Το Yoga Book 9i της LENOVO έχει δύο OLED οθόνες

1 έτος πριν
LENOVO Yoga Book 9i

Το νέο LENOVO Yoga Book 9i ηγήθηκε της παρουσίας της LENOVO στη φετινή έκθεση CES που πραγματοποιείται αυτή τη περίοδο στο Λας Βέγκας, στην πολιτεία της Νεβάδα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ήταν αναμφισβήτητα ένα από τα εντυπωσιακότερα προϊόντα της Κινέζικης εταιρείας, και γενικότερα της έκθεσης, και βεβαίως δεν χάσαμε την ευκαιρία να το δούμε από κοντά.

Σύμφωνα με την LENOVO, είναι ο πρώτος υπολογιστής «διπλής οθόνης OLED πλήρους μεγέθους» στον κόσμο. Οι δύο οθόνες OLED PureSight με διαγώνιο 13,3 ιντσών και ανάλυσης 2.8K θεωρητικά καθιστούν το νέο φορητό σύστημα της LENOVO πρωταθλητή στο multitasking με τον τελευταίο μάλιστα να επιδεικνύει εκπληκτική φορητότητα παρά την πολυπλοκότητα της κατασκευής καθώς το βάρος του δεν ξεπερνά τα 1,38 κιλά και το πάχος τα 1,6 εκατοστά. Οι οθόνες υποστηρίζουν το 100% του χρωματοχώρου DCI-P3 καθώς και Dolby Vision HDR ενώ το σύστημα ήχου με την περιστρεφόμενη κατά 360 μοίρες μπάρα ήχου που εφοδιάζεται με τέσσερα ηχεία Bowers & Wilkins® που υποστηρίζουν Dolby Atmos, ο φορητός υπολογιστής πέρα από ιδανικός για επαγγελματίες και road warriors είναι μία εξαιρετική πρόταση για ψυχαγωγία και διασκέδαση.  

Ο φορητός υπολογιστής έχει βεβαίως το DNA της σειράς προϊόντων «Yoga» και επομένως είναι εξαιρετικά ευέλικτος και «μετατρέψιμος» επιτρέποντας στον χρήστη να τον χρησιμοποιήσει με διάφορους τρόπους και προσανατολισμούς, συμπεριλαμβανομένων και των λειτουργιών tablet και tent, με την τελευταία να είναι περισσότερο φιλική για παρουσιάσεις (ο χρήστης για παράδειγμα μπορεί να προβάλει μία παρουσίαση στην μία οθόνη και στην άλλη να ελέγχει μηνύματα ή τη ροή της παρουσίασης ή μπορεί στην μία οθόνη να παρακολουθεί ένα βίντεο και στη δεύτερη οθόνη να κρατά σημειώσεις).

Το αποσπώμενο επίσης πληκτρολόγιο Bluetooth και η υποστήριξη της γραφίδας Smart Pen συνεισφέρουν στην ενίσχυση της παραγωγικότητας όπως και η συνοδευτική βάση που επιτρέπει στον χρήστη να εργάζεται ευκολότερα ακόμα και όταν βρίσκεται… εν κινήσει (π.χ. στο αεροπλάνο, στο τρένο). Ο φορητός υπολογιστής διαθέτει WiFi 6E, Bluetooth 5.2, τρεις υποδοχές USB-C/Thunderbolt 4 καθώς και κάμερα 1080p με υποστήριξη Windows Hello επίσης (διαθέτει υπέρυθρες). Στο εσωτερικό του, το LENOVO Yoga Book 9i ενσωματώνει 13ης γενιάς επεξεργαστή Intel Core i7-U15 -άλλωστε βασίζεται στην πλατφόρμα Intel Evo- σε συνδυασμό με 16GB μνήμης LPDDR5X και 512GB ή 1TB αποθηκευτικού χώρου σε μορφή solid state drive. Η μπαταρία των 80Whr προσφέρει στη συσκευή αυτονομία έως 14 ωρών (αναπαραγωγής βίντεο) με μία οθόνη και έως 10 ώρες με τις δύο οθόνες ενεργοποιημένες. Το νέο LENOVO Yoga 9i αναμένεται να κυκλοφορήσει φέτος τον Ιούνιο με τιμή στις ΗΠΑ που θα ξεκινά από τα περίπου $2.100.