Η Taylor Swift προκαλεί σεισμό….κυριολεκτικά

8 μήνες πριν
Taylor Swift

Οι συναυλίες της Taylor Swift στην πόλη Σιάτλ των ΗΠΑ προκάλεσαν σεισμική δραστηριότητα ισοδύναμη με σεισμό μεγέθους 2,3 βαθμών, δήλωσε σεισμολόγος.

Τα δεδομένα καταγράφηκαν στις sold-out παραστάσεις της περιοδείας Eras της Swift στο Lumen Field στις 22 και 23 Ιουλίου. Η σεισμολόγος Jackie Caplan-Auerbach δήλωσε ότι η δραστηριότητα προκλήθηκε από τους θαυμαστές της Swift ή από το ηχοσύστημα.

Οι συναυλίες ξεπέρασαν το προηγούμενο ρεκόρ στο Σιάτλ, γνωστό ως "Beast Quake" της πόλης το 2011. Αυτός προκλήθηκε από οπαδούς του αμερικανικού ποδοσφαίρου που πανηγύριζαν το γκολ του Marshawn Lynch για τους Seattle Seahawks κατά τη διάρκεια ενός αγώνα με τους New Orleans Saints.

Ο Δρ Κάπλαν-Άουερμπαχ, καθηγητής γεωλογίας στο Πανεπιστήμιο της Δυτικής Ουάσινγκτον, δήλωσε στο CNN ότι η διαφορά μεταξύ του αγώνα του NFL και των πρόσφατων συναυλιών της Σουίφτ ήταν μόλις 0,3, αλλά ο "σεισμός ήταν διπλάσιος" και "απολύτως διπλάσιος".«Πήρα τα δεδομένα και από τις δύο βραδιές της συναυλίας και γρήγορα παρατήρησα ότι ήταν σαφώς το ίδιο μοτίβο σημάτων», δήλωσε. «Αν τα επικαλύψω το ένα πάνω στο άλλο, είναι σχεδόν πανομοιότυπα». Οι συναυλίες στο Σιάτλ έγιναν μπροστά σε 144.000 θαυμαστές της Swift, συνολικά σε δύο βραδιές.

Κάνοντας ανάρτηση στο Instagram στη συνέχεια, η Swift δήλωσε για τους θαυμαστές της από το Σιάτλ «Ήταν πραγματικά ένα από τα αγαπημένα μου Σαββατοκύριακα. Σας ευχαριστώ για όλα. Όλες τις ζητωκραυγές, τις κραυγές, τα άλματα, το χορό, το τραγούδι με όλη σας τη δύναμη».

Οι συναυλίες της Swift στο Σιάτλ ήρθαν προς το τέλος του αμερικανικού σκέλους της περιοδείας Eras - της πρώτης περιοδείας της μετά από πέντε χρόνια. Οι μουσικές συναυλίες είναι γνωστό ότι έχουν προκαλέσει και στο παρελθόν σεισμική δραστηριότητα, για παράδειγμα κατά τη διάρκεια μιας συναυλίας των Foo Fighters το 2011 στη Νέα Ζηλανδία.