Η οικογένεια του Μίκαελ Σουμάχερ θα κινηθεί νομικά για συνέντευξη γερμανικού περιοδικού που δημιουργήθηκε από ΑΙ

1 έτος πριν
Μίκαελ Σουμάχερ

Η οικογένεια του Μίκαελ Σουμάχερ πρόκειται να κινηθεί νομικά εναντίον ενός γερμανικού περιοδικού που δημοσίευσε μια υποτιθέμενη συνέντευξη με τον επτά φορές παγκόσμιο πρωταθλητή, η οποία δημιουργήθηκε από τεχνητή νοημοσύνη. Ο Σουμάχερ υπέστη εγκεφαλική βλάβη σε ατύχημα στο σκι τον Δεκέμβριο του 2013 και η οικογένειά του φυλάει έκτοτε την ιδιωτική του ζωή, με τις ενημερώσεις σχετικά με την ανάρρωσή του να περιορίζονται στο ελάχιστο. 

Η τελευταία έκδοση του περιοδικού Die Aktuelle κυκλοφόρησε με εξώφυλλο τη φωτογραφία ενός χαμογελαστού Σουμάχερ και τον τίτλο "Michael Schumacher, η πρώτη συνέντευξη". Ένα διαφημιστικό κείμενο προσθέτει ακόμα τη φράση "ακούγεται παραπλανητικά αληθινό". Στο εσωτερικό της εφημερίδας αποκαλύφθηκε ότι τα αποσπάσματα είχαν παραχθεί από την τεχνητή νοημοσύνη. Εκπρόσωπος της οικογένειας επιβεβαίωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ότι θα ληφθούν νομικά μέτρα.

Στο ντοκιμαντέρ Schumacher του 2021, η σύζυγος του 54χρονου Corinna δήλωσε μεταξύ άλλων «Ο Michael είναι εδώ. Διαφορετικός, αλλά είναι εδώ, και αυτό πιστεύω μας δίνει δύναμη. Εξακολουθεί να μου δείχνει πόσο δυνατός είναι κάθε μέρα. Ζούμε μαζί στο σπίτι. Κάνουμε θεραπεία. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να κάνουμε τον Μάικλ καλύτερα και να βεβαιωθούμε ότι αισθάνεται άνετα. Και για να τον κάνουμε απλά να νιώσει την οικογένειά μας, τον δεσμό μας.

Και ό,τι κι αν συμβεί, θα κάνω ό,τι μπορώ. Όλοι μας. Προσπαθούμε να συνεχίσουμε ως οικογένεια, όπως άρεσε και εξακολουθεί να αρέσει στον Michael. Και συνεχίζουμε τις ζωές μας.

"Το ιδιωτικό είναι ιδιωτικό", όπως έλεγε πάντα ο ίδιος. Είναι πολύ σημαντικό για μένα να μπορεί να συνεχίσει να απολαμβάνει την ιδιωτική του ζωή όσο το δυνατόν περισσότερο. Ο Μάικλ πάντα μας προστάτευε και τώρα εμείς προστατεύουμε τον Μάικλ». 

Αποτελώντας έναν από τους κορυφαίους οδηγούς όλων των εποχών στη Φόρμουλα 1, η τεράστια καριέρα του Σουμάχερ έφτασε σε ένα προσωρινό τέλος το 2006 όταν αποχώρησε από την ενεργό δράση, ωστόσο επέστρεψε το 2010 για άλλες τρεις χρονιές (2010-2012). Τον Οκτώβριο του 2012 αποχώρησε οριστικά από τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, ενώ οι επιτυχημένες επιδόσεις του στο άθλημα, είχαν σαν αποτέλεσμα τα υψηλά οικονομικά συμβόλαια, γεγονός που τον συμπεριέλαβε στους πιο ακριβοπληρωμένους αθλητές όλων των εποχών.