Baby Shark : Το πρώτο βίντεο στο YouTube με 10 δισ. views

2 έτη πριν
baby shark

Η τρέλα με το Baby Shark δεν έχει προηγούμενο! Το παιδικό τραγουδάκι είναι πλέον το πρώτο βίντεο που ξεπέρασε το «φράγμα» των 10 δισ. views στο YouTube! Να το πάμε και ολογράφως για να το εμπεδώσεις: δέκα δισεκατομμύρια προβολές. Αν σκεφτείς ότι ο παγκόσμιος πληθυσμός είναι 7,9 δισ., είναι σαν να το έχουν δει όλοι οι κάτοικοι της Γης από μία φορά και ορισμένοι από αυτούς και δεύτερη ή εναλλακτικά σαν να το έχει δει κάθε κάτοικος της Ελλάδας από 938 φορές!

Το Baby Shark ανέβηκε για πρώτη φορά στο YouTube τον Ιούνιο του 2016. Του πήρε περίπου τριάμισι χρόνια αλλά τον Νοέμβριο του 2020 έγινε το βίντεο με τα περισσότερα views στην πλατφόρμα. Η δημοτικότητά του όχι απλά δεν έπεσε αλλά συνέχισε να ανεβαίνει (αν είναι δυνατόν κάτι τέτοιο) και πλέον σήμερα έγινε το πρώτο κλιπ με εντεκαψήφιο (!) αριθμό προβολών. Την ίδια στιγμή, το κανάλι της Pinkfong (εταιρεία παραγωγής περιεχομένου) με παιδικά τραγουδάκια και ιστορίες αριθμεί 54,8 εκατ. συνδρομητές με τα βίντεό του να γράφουν άκοπα εκατοντάδες χιλιάδες views.

Ενδιαφέρουσα είναι και η προέλευση του τραγουδιού, με τη Wikipedia να αναφέρει ότι η αρχική του έκδοση χρονολογείται από τον 20ο αιώνα, και πιθανόν δημιουργήθηκε από στελέχη κατασκήνωσης. Μάλιστα η έμπνευσή τους δεν ήταν άλλη από την ταινία Jaws του Steven Spielberg ενώ στο τραγούδι γίνεται αναφορά για μια οικογένεια καρχαριών, και με τους κατασκηνωτές να χρησιμοποιούν τα χέρια τους για να μιμηθούν τα σαγόνια των καρχαριών. Επιπλέον διαφορετικές εκδοχές του τραγουδιού έχουν τους καρχαρίες να κυνηγούν ψάρια, να ντύνονται με ρούχα αλλά και να φοβίζουν τους ανθρώπους.

Εννοείται ότι το Baby Shark έχει ξεφύγει από τα στενά πλαίσια του YouTube εδώ και καιρό. Ας είμαστε ρεαλιστές: με 10 και βάλε δισεκατομμύρια views, καλώς ή κακώς έχουμε να κάνουμε με ένα στοιχείο της σύγχρονης ποπ κουλτούρας. Εν πάση περιπτώσει, το Baby Shark έχει πλέον τη δική του σειρά στο Nickelodeon, τη δική του ταινία και επειδή trends είναι αυτά, και το δικό του NFT. Και η ζωή συνεχίζεται…