Η TomTom συνεργάζεται με τη Microsoft για την ανάπτυξη του...K.I.T.T

3 μήνες πριν
kitt

Η TomTom, ηγέτης στην τεχνολογία ψηφιακής χαρτογράφησης και GPS συστημάτων, ένωσε τις δυνάμεις της με τη MICROSOFT για τη δημιουργία ενός φωνητικού βοηθού με τεχνητή νοημοσύνη, ειδικά σχεδιασμένου για οχήματα. Η συνεργασία αυτή έχει ως στόχο να φέρει επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο οι οδηγοί αλληλεπιδρούν με τα οχήματά τους.

Η εταιρεία με έδρα την Ολλανδία εξηγεί ότι ο νέος βοηθός αυτοκινήτου διευκολύνει τη φωνητική αλληλεπίδραση με διάφορα συστήματα του οχήματος, συμπεριλαμβανομένης της αναζήτησης τοποθεσίας, του infotainment και των εντολών του οχήματος. Αυτό το καινοτόμο χαρακτηριστικό επιτρέπει στους οδηγούς να συμμετέχουν σε μια "συνομιλία" με το όχημά τους. Μπορούν να ζητήσουν οδηγίες πλοήγησης, να ενημερωθούν για στάσεις κατά μήκος της διαδρομής τους και ακόμη και να χρησιμοποιήσουν φωνητικές εντολές για τον έλεγχο διαφόρων πτυχών του οχήματος, όπως η ρύθμιση της θερμοκρασίας, το άνοιγμα των παραθύρων ή η αλλαγή ραδιοφωνικού σταθμού. Σε κάθε περίπτωση, τα παραπάνω φέρνουν μνήμες K.I.T.T και της κορυφαίας τηλεοπτικής σειράς “Ο Ιππότης της Ασφάλτου” που προβλήθηκε τη δεκαετία του 80.

Ο βοηθός τεχνητής νοημοσύνης αξιοποιεί μια σειρά από προϊόντα της MICROSOFT, συμπεριλαμβανομένων των Azure OpenAI Service, Azure Kubernetes Services, Azure Cosmos DB και Azure Cognitive Services.Ο AI βοηθός έχει ήδη ενσωματωθεί στο Digital Cockpit της TomTom, την ιδιόκτητη πλατφόρμα infotainment εντός του οχήματος της εταιρείας. Ωστόσο, έχει επίσης σχεδιαστεί για να είναι συμβατή με άλλα συστήματα infotainment αυτοκινήτων.

Η TomTom υπήρξε ισχυρός ανταγωνιστής των Google Maps, παρέχοντας μια ευρωπαϊκή εναλλακτική λύση στις υπηρεσίες ψηφιακών χαρτών που προσφέρει η Silicon Valley. Η εταιρεία συνεργάζεται με τη MICROSOFT από το 2016, όταν άρχισε να τροφοδοτεί τις υπηρεσίες εντοπισμού θέσης του Azure Maps.

Ο Mike Schoofs, CRO της TomTom, εξέφρασε το κοινό όραμα των δύο εταιρειών, δηλώνοντας: «Μαζί με τη MICROSOFT, στόχος μας είναι να προωθήσουμε την καινοτομία με τη γενεσιουργό τεχνητή νοημοσύνη και να προσφέρουμε ανώτερες λύσεις στους πελάτες μας».

Σε μια σημαντική εξέλιξη τον περασμένο Ιούλιο, η TomTom έγινε η πρωτοπόρος στον τομέα της, λανσάροντας το δικό της plugin για το ChatGPT. Το plugin επιτρέπει στους προγραμματιστές να ενσωματώνουν λειτουργίες πλοήγησης βασισμένες στην τεχνητή νοημοσύνη στις εφαρμογές τους. Εν τω μεταξύ, οι οδηγοί μπορούν να αλληλεπιδρούν με το LLM για αναζήτηση τοποθεσίας, δρομολόγηση και πληροφορίες σχετικά με την κυκλοφορία.