Αυτό είναι το headset των $5.000!

1 έτος πριν
headset

Ποιο είναι το πιο ακριβό headset που έχεις υπ’ όψιν σου; Η ερώτηση είναι φυσικά «παγίδα». Διότι όποια και να ‘ναι η τιμή εκείνου που έβαλες στον νου σου, δεν υπάρχει περίπτωση να φτάνει αυτή του Utopia, του νέου μοντέλου της γαλλικής FOCAL. Η τιμή του; «Μόλις» $5.000 (ναι, καλά διάβασες, πέντε χιλιάδες δολάρια).

Η FOCAL συστήνεται ως «luxury audio maker», κάτι που σε ελεύθερη μετάφραση θα μπορούσε να αποδοθεί ως «κατασκευαστής συστημάτων ήχου πολυτελείας». Μπορεί να μην είναι γνωστή στο ευρύ κοινό, πλην όμως δραστηριοποιείται από το 1979. Η σειρά ακουστικών της έκανε για πρώτη φορά την εμφάνισή της το 2016 για να πάρει τη σημερινή της μορφή (branding κλπ) το 2000. Το Utopia είναι η νέα της «ναυαρχίδα» με την οποία η FOCAL απευθύνεται σε όσους θέλουν να συνδυάσουν τον αξεπέραστο, ποιοτικό ήχο με ένα αξεσουάρ πολυτελείας (για να μην πλατειάζουμε, φαντάσου το Utopia ως το Rolex των headsets).

Ο σχεδιασμός του Utopia βέβαια είναι το κάτι άλλο. Διαθέτει κυψελωτό σώμα που του προσδίδει μία ξεχωριστή εμφάνιση, με το μαύρο χρώμα να κυριαρχεί και τις λεπτομέρειες σε βαθύ κόκκινο να ξεχωρίζουν. Οι δε οδηγοί βηρυλλίου ανοιχτού θόλου σχήματος «Μ» χαρίζουν μία εκπληκτική εμπειρία ακρόασης που θα ενθουσιάσει τους λάτρεις του καλού, ποιοτικού ήχου. Αυτός άλλωστε ήταν και ο στόχος της FOCAL, να προσφέρει μία εμπειρία «εκπληκτικά αληθινή, λεπτομερή και δυναμική». Τα πηνία από χαλκό και αλουμίνιο ενισχύουν την όλη απόδοση διατηρώντας το βάρος του headset σε χαμηλά επίπεδα. Το δέρμα αρνιού που έχει χρησιμοποιηθεί, τέλος, στο Utopia, εγγυάται την άνετη χρήση του.

Το κατά πόσο βέβαια όλα τα παραπάνω μπορούν να δικαιολογήσουν την εξωφρενική τιμή των $5.000 είναι άλλο θέμα. Η FOCAL διατείνεται πως το Utopia δεν είναι για όλους (προφανώς…) αλλά για ένα πολύ συγκεκριμένο κοινό με εξίσου συγκεκριμένες απαιτήσεις και χωρίς οικονομική στενότητα. Περί ορέξεως…