Κάνε πρόταση γάμου με ένα LEGO-δαχτυλίδι που μπορεί να παίξει Doom

1 έτος πριν
LEGO-δαχτυλίδι

Υπάρχει κάτι πιο αποθαρρυντικό από το να προσπαθείς να βρεις το κουράγιο να κάνεις την πρόταση γάμου μόνο και μόνο για να λάβεις αρνητική απάντηση; Αν θες να κάνεις πρόταση γάμου σε κάποιον/κάποια που προτιμά τα πιο εκλεπτυσμένα ηλεκτρονικά gadgets στη ζωή, αυτό το δαχτυλίδι που παίζει Doom σχεδόν εγγυάται ότι θα λάβεις ένα ηχηρό "ναι"!

Τους τελευταίους οκτώ μήνες, ο James Brown, ένας μηχανικός στο Weta Workshop, έχει ξετρελάνει τους οπαδούς της LEGO -ιδιαίτερα όσους αγαπούν την κλασική διαστημική σειρά της LEGO- αναβαθμίζοντας μικροσκοπικούς "υπολογιστές" LEGO με οθόνες που λειτουργούν πραγματικά. Στόχος, να μπορούν να εμφανίζουν τα πάντα, από κινούμενα σχέδια μέχρι κυλιόμενο ακαταλαβίστικο κείμενο.

Η πολυπλοκότητα και οι δυνατότητες των μικροσκοπικών υπολογιστών LEGO του Brown έχουν εξελιχθεί ραγδαία, ενώ πλέον διαθέτουν ενσωματωμένες θύρες USB-C για εύκολη συνδεσιμότητα. Ορισμένοι διαθέτουν ακόμη και χειριστήρια αφής, επιτρέποντας στο ζεύγος των «καρφιών» που βρίσκονται στην κορυφή των κομματιών να χρησιμοποιούνται ως κουμπιά ελέγχου. Ο Μπράουν ρίχνει τώρα ακόμη και τα δικά του LEGO τούβλα από ρητίνη, επιτρέποντάς τους να δημιουργούν προσαρμοσμένα χρώματα και υφές πάνω στις μικροσκοπικές μονοχρωματικές οθόνες OLED στο εσωτερικό τους.

Ο απώτερος στόχος κάθε hardware hack είναι να το κάνει να παίζει Doom, κάτι που ο Brown έδειξε με επιτυχία σε ένα από τα τουβλάκια του πριν από μερικούς μήνες. Δεν είναι η ομορφότερη έκδοση του Doom που έχεις δει ποτέ, αλλά είναι μακράν η πιο εντυπωσιακή που έχεις δει ποτέ να τρέχει σε ένα μόνο κομμάτι LEGO.

Προς το παρόν, οι λειτουργικοί υπολογιστές LEGO πρέπει να αντλούν ενέργεια από μια σύνδεση USB ή από ένα από LEGO power brick με μια μπαταρία εννέα βολτ στο εσωτερικό του. Σε μια προσπάθεια να τους κάνει εντελώς αυτόνομους, ο Brown προμηθεύεται μικρές μπαταρίες. Για να τα δοκιμάσει, αποφάσισε τώρα να μετατρέψει τα ηλεκτρονικά μέσα στα τουβλάκια σε ένα φορητό αυτόνομο δαχτυλίδι που τρέχει την έκδοση RP2040 του Doom, με προσαρμοσμένο κώδικα που το βελτιστοποιεί για οθόνη σε κλίμακα του γκρι.

Το αξεσουάρ μόδας που προκύπτει είναι πολύ εύθραυστο και δεν μπορείς να ελέγξεις πραγματικά τη δράση στην οθόνη ενώ το φοράς. Ο Brown σκέφτεται να κατασκευάσει μια νέα έκδοση με εύκαμπτα υλικά, ώστε το δαχτυλίδι να είναι πιο ανθεκτικό, αλλά αν βρει έναν τρόπο να ενσωματώσει και ελέγχους κίνησης, μπορεί να κάνει τα κοσμηματοπωλεία Tiffany να ανησυχήσουν (not).