To Cybertruck θα μπορεί να γίνει και σκάφος δηλώνει ο Ίλον Μασκ

3 μήνες πριν
tesla cybertruck

Φαντάσου αυτό: Κωπηλατείς χαλαρά με μια βάρκα σε μια γαλήνια λίμνη, απολαμβάνοντας το ζεστό φως του ήλιου. Ξαφνικά, ένα Cybertruck αναδύεται από τα βάθη και περνάει από δίπλα σου. Αυτό μπορεί να ακούγεται σαν σκηνή από ταινία επιστημονικής φαντασίας, αλλά αν ο Elon Musk, ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla, κάνει ό,τι θέλει, θα μπορούσε σύντομα να γίνει πραγματικότητα.

Ο Μασκ άφησε πρόσφατα να εννοηθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι η Tesla εξετάζει το ενδεχόμενο να προσφέρει ένα πακέτο τροποποιήσεων που θα επιτρέπει στο Cybertruck να κινείται σε τουλάχιστον 100 μέτρα νερό, μετατρέποντάς το ουσιαστικά σε σκάφος. Η βασική προϋπόθεση για αυτή τη μετατροπή θα ήταν μια αναβάθμιση των στεγανών των θυρών της καμπίνας.

Η ιδέα αυτή επιβεβαιώθηκε περαιτέρω από τον αντιπρόεδρο της Tesla για τη μηχανική οχημάτων σε μια συζήτηση με τον Τζει Λένο, τον πρώην παρουσιαστή τοκ σόου και λάτρη της αυτοκίνησης. Αποκάλυψε ότι ο Μασκ είναι ενθουσιασμένος με την προοπτική το Cybertruck να μπορεί να γίνει και σκάφος. Πρότεινε ότι η προσθήκη λίγης επιπλέον πλευστότητας θα μπορούσε να κρατήσει το όχημα στην επιφάνεια. Επιπλέον, πρότεινε ότι μια εξωλέμβια μηχανή θα μπορούσε να συνδεθεί σε μια πρίζα του οχήματος, επιτρέποντας τον έλεγχό της από την οθόνη μέσα στην καμπίνα, επιτρέποντάς της έτσι να κινείται στο νερό.

Είναι ενδιαφέρον ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μασκ εκδηλώνει ενδιαφέρον για να καταστήσει το Cybertruck αμφίβιο. Πάνω από ένα χρόνο πριν από την παρουσίαση του οχήματος τον Νοέμβριο, ο Μασκ δήλωσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι το Cybertruck θα είναι επαρκώς αδιάβροχο ώστε να λειτουργεί προσωρινά ως σκάφος, ικανό να διασχίζει ποτάμια, λίμνες, ακόμη και θάλασσες που δεν είναι υπερβολικά ταραγμένες.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το πρόσφατα λανσαρισμένο όχημα δεν συνοδεύεται από αντίστοιχη πιστοποίηση. Ως εκ τούτου, οι σημερινοί ιδιοκτήτες συνιστάται να μην επιχειρήσουν να χρησιμοποιήσουν το Cybertruck τους ως σκάφος, καθώς αναμφίβολα θα βυθιστεί.

Το Cybertruck, με τον αντισυμβατικό σχεδιασμό του, ξεχωρίζει ήδη από τα άλλα ηλεκτρικά pickups της αγοράς. Η δυνατότητα να επιπλέει θα ενίσχυε περαιτέρω τη μοναδικότητα και την ευελιξία του.

Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για το πότε μπορεί να δούμε ένα πλωτό Cybertruck. Δεδομένου ότι χρειάστηκαν τέσσερα χρόνια από την αποκάλυψη έως την κυκλοφορία του Cybertruck, αν αυτή η τροποποίηση υλοποιηθεί, είναι πιθανό να χρειαστεί αρκετός χρόνος.