi TV Stick 4K

Η Xiaomi προχώρησε στα αποκαλυπτήρια του νέου της TV stick. Το Xiaomi TV Stick 4K είναι μία τόση δα συσκευή (ένα USB stick πρακτικά) που συνοδεύεται από τηλεχειριστήριο και έρχεται να αποτελέσει το αντίπαλο δέος του Chromecast with Google TV κοντράροντάς το… στα ίσια. Η συσκευή προσφέρει 4K υποστήριξη (θυμίζουμε ότι η προηγούμενη απόπειρα της εταιρείας στον χώρο των TV sticks έφτανε στα 1080p) ενώ τρέχει Android 11 (η λογική λέει πως εν καιρώ θα υπάρξει αναβάθμιση και στο Android 12).

Το τηλεχειριστήριο που συνοδεύει το Xiaomi TV Stick 4K είναι αρκετά συμπαγές και διαθέτει τα απολύτως απαραίτητα όσον αφορά τα πλήκτρα: ένα για την ενεργοποίηση/απενεργοποίηση, ένα για τον Google Assistant (άρα υπάρχει υποστήριξη φωνητικών εντολών οι οποίες είναι πάντα καλοδεχούμενες), αποκλειστικά πλήκτρα για Netflix και Prime Video, ένα για την αυξομείωση της έντασης του ήχου και μερικά ακόμα που βοηθούν στην πλοήγηση. Σύμφωνα με την Xiaomi η συσκευή υποστηρίζει τεχνολογίες Dolby Atmos και Dolby Vision.

Αυτό που περιμένουμε με ανυπομονησία ως προς το Xiaomi TV Stick 4K πάντως δεν είναι άλλο από την τιμή του. Παραδοσιακά η Xiaomi είναι σε θέση να χτυπήσει τον ανταγωνισμό στη σχέση τιμής/απόδοσης, έχοντας τη δυνατότητα να τιμολογήσει τα προϊόντα της σημαντικά χαμηλότερα συγκριτικά με άλλα της ίδιας κατηγορίας, οπότε θα έχει πολύ ενδιαφέρον να δούμε πόσο φθηνότερα θα μπορέσει να δώσει το TV stick της σε σχέση με το Chromecast with Google TV το οποίο, θυμίζουμε, στην αγορά των ΗΠΑ δεν κοστίζει πάνω από $50.