Έφτασε ο τρόπος να συνομιλούμε με τα κατοικίδιά μας, από τη FluentPet

1 έτος πριν
FluentPet

Από την FluentPet, ήρθε μια όμορφη έκπληξη που συναντήσαμε στην CES 2023. Ένα απλό σύστημα με πλήκτρα που επιτρέπει σε σκύλους και γάτες να συνομιλούν με ανθρώπους, κάτι που παρουσιάστηκε ζωντανά με τη βοήθεια ενός αξιαγάπητου σκύλου.

Το σύστημα FluentPet Connect αποτελείται από μεγάλα κουμπιά σε σχήμα εξάγωνου, τα οποία πατούν οι τετράποδοι φίλοι μας και αναπαράγουν ήχους μέσω ηχείου. Συγκριτικά με άλλα προϊόντα με παρόμοιο σκοπό, η βασική διαφορά εδώ είναι πως οι ήχοι που αναπαράγονται είναι ηχογραφημένοι με τη φωνή του ανθρώπου που έχουν συνηθίσει να ακούνε τα ζωάκια.

Ο κάτοχος-εκπαιδευτής ηχογραφεί λέξεις που αναγνωρίζει το κατοικίδιο και τις κατανέμει στα πλήκτρα, ώστε η γάτα ή ο σκύλος να μάθουν σιγά-σιγά να πατούν συγκεκριμένα πλήκτρα όταν θέλουν συγκεκριμένα πράγματα. Ένα καλό παράδειγμα είναι η λέξη «βόλτα» ή «φαγητό», οπότε σταδιακά το κατοικίδιο θα μάθει να τα επικοινωνεί όταν τα χρειάζεται πατώντας το αντίστοιχο κουμπί, αφού θα ακούει τη φωνή που έχει μάθει και θα βλέπει πως υπάρχει ανταπόκριση.

Η συσκευή FluentPet Connect που φιλοξενεί τα κουμπιά, θα είναι διαρκώς συνδεδεμένη στο δίκτυο Wi-Fi του σπιτιού, ώστε να καταγράφει τα πατήματα ακόμη κι αν το κατοικίδιο είναι μόνο του στο σπίτι και πατάει πλήκτρα.

Μέσω της εφαρμογής FluentPet, θα μπορεί να βλέπει τι πατήθηκε όσο απουσίαζε. Μέσα από την ίδια εφαρμογή, θα μπορεί επίσης να βλέπει οδηγούς και πιο προχωρημένες μεθόδους εκμάθησης, που μοιράζονται άτομα της κοινότητας. Για παράδειγμα, μεταξύ άλλων, θα μπορεί να συλλέγει δεδομένα για να «αποκωδικοποιεί» συνδυασμούς λέξεων, βάσει των εμπειριών άλλων χρηστών.

Η συσκευή διαθέτει μια μπαταρία που αντέχει έως και τρεις εβδομάδες αλλά και μια θύρα USB-C για φόρτιση, στην οποία μπορεί να παραμένει συνδεδεμένη και διαρκώς αν βολεύει περισσότερο τους χρήστες.

Το FluentPet Connect αναμένεται να αρχίσει να αποστέλλεται προς τους πελάτες μέσα στον Φεβρουάριο, με το βασικό πακέτο να κοστίζει 69,95$ και τα μεγαλύτερα πακέτα να ξεκινούν από τα 159,95$. Η σχετική εφαρμογή θα διατίθεται δωρεάν για iOS και Android.