Ατυχής πτώση drone πάνω στον Πύργο της Πίζας!

1 έτος πριν
Πτώση drone

Δύο μεξικανοί τουρίστες ενεπλάκησαν σε ένα ατυχές συμβάν, καθώς χρησιμοποίησαν το drone τους σε ζώνη όπου απαγορεύονται οι πτήσεις – συγκεκριμένα, γύρω από τον Πύργο της Πίζας. Τα δύο αδέρφια έχασαν τον έλεγχο του drone και αυτό προσέκρουσε στον Πύργο της Πίζας, ευτυχώς χωρίς να προκαλέσει ζημιές ή τραυματισμό.

Οι δύο τουρίστες κλήθηκαν να πληρώσουν πρόστιμο για την παραβίαση των κανόνων, όπως καθορίζεται από την ιταλική νομοθεσία. Επιπλέον, οι τοπικές αρχές προχώρησαν σε κατάσχεση του drone.

Η Ιταλία διατηρεί ζώνες απαγόρευσης πτήσεων γύρω από μνημεία όπως ο Πύργος της Πίζας αλλά και εντός αυτών, όπως στο Κολοσσαίο, όμως δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται μια τέτοια παραβίαση.

Λίγες ημέρες μετά το παραπάνω συμβάν, ένα drone προσέκρουσε στην οροφή του Παλάτσο Βενέτσια, όταν ο χειριστής του έχασε τον έλεγχο κατά την πτήση. Το διατηρητέο κτήριο του 15ου αιώνα αποτελεί επίσης μνημείο της χώρας, οπότε οι αρχές πάλι προχώρησαν σε κατάσχεση του drone και επιβολή προστίμου στον ιδιοκτήτη του.

Προ διετίας, ένας τουρίστας επιχείρησε να πετάξει με το drone του εντός του Κολοσσαίου, παρότι το προσωπικό τον ενημέρωσε πως απαγορεύεται κάτι τέτοιο. Πάλι, το drone προσέκρουσε στο μνημείο και οι ιταλικές αρχές προχώρησαν σε παρόμοιες δράσεις.

Πέρυσι, ένας τουρίστας πέταξε με το drone του επάνω από το Κολοσσαίο και τη Ρωμαϊκή Αγορά, ενώ απαγορεύονται οι πτήσεις drone εντός της πόλης.

Οι αρχές της Ιταλίας έχουν ορίσει πολύ ξεκάθαρες ζώνες όπου επιτρέπεται η πτήση drones και φροντίζει να ενημερώνει το κοινό με διάφορους τρόπους, όπως εφαρμογές για κινητά. Πέρα από τον «φόβο» των drones, τα ρωμαϊκά μνημεία συχνά αποτελούν και στόχο βανδαλισμών ή γκράφιτι.