Η αναβίωση του NOKIA 8210 φέρνει όμορφες μνήμες

1 έτος πριν
NOKIA 8210

Αν είσαι boomer, πιθανόν κάποια NOKIA συσκευή έχει περάσει από τα χέρια σου αφού η Φινλανδική εταιρεία μεσουρανούσε τη δεκαετία του 90 και του 2000, με κλασσικές κυκλοφορίες κινητών τηλεφώνων.

Στοχεύοντας τις αναμνήσεις σου αυτές, η HMD Global, ο νέος ιδιοκτήτης της NOKIA, κυκλοφορεί τον επόμενο μήνα το ανανεωμένο 8210, την αναβίωση του κλασσικού κινητού τηλεφώνου της εταιρείας, το οποίο έκανε για πρώτη φορά την εμφάνισή του το μακρινό 1999. Φυσικά οι εποχές δεν είναι ίδιες και έτσι αν και ανήκει στην κατηγορία των feature phones, η HMD Global προσθέτει και κάποια επιπλέον τεχνικά χαρακτηριστικά. Αρχικά πάντως ο σχεδιασμός παραπέμπει άμεσα στο κλασσικό μοντέλο, έχοντας όμως έναν πιο μοντέρνο χαρακτήρα.

Το μέγεθος είναι πάνω κάτω το ίδιο, κάτι που είχε κάνει και τη διαφορά με την πρώτη γενιά αφού το 8210 αποτελούσε ένα από τα πρώτα κινητά τηλεφώνα που η κεραία δεν εξείχε από το υπόλοιπο σώμα της συσκευής. Στα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά βρίσκουμε οθόνη 2,8 ιντσών η οποία είναι φυσικά έγχρωμη και έχει ανάλυση QVGA. Στις προσθήκες σε σχέση με το παρελθόν εντοπίζουμε πρώτα στο πίσω μέρος μια κάμερα η οποία προορίζεται να χρησιμοποιηθεί για τυπικά πράγματα αφού η ανάλυσή των 0,3MP είναι περιοριστική.

Επιπλέον η μπαταρία στο εσωτερικό έχει χωρητικότητα 1450mAh και είναι αποσπώμενη, με την HMD Global να υπόσχεται άνετη αυτονομία περίπου 5 ημερών. Αν αναρωτιέσαι πως γίνεται αυτό, είναι εξαιτίας του λειτουργικού συστήματος S30+ που προσφέρει τα απολύτως αναγκαία, χωρίς να μπορεί να συγκριθεί με τα πλεονεκτήματα ενός smartphone. Σε αυτά υπολόγισε πάντως το “Φιδάκι”, το γνωστό παιχνίδι των NOKIA συσκευών που άφησε εποχή και δεν θα μπορούσε να λείπει ακόμα και από την αναβίωση της κλασσικής συσκευής.

Πάντως το NOKIA 8210 μπορεί να συνδεθεί κανονικά με δίκτυα 4G, υποστηρίζει Bluetooth ενώ δέχεται και κάρτα microSD έως 32GB για την αποθήκευση των δεδομένων σας και κυρίως των mp3 σας αφού μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως mp3 player. Εναλλακτικά, το ΝΟΚΙΑ 8210 διαθέτει ραδιοφωνικό δέκτη για να μπορείς να ακούσεις τους αγαπημένους σου ραδιοφωνικούς σταθμούς.

Το NOKIA 8210 αναμένεται σύντομα και στη χώρα μας.