Απόκτησε ένα κομμάτι της ιστορίας της APPLE: τα sneakers της με κόστος $50.000

8 μήνες πριν
apple sneakers

Ένα εξαιρετικά σπάνιο ζευγάρι αθλητικών παπουτσιών με την επωνυμία APPLE είναι πλέον διαθέσιμο για αγορά από τον οίκο δημοπρασιών Sotheby's έναντι 50.000 δολαρίων.

Τα Omega Sports APPLE Computer Sneakers διαθέτουν ένα λευκό δερμάτινο πάνω μέρος με το κλασσικό λογότυπο της APPLE με τα χρώματα του ουράνιου τόξου στη γλώσσα καθώς και  δίπλα στα κορδόνια, αλλά και μέσα στη φτέρνα του παπουτσιού. Διατίθενται σε ανδρικό αμερικανικό μέγεθος 10,5 και συνοδεύονται από ένα επιπλέον ζευγάρι κόκκινα κορδόνια.

Αν αναρωτιέσαι τι και πως, το 1986, η APPLE προσέφερε για σύντομο χρονικό διάστημα έναν κατάλογο με εμπορεύματα και ρούχα με την ονομασία "The APPLE Collection". Αυτά διέθεταν το λογότυπο με τα χρώματα του ουράνιου τόξου καθώς και εικόνες υπολογιστών Macintosh. Η ηλεκτρονική καταχώριση αναφέρει ότι αυτά τα εξαιρετικά σπάνια αθλητικά παπούτσια κατασκευάστηκαν κατά παραγγελία για τους υπαλλήλους της APPLE και δόθηκαν σε ένα εθνικό συνέδριο πωλήσεων στα μέσα της δεκαετίας του '90. Δεν έχουν πωληθεί ποτέ ξανά στο κοινό και ο οίκος Sotheby's τα περιγράφει ως "ένα από τα πιο άγνωστα προϊόντα που υπάρχουν".

Το 1985, περισσότεροι από 22.000 καταναλωτές της APPLE αγόρασαν ρούχα και αξεσουάρ από την εταιρεία, αποδεικνύοντας την αφοσίωσή τους σε όλες τις κατηγορίες. Για προϊόντα εκτός του τομέα εξειδίκευσης της APPLE, η εταιρεία συνεργάστηκε με κορυφαίες μάρκες όπως η Lamy, η Honda και η Braun για να εφαρμόσει το εμβληματικό τους branding σε διάφορα προϊόντα λευκής ετικέτας.

Δεδομένου ότι δεν έφτασαν ποτέ στο ευρύ κοινό ενώ το συγκεκριμένο ζευγάρι αθλητικών παπουτσιών είναι ιδιαίτερα περιζήτητο στην αγορά μεταχειρισμένων. Παρόλο που περιγράφονται ως "καινούργια στο κουτί", υπάρχουν κάποιες μικρές ατέλειες λόγω της ηλικίας τους, όπως κιτρίνισμα γύρω από τις ενδιάμεσες σόλες καθώς και ελαφριά σημάδια στο κουτί.