«Φωτογραφικές μηχανές» CANON με άρωμα… Transformers!

1 έτος πριν
Φωτογραφικές μηχανές CANON_Transformers

Η αλήθεια είναι πως οι φωτογραφικές μηχανές θεωρούνται πια old school, στην εποχή που τα πάντα γίνονται μέσω smartphone. Κι όμως, η ιδέα που μας έρχεται από την CANON είναι ίσως ό,τι πιο «φρέσκο» έχουμε δει στον χώρο εδώ και… δεκαετίες! Η CANON λοιπόν, σε συνεργασία με την ιαπωνική εταιρεία παιδικών παιχνιδιών TOMY, παρουσίασαν τις πρώτες φωτογραφικές μηχανές (βάζουμε έναν τεράστιο αστερίσκο εδώ, θα καταλάβεις πιο κάτω το γιατί) που γίνονται… Transformers!

Ναι, καλά διάβασες. Τα Transformers, το franchise που λάτρεψαν μικροί και μεγάλοι, μετά τις σειρές, τις ταινίες, τα video games, τα παιχνίδια και το γενικότερο merchandise, κάνουν ένα αν μη τι άλλο εντυπωσιακό άνοιγμα σε μία νέα κατηγορία: τις φωτογραφικές μηχανές. Για να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα εξ αρχής, πρόκειται για μη λειτουργικές μηχανές (επιφώνημα απογοήτευσης) οι οποίες μεταμορφώνονται σε γνωστά Transformers. Από τις φωτογραφίες που βλέπουμε πάντως, ο βαθμός λεπτομέρειάς τους είναι τέτοιος που εύκολα θα μπορούσες να τις μπερδέψεις με πραγματικές μηχανές (είναι ελάχιστα μικρότερες και αυτό τις προδίδει στα μάτια των πιο παρατηρητικών).

Για το σώμα του Transformer έχει χρησιμοποιηθεί μία Canon EOS R5 η οποία μάλιστα κυκλοφορεί σε δύο εκδόσεις: Optimus Prime και Megatron για να διαλέξει κάποιος αυτή που προτιμά, όποιο «στρατόπεδο» κι αν υποστηρίζει! Τα καλά νέα είναι ότι οι ρέπλικες των φωτογραφικών μηχανών της CANON είναι πολύ πιο φθηνές από τις πραγματικές mirrorless EOS R5 αφού θα στοιχίζουν λίγο κάτω από τα €150. Τα κακά νέα είναι ότι είναι διαθέσιμες για προπαραγγελία στην Ιαπωνία (θα κυκλοφορήσουν του χρόνου τον Φεβρουάριο) χωρίς καμία ανακοίνωση για τον υπόλοιπο πλανήτη, κάτι που σημαίνει ότι οι λάτρεις των Transformers θα χρειαστεί να καταφύγουν σε… εναλλακτικές μεθόδους, βάζοντας βαθιά το χέρι στην τσέπη για να τις κάνουν δικές τους.

Σκέψου απλά πόσο κόσμο θα πιάσεις απροετοίμαστο με μία τέτοια «φωτογραφική μηχανή»…