Το ρόβερ Curiosity της NASA έστειλε μια εκπληκτική καρτ-ποστάλ από τον Άρη που δείχνει την ίδια περιοχή του Κόκκινου Πλανήτη το πρωί και το απόγευμα. Η εντυπωσιακή άποψη της κοιλάδας Marker Band δημιουργήθηκε με τη συνένωση δύο πανοραμικών εικόνων της περιοχής που τράβηξε το Curiosity στις 8 Απριλίου, με τις ασπρόμαυρες κάμερες πλοήγησης. Το ένα πανόραμα τραβήχτηκε στις 9:20 π.μ. τοπική ώρα Άρη, ενώ το άλλο τραβήχτηκε στις 3:40 μ.μ. τοπική ώρα.
Η εικόνα αντιπροσωπεύει την τελευταία άποψη του ρόβερ για την περιοχή, καθώς απομακρύνεται για να συνεχίσει την τρέχουσα αποστολή του, ερευνώντας τον κρατήρα Gale, πλάτους 154 χιλιομέτρων για ίχνη οργανικών μορίων και άλλες πιθανές ενδείξεις ότι κάποτε θα μπορούσε να υπήρχε ζωή στον Άρη. Η εικόνα καρτ ποστάλ, η οποία έχει χρωματιστεί από την αρχική ασπρόμαυρη έκδοση, δείχνει τις δραματικά διαφορετικές συνθήκες φωτισμού στην κοιλάδα Marker Band, με την αντίθεση πρωινού-απογευματινού να αποκαλύπτει περίπλοκες λεπτομέρειες της σκηνής όπως τις είδε το Curiosity.
«Όποιος έχει επισκεφθεί ένα εθνικό πάρκο γνωρίζει ότι η σκηνή φαίνεται διαφορετική το πρωί από ό,τι το απόγευμα», δήλωσε ο Doug Ellison, μηχανικός του Curiosity στο Εργαστήριο Αεριοπροώθησης της NASA στη Νότια Καλιφόρνια. «Η καταγραφή των δύο εποχών της ημέρας παρέχει σκούρες σκιές επειδή ο φωτισμός έρχεται από αριστερά και δεξιά, όπως θα μπορούσαμε να έχουμε σε μια σκηνή, όμως αντί για τα φώτα της σκηνής, βασιζόμαστε στον ήλιο». Ο Ellison ήταν μέλος της ομάδας που σχεδίασε και επεξεργάστηκε τις εικόνες για να δημιουργήσει την άποψη της καρτ ποστάλ.
Το μπλε προστέθηκε στην εικόνα για να απεικονίσει την άποψη του Curiosity στον πρωινό ουρανό, ενώ η κίτρινη απόχρωση προστέθηκε για να απεικονίσει την άποψή του το απόγευμα, ανέφεραν οι αξιωματούχοι της NASA. Η καρτ ποστάλ του Curiosity δεν δείχνει μόνο εντυπωσιακές λεπτομέρειες της αρειανής επιφάνειας και γεωλογίας. Στην εικόνα διακρίνονται επίσης βασικά μέρη του ρομπότ, συμπεριλαμβανομένων των τριών κεραιών του, της πηγής πυρηνικής ενέργειας και ενός οργάνου που ονομάζεται ανιχνευτής αξιολόγησης ακτινοβολίας (RAD).