Γάτες κάνουν τα πιάτα της Starlink κρεβάτια εν μέσω χιονιά!

2 έτη πριν
space x

Να έχεις πληρώσει $500 και βάλε για ένα δορυφορικό πιάτο της Starlink που ενσωματώνει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας προκειμένου να έχεις σταθερό internet ακόμα και εν μέσω πολικών συνθηκών, μόνο και μόνο για να το… οικειοποιηθούν οι γάτες σου και να το μετατρέψουν στο ακριβότερο κρεβάτι που είχαν ποτέ!

Αυτό διαπίστωσε ο Aaron Taylor, συνδρομητής της Starlink από τις ΗΠΑ στα τέλη Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με τα όσα μοιράστηκε στο Twitter, όλα ξεκίνησαν όταν η σύνδεσή του άρχισε να γίνεται εξαιρετικά αργή. Άγνωστο γιατί, αντιμετώπιζε προβλήματα στο browsing, στο streaming και γενικώς σε ό,τι δοκίμαζε να κάνει online. Οι προσπάθειές του δεν απέφεραν καρπούς, μέχρι τη στιγμή που σκέφτηκε να ελέγξει το δορυφορικό πιάτο της Starlink και τότε βρήκε τον υπαίτιο.

Η Starlink, εταιρεία του Elon Musk και θυγατρική της SpaceX, έχει δημιουργήσει ένα δίκτυο 1700 και πλέον δορυφόρων που βρίσκονται σε τροχιά γύρω από τη Γη, προσφέροντας δορυφορικό internet σε 22 χώρες με τα πλάνα της να περιλαμβάνουν άλλους 30.000 δορυφόρους (οι 12.000 εξ αυτών έχουν ήδη εγκριθεί από την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών των ΗΠΑ). Τα δε δορυφορικά της πιάτα στοιχίζουν περί τα $500 έκαστο και διαθέτουν θερμαινόμενη επιφάνεια, έτσι ώστε να αποτρέπεται η συσσώρευση χιονιού επάνω τους.

Η υπηρεσία της Starlink αναμένεται να κάνει την εμφάνισή της και στη χώρα μας, με τις προπαραγγελίες να έχουν ξεκινήσει ήδη από τον περασμένο χρόνο για κάθε ενδιαφερόμενο. Το κόστος του εξοπλισμού σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας, έχει οριστεί στα 499 ευρώ ενώ το μηνιαίο κόστος συνδρομής κυμαίνεται στα 99 ευρώ. 

Το χιόνι λοιπόν μπορεί να μη μένει στα πιάτα της Starlink όμως οι γάτες του Aaron Taylor -και όχι μόνο εκείνου, λογικά- δεν έχουν κανένα πρόβλημα να εκμεταλλευτούν τη ζεστασιά τους, ειδικά εν μέσω χειμώνα. Στο αρχικό tweet μάλιστα υπήρξε απάντηση που δείχνει ένα πουλί να κάθεται αραχτό σε πιάτο της Starlink, αποδεικνύοντας πως το ζωικό βασίλειο βλέπει μάλλον με… καλό μάτι την τεχνολογία του Musk!