Το Instagram αρχίζει να επιτρέπει σε ορισμένους δημιουργούς να φτιάχνουν ΑΙ εκδόσεις του εαυτού τους

1 μήνας πριν
instagram screens

Το Instagram εισάγει μια καινοτόμο λειτουργία με την ονομασία "AI Studio". Η νέα πλατφόρμα επιτρέπει στους δημιουργούς περιεχομένου να δημιουργήσουν εξατομικευμένα AI chatbots που αντιπροσωπεύουν τον εαυτό τους. Ο Mark Zuckerberg, διευθύνων σύμβουλος της META, ανακοίνωσε την έναρξη δοκιμαστικής λειτουργίας στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι χρήστες του Instagram στις ΗΠΑ θα αρχίσουν σύντομα να παρατηρούν την παρουσία αυτών των AI chatbots στην πλατφόρμα μέσω των smartphone τους. Αρχικά, θα εμφανίζονται κυρίως στις λειτουργίες ανταλλαγής μηνυμάτων και θα φέρουν σαφή σήμανση ότι αποτελούν αποτέλεσμα AI. Για να ξεκινήσει μια συνομιλία με ένα τέτοιο chatbot, οι χρήστες θα μπορούν να πατήσουν ένα κουμπί "Message" στο προφίλ του δημιουργού.

Η META έχει λάβει μέτρα για να διασφαλίσει τη διαφάνεια και την ασφάλεια της νέας λειτουργίας. Κάθε συνομιλία με AI chatbot θα συνοδεύεται από μια ειδοποίηση που ενημερώνει τους χρήστες ότι τα μηνύματα παράγονται από AI και ότι ενδέχεται να υπάρχουν ανακρίβειες ή ακατάλληλο περιεχόμενο. Επιπλέον, το όνομα του δημιουργού θα συνοδεύεται από την ένδειξη "AI" και προς το παρόν, από την ένδειξη "beta".

Ο Zuckerberg τόνισε ότι η META συνεργάζεται στενά με τους δημιουργούς για να αναπτύξει τη νέα εποχή των AI chatbots. Στόχος είναι να παρέχουν χρήσιμες και διασκεδαστικές απαντήσεις στις ερωτήσεις των followers. Παρόλο που η λειτουργία βρίσκεται ακόμη σε πρώιμο στάδιο, η εταιρεία δεσμεύεται για συνεχή βελτίωση και επέκταση της διαθεσιμότητάς της.

Επιπλέον σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο Zuckerberg αποκάλυψε περισσότερες λεπτομέρειες για τη στρατηγική AI της META. Η εταιρεία πιστεύει ότι οι χρήστες επιθυμούν να αλληλεπιδρούν με ποικίλα AI που αντικατοπτρίζουν διαφορετικά ενδιαφέροντα. Μελλοντικά, η META σχεδιάζει να επεκτείνει αυτή τη δυνατότητα και σε μικρές επιχειρήσεις, επιτρέποντάς τους να δημιουργούν προσαρμοσμένα AI για αλληλεπίδραση με τις κοινότητες και τους πελάτες τους.

Η προσέγγιση αυτή σύμφωνα με τον Zuckerberg, θα δημιουργήσει μια πιο δυναμική και χρήσιμη εμπειρία σε σύγκριση με τη χρήση ενός μοναδικού, γενικού AI. Επιπλέον, η META σχεδιάζει να επιτρέψει στους χρήστες να δημιουργούν AI χαρακτήρες που δεν αποτελούν απαραίτητα αναπαραστάσεις του εαυτού τους. Ο Zuckerberg είχε εκφράσει παρόμοιες ιδέες στο παρελθόν, όταν η εταιρεία ανακοίνωσε το ψηφιακό βοηθό META AI και τα chatbots εμπνευσμένα από διασημότητες. Τώρα, με την έναρξη των δοκιμών του AI Studio, η META θα έχει την ευκαιρία να διαπιστώσει αν οι χρήστες πραγματικά επιθυμούν να συνομιλούν με AI εκδόσεις των αγαπημένων τους δημιουργών.