Κάποιος κατασκεύασε αναδιπλούμενο iPhone χρησιμοποιώντας εσωτερικά εξαρτήματα από iPhone X και Motorola Razr

1 έτος πριν
iPhone

Μιλώντας για τρελά DIY projects - ένας Κινέζος YouTuber και οι φίλοι του μόλις έφτιαξαν ένα αναδιπλούμενο iPhone, ένα project που χρειάστηκε σχεδόν ένα χρόνο για να ολοκληρωθεί.

Στο αναλυτικό βίντεό του, ο YouTuber μιλάει για την προμήθεια εξαρτημάτων από διαφορετικά iPhone για τη δημιουργία του αναδιπλούμενου iPhone. Αφού αφαίρεσε το εσωτερικό ενός iPhone X και άλλων συσκευών του συγκεκριμένου μοντέλου, τα έβαλε μέσα στο σώμα ενός foldable MOTOROLA Razr για να πετύχει να δημιουργήσει ένα λειτουργικό iPhone που διπλώνει στη μέση.

Φυσικά, η διαδικασία δεν ήταν τόσο απλή όσο περιγράφεται παραπάνω. Χρειάστηκε σχολαστική κατασκευή και πολλές δοκιμές, λάθη αλλά και συσκευές που απλά χάλασαν κατά τη διαδικασία, προκειμένου να φτάσουμε στο εντυπωσιακό τελικό αποτέλεσμα. Απώτερος στόχος του YouTuber ήταν να διατηρήσει όσο το δυνατόν περισσότερα μέρη των iPhone που έλαβε ως δωρεά από πολλούς στους οποίους επικοινώνησε το στόχο του. Όπως βλέπουμε στο βίντεο, δοκίμασε πολλούς μεντεσέδες για να κάνει το τηλέφωνο να διπλώσει, συμπεριλαμβανομένου αυτού από το SAMSUNG Galaxy Z Flip4 5G. Τελικά επέλεξε τον μεντεσέ του MOTOROLA razr επειδή δημιουργούσε το μικρότερο «τσαλάκωμα» της οθόνης, ένα από τα θέματα που έχουν επισημανθεί με πολλά αναδιπλούμενα smartphones της αγοράς.

Η ομάδα χρειάστηκε ακόμη και να εκτυπώσει τρισδιάστατα κάποια εξαρτήματα για να ολοκληρώσει την επίπονη διαδικασία. Ένας από τους συμβιβασμούς ήταν η αυτονομία, αφού χρειάστηκε να ενσωματώσουν στη δημιουργία τους μια μικρή μπαταρία με χωρητικότητα μόλις 1.000mAh, χωρίς βέβαια δυνατότητα ασύρματης φόρτισης (MagSafe).

Το τελικό αποτέλεσμα αν και εντυπωσιακό, απέχει πολύ από το πώς θα μπορούσε να μοιάζει κάποτε ένα αναδιπλούμενο iPhone, όμως μπορούμε να πάρουμε μια πρώτη γεύση για το πως θα μπορούσε να τρέχει το iOS σε ένα τέτοιο form factor. Η λειτουργία μέσω της αφής δεν παρουσίασε κάποιο πρόβλημα ενώ ο μηχανικός έδωσε ακόμη και όνομα στο αναδιπλούμενο iPhone του, ονομάζοντάς το iPhone V.

Τα επόμενα χρόνια πάντως δεν θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε κάποια επίσημη πρόταση από την APPLE σ’ αυτό τον τομέα, ένας λόγος που η SAMSUNG «τρόλαρε» την εταιρεία πρόσφατα με ένα σχετικό διαφημιστικό που προτρέπει τους κατόχους iPhone να κάνουν τη μετάβαση στα δικά της μοντέλα.