Κάθε smartphone της SAMSUNG έχει ένα κρυμμένο Τσιουάουα για κάποιο λόγο

1 έτος πριν
SAMSUNG

Αν έχεις κάποιο SAMSUNG Galaxy smartphone -σχεδόν οποιοδήποτε μοντέλο- τότε έχεις ένα κρυμμένο τσιουάουα στη συσκευή σου. Ποτέ δεν θα το έβλεπες έστω κατά λάθος, γι' αυτό και πιθανότατα δεν το έχεις δει μέχρι σήμερα, αλλά είναι εκεί, παραμονεύει, έτοιμο να σε υποδεχτεί σε ανύποπτο χρόνο.

Το τσιουάουα είναι μια εικόνα, αλλά δεν βρίσκεται στην εφαρμογή Gallery του Galaxy σου. Βρίσκεται σε ένα κρυφό μενού που ονομάζεται "Λειτουργία Διάγνωσης" ή αλλιώς Diagnostic Mode. Οι διαγνωστικές λειτουργίες δεν προωθούνται από τη SAMSUNG με κανέναν τρόπο και δεν θα τις βρεις ψάχνοντας στις ρυθμίσεις (ή ακόμη και μπαίνοντας στο developer mode).

Για να εκκινήσεις τη διαγνωστική λειτουργία σε οποιαδήποτε συσκευή SAMSUNG Galaxy, άνοιξε την εφαρμογή Phone και, στη συνέχεια, κάλεσε το *#0*#. Ανεξάρτητα από το Galaxy που διαθέτεις, θα δεις ένα απλό μενού με μια σειρά επιλογών που σου επιτρέπουν να δοκιμάσεις διάφορες λειτουργίες του τηλεφώνου σου. Για παράδειγμα, πιθανότατα θα δεις τα "RED", "GREEN" ή "BLUE" στην κορυφή του πλέγματος, τα οποία δοκιμάζουν την ικανότητα της οθόνης να εμφανίζει αυτά τα χρώματα. Το "RECEIVER" αναπαράγει έναν ήχο κλήσης μέχρι να βγεις από τη δοκιμή, και το "TOUCH" σου επιτρέπει να ελέγξεις την ακρίβεια της οθόνης αφής σου.

Οι επιλογές σου ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με τη συσκευή Galaxy που διαθέτεις, καθώς η SAMSUNG κατασκευάζει πολλά διαφορετικά smartphones. Οι σειρές Galaxy Fold4 5G και Galaxy Flip4 5G, για παράδειγμα, πιθανότατα διαθέτουν επιλογές που δεν διαθέτουν τα τυπικά smartphones της Samsung.

Αλλά αρκετά με τις εξηγήσεις - είμαστε εδώ για το τσιουάουα. Με ανοιχτή τη διαγνωστική λειτουργία, επίλεξε "SENSOR". Εδώ, θα δεις ένα συνονθύλευμα δεδομένων και κουμπιών, αλλά αυτό που θέλουμε είναι το "IMAGE TEST" στο πάνω μέρος της οθόνης. Πάτησέ το, και το Τσιουάουα θα εμφανιστεί επιτέλους.

Δεν υπάρχει καμία εξήγηση για την ύπαρξή του. Ποιανού είναι; Γιατί είναι κρυμμένο σε κάθε τηλέφωνο της SAMSUNG; Αν είναι μια δοκιμαστική εικόνα, γιατί η ποιότητα είναι τόσο κακή; Αυτά είναι ερωτήματα που πιθανότατα θα στοιχειώνουν την τεχνολογική κοινότητα για πάντα, εκτός αν η Samsung δώσει μια εξήγηση. Είτε αγοράσεις ένα Galaxy smartphone σήμερα είτε βγάλεις ένα παλιό από το συρτάρι σου, το τσιουάουα θα είναι εκεί. Πάντα ήταν εκεί.