Το έξυπνο κανόνι που εκτοξεύει LEGO τουβλάκια είναι το καλύτερο… αντικλεπτικό!

1 έτος πριν
LEGO τουβλάκια

Τουβλάκια LEGO στο δάπεδο: ο εφιάλτης κάθε ξυπόλυτου ανθρώπου, μεγάλου και μικρού. Πόσοι από ‘μας δεν έχουμε ουρλιάξει από πόνο έχοντας μόλις πατήσει, απρόσεκτοι γαρ, σε κάποιο πλαστικό τουβλάκι, τόσο δα μεν αλλά με την ικανότητα να… ξαπλώσει ακόμα και τους πλέον ρωμαλέους; Ε, ακριβώς αυτή είναι η λογική του νέου έξυπνου όπλου που συνέλαβε ο εφευρετικός Adam Beedle.

Πρόκειται για έναν εκτοξευτήρα με δυνατότητες εντοπισμού και παρακολούθησης ποδιών. Η συσκευή του είναι εξοπλισμένη με κάμερα και βασίζεται σε έναν μηχανισμό εκτόξευσης τον οποίο εκτύπωσε (μέσω 3D printing) ο ίδιος. Μάλιστα για ακόμα… καλύτερα -και πιο οδυνηρά- αποτελέσματα, χρησιμοποιούνται τουβλάκια 2x8!

Ο τρόπος λειτουργίας της εφεύρεσης του Beedle είναι σχετικά απλός. Μέσω μίας webcam που είναι συνδεδεμένη στον εκτοξευτήρα και με τη βοήθεια αλγορίθμων από τη βιβλιοθήκη του OpenCV, το λογισμικό του είναι σε θέση να εντοπίσει ανθρώπινα πόδια. Μόλις συμβεί αυτό, ο εκτοξευτήρας στέλνει «συστημένα» στο δάπεδο μπροστά τους τουβλάκια LEGO. Οι δυνατότητες της κάμερας είναι βέβαια σχετικά περιορισμένες, γι’ αυτό και όπως βλέπουμε στο βίντεο που διέθεσε ο ίδιος ο Beedle, ένα κόκκινο ζευγάρι κάλτσες βοηθά σημαντικά (αφού επιτρέπει στο λογισμικό να αναγνωρίσει ευκολότερα το πόδι).

Πλάκα στην πλάκα μιλάμε αν όχι για ένα εξαιρετικό αντικλεπτικό, ένα εργαλείο που μπορεί να αποτρέψει τουλάχιστον διάφορους… περίεργους από το να συνεχίσουν στα ενδότερα του δωματίου σου, του γραφείου σου, της κουζίνας κλπ.

Ο δε Beedle έχει ιστορικό ιδιαίτερων εφευρέσεων. Λίγους μήνες πριν είχε δημιουργήσει ένα όπλο NERF που χρησιμοποιώντας τεχνολογία AI στόχευε πάντα στο πρόσωπο ενώ ακόμα πιο πριν, είχε φτιάξει (και πάλι μέσω 3D printing) τη δικιά του κρυμμένη λεπίδα αλά Assassin’s Creed αλλά και ένα ρομπότ-αράχνη που μπορούσε να κρέμεται, να αιωρείται και να σκαρφαλώνει ακριβώς όπως ο Spider-Man! Πας στοίχημα ότι η επόμενη έμπνευσή του θα ‘χει σχέση με drones;