Ένα 1ης γενιάς iPhone δημοπρατήθηκε προς $190.000

8 μήνες πριν
Steve Jobs holding iphone

Κάποιος με αρκετά βαθιές… τσέπες αγόρασε ένα κομμάτι της σύγχρονης τεχνολογίας σε μία δημοπρασία που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα. Ο συλλέκτης απέκτησε έναντι $190.000 ένα πρώτης γενιάς iPhone από το 2007, το οποίο βρισκόταν άθικτο στην συσκευασία του, η οποία επίσης ήταν άθικτη, διαθέτοντας ακόμα και την πλαστική μεμβράνη. Πρόκειται για τιμή που είναι 300 φορές υψηλότερη από την κανονική τιμή της συσκευής εκείνη την εποχή. 

Σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών, LCG Auctions, το συγκεκριμένο iPhone ήταν εργοστασιακά σφραγισμένο (διέθετε όπως αναφέραμε την εργοστασιακή μεμβράνη) και βρισκόταν σε «εξαιρετική κατάσταση». Ο ιδιοκτήτης της παρτίδας συσκευών που δημοπρατήθηκαν ήταν μέλος της ομάδας μηχανικών της APPLE όταν η συσκευή έκανε το ντεμπούτο της στην αγορά το 2007. «Θα είναι πολύ δύσκολο για τους συλλέκτες και επενδυτές να εντοπίσουν ένα ανώτερο δείγμα από αυτό» έγγραψε στην καταχώρηση στην ιστοσελίδα του ο οίκος δημοπρασιών.

Η παρτίδα προσέλκυσε ενδιαφέρον από πολλά μέρη του κόσμου. Υποβλήθηκαν 28 προσφορές, συμπεριλαμβανομένων και πέντε που ξεπέρασαν τα $100.000. Τους τελευταίους μήνες, ο οίκος δημοπρασιών LCG Auctions δημοπράτησε δύο εκδόσεις των 8 GB του πρώτης γενιάς iPhone προς $39.000 και $63.000. Αυτό ωστόσο που βοήθησε το συγκεκριμένο iPhone να φτάσει το ποσό των $190.000 ήταν το γεγονός ότι πρόκειται για μία σπάνια έκδοση των 4 GB. Η APPLE παρήγαγε το συγκεκριμένο μοντέλο μόνο για δύο μήνες, καθώς οι καταναλωτές προτίμησαν στη συντριπτική τους πλειοψηφία την έκδοση με τον διπλάσιο αποθηκευτικό χώρο.

Εκτιμάται ότι θα είναι απίθανο για τον αγοραστή να ανοίξει τη συσκευασία και να χρησιμοποιήσει τη συσκευή καθώς κάτι τέτοιο θα μείωνε σημαντική την αξία της συσκευής. Αν πάντως το έκανε, θα διαπίστωνε ότι η συσκευή θα δυσκολευόταν να πραγματοποιήσει μία απλή κλήση καθώς πλέον στις περισσότερες περιοχές του κόσμου δεν λειτουργούν δίκτυα 2G. Μία κλήση τύπου FaceTime επίσης θα ήταν απαγορευτική καθώς η συσκευή δεν διαθέτει εμπρόσθια κάμερα ενώ και η έκδοση του iOS που διαθέτει είναι απαρχαιωμένη. Λογικά, οι περισσότερες εφαρμογές δεν θα λειτουργούσαν καν.