Φωτογραφίες της Σελήνης με την κάμερα του Game Boy; Γίνεται!

1 έτος πριν
game boy camera

Ένας σχεδιαστής με πάθος για τη φωτογραφία, ο Bastiaan Ekeler, κατάφερε να βγάλει φωτογραφίες του φεγγαριού χρησιμοποιώντας την κάμερα του Game Boy, ενός αξεσουάρ για την κονσόλα που δημιουργήθηκε το 1998 και πωλούνταν μέχρι το 2002, δίνοντας την ευκαιρία σε όσους χρησιμοποιούν το δημοφιλές Game Boy της Nintendo να βγάζουν φωτογραφίες στις οποίες απευθείας αποτύπωναν σε χαρτί αν είχαν επίσης τον εκτυπωτή συνδεδεμένο στη συσκευή.

Η ανάλυση των φωτογραφιών της κάμερας του Game Boy είναι 128x112,  ενώ οι εικόνες που αποτυπώνουν είναι ασπρόμαυρες.  Ο σχεδιαστής κατάφερε να αναπτύξει έναν αντάπτορα τον οποίο εκτύπωσε χρησιμοποιώντας 3D printer και αργότερα τον χρησιμοποίησε για να προσαρμόσει ένα φακό κανονικής φωτογραφικής μηχανής (μεγέθους 70-200mm) στην κάμερα του Game Boy, η οποία πάντοτε παρέμεινε συνδεδεμένη με ένα Game Boy. Χρησιμοποιώντας ένα τέτοιο φακό, κατάφερε να αποτυπώσει φωτογραφίες του Φεγγαριού, από άγρια ζώα και πολλά ακόμη.

Για να προσπεράσει την ανάγκη για εκτυπωτή με χαρτί όπως υπήρχε αρχικά για την κονσόλα, ενσωμάτωσε επίσης μια συσκευή η οποία μετέτρεπε την εικόνα σε ψηφιακή μορφή, μάλιστα από μορφή HEX σε μορφή PNG

Ο ίδιος δηλώνει ότι δεν περίμενε τέτοια αποτελέσματα, καθώς φωτογραφίζοντας κάποιους γλάρους, το θόλωμα ήταν αρκετά εντυπωσιακό για τις δυνατότητες της κάμερας. Πρόκειται, όπως επισημαίνει κι εκείνος, για μια κάμερα 2-bit και 14 Kilopixel, ενώ τα κινητά μας σήμερα ετοιμάζονται να υποδεχτούν κάμερες 200 Megapixel.

Ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα, ο Ekeler δηλώνει πως θα κάνει περαιτέρω βελτιώσεις στον αντάπτορα προτού κυκλοφορήσει το ψηφιακό μοντέλο online, για να μπορεί ο καθένας να εκτυπώσει τον δικό του αντάπτορα και να κάνει κάτι αντίστοιχο με τη δική του κάμερα.

Το Game Boy έχει γίνει αρκετές φορές αντικείμενο πειραματισμού για προγραμματιστές κι όχι μόνο, όπως αποδεικνύεται από τι εγχείρημα του Ekeler, που έδωσε νέα ζωή σε ένα ιδιαίτερο εξάρτημα από την ιστορία της κονσόλας, η οποία όπως αποδεικνύεται, μάλλον ήταν κάπως πιο μπροστά από την εποχή της.