Κάδος σκουπιδιών από το Χάμσαϊρ βρέθηκε στην Ουκρανία!

1 έτος πριν
κάδος σκουπιδιών

Μία ανακάλυψη που σίγουρα δε φανταζόταν σε καμία περίπτωση έκανε δημοσιογράφος κατά την κάλυψη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία. Ο Philip Crowther, απεσταλμένος του Associated Press στην εμπόλεμη ζώνη της χώρας, κοντά στα σύνορα με την Πολωνία, εντόπισε έναν τροχήλατο κάδο σκουπιδιών ο οποίος όμως προερχόταν από τον δήμο του Τεστ Βάλεϊ στην κομητεία Χάμσαϊρ του Ηνωμένου Βασιλείου! Ο ίδιος μάλιστα, δυσκολευόμενος να πιστέψει τα όσα αντίκριζε, ανέβασε σχετικό βίντεο στο Twitter!

Σύμφωνα με τον Crowther, ο κάδος βρέθηκε σε ένα χωριό ονόματι Χλύνυτσι, λίγο έξω από την πόλη του Λβιβ και μάλιστα χρησιμοποιούταν από το προσωπικό του συνοριακού φυλακίου Κορτζόβα-Κράκοβετς που βρίσκεται στην περιοχή (η απόσταση του χωριού από τα σύνορα Ουκρανίας-Πολωνίας είναι μικρότερη του ενός χιλιομέτρου).

Ο δαιμόνιος δημοσιογράφος απευθύνθηκε στο δημοτικό συμβούλιο μέσω Twitter ρωτώντας αν είχε κάποιος ιδέα για το ταξίδι του κάδου, για να πάρει την υπέροχη απάντηση: «Μπορώ να ρωτήσω πού ακριβώς στην Ουκρανία βρίσκεται; Θα φροντίσω να προσθέσω τη διεύθυνσή του στις διαδρομές των οχημάτων μας και να μην τον αναφέρω σαν απολεσθέντα»!

Αργότερα ήρθε και η επίσημη απάντηση διά στόματος Nick Adams-King, δημοτικού συμβούλου της περιοχής. «Είναι ωραίο να έχουμε τέτοιους πολυταξιδεμένους κάδους που παραμένουν χρήσιμοι ακόμα και στα σύνορα της Ουκρανίας με την Πολωνία. Οι κάτοικοι έχουν τη δυνατότητα αγοράς των κάδων μας πάντως εδώ και χρόνια, οπότε θεωρητικά αυτοί μπορούν να καταλήξουν οπουδήποτε, ακόμα και στην ανατολική Ευρώπη», εξήγησε και συνέχισε με χιουμοριστική διάθεση:

«Αν και δε γνωρίζουμε πώς ακριβώς βρέθηκε εκεί ο συγκεκριμένος, έχει πάντα ενδιαφέρον να βλέπουμε ως πού μπορούν να φτάσουν (σ.σ. οι κάδοι), ακόμα κι αν η συλλογή των σκουπιδιών είναι κομματάκι δύσκολη. Δυστυχώς δεν μπορώ να εγγυηθώ πως θα μπορέσουμε να στείλουμε έναν μπλε κάδο και δοχείο συλλογής οργανικών απορριμμάτων όταν λανσάρουμε το νέο μας σύστημα ανακύκλωσης».